Yasemin Fatih Amato

Masaj

Masaj belki de içgüdüsel olarak bulunmuş, en eski tedavi yöntemidir.

Günümüzde tıbbi tedavinin bir tamamlayıcısı ve önemli bir sağaltım aracı olarak yeniden önem kazanmıştır.

Ancak masaj yapan fizyoterapistin insan anatomisini, kasların yapısını, yerlerini ve dizilimlerini çok iyi bilmesi gerekir. Hangi bölgeye hangi oranda bası uygulamak gerektiğini öğrenmeden ya da hangi durumlarda masajın zararlı olabileceği konusunda ciddi eğitimler almadan masaj yapmaya çalışmak, yarardan çok zarar verebilir.

Masaj doğru uygulanırsa, vücudun kendi kendini iyileştirme yeteneğini harekete geçiren, tüm sağlığı geliştiren, cildi güzelleştiren, vücudu forma sokan ve kişiyi rahatlatan bir uygulamadır. Kan dolaşımını düzenler, kasları gevşetir, sindirime yardımcı olur ve lenf sistemini canlandırarak ödemlerin, toksinlerin atılmasını hızlandırır.

SELLÜLİT MASAJI

Sellülit  özetle, dokusu bozulmuş bir yağ hücresinden başka bir şey değildir. Kan ve lenf dolaşımındaki sıkıntılar sonucunda, su toplayan yağ hücreleri sertleşir. Böylece normal yağ dokusu bozulur, portakal kabuğu görünümünü alır.

Masaj doğru yapılırsa kan ve lenf  dolaşımına yardımcı olarak ödemlerin çözülmesini kolaylaştırır. Özellikle lenf drenajına ağırlık veren masajlar,  belli noktalara uygulanan basınç sayesinde lenf dolaşımını daha etkin bir şekilde hızlandırırlar. Sonuç olarak yağ dokusunda hapsolan sıvı serbest kalarak hareketlenir. Dolaşım sistemi, bu fazla sıvıyı ve diğer toksinleri ayrıştırarak idrar veya ter yoluyla vücuttan atılmasını sağlar.  Böylece vücut dokusu sıkılaşıp toparlanır.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.