Yasemin Fatih Amato

CİLDİNİZİN BUGÜNÜ İÇİN DÜNE BAKMAYI İHMAL ETMEYİN!

cilt-bakımı

Özellikle yaz ayında tatili hakkıyla sonuna kadar kullanan hanımlar, kış ayını ciltleri için kurtuluş sanıyorlar… Oysaki yanılıyorlar. Çünkü kış ayı yaz ayına göre cildimizde daha derin onarılması güç sorunların yaşanmasına sebep oluyor. Yazın plajda parlak ve diri görünen bir cilde sahip olmak için cildinize gereken önemi göstermeli, bakımı aksatmamalısınız. Üstelik kışın soğuk hava ve rüzgar cildinizi daha fazla yoracaktır bunu unutmamalısınız.

Her kış başında yeni oluşan lekelere veya koyulaşan eski lekelere müdahale etmek gerekir. Özellikle açık renk ciltler leke bakımlarına gayet olumlu cevap verirler. Yazın bitişiyle başlanacak düzenli ve cildinize uygun bakımlarla, leke problemi çok derinleşmeden ve artmadan önüne geçmeniz ve cildinizin daima lekesiz ve pürüzsüz görünümde olmasını sağlamanız mümkün.

Yüz temizleyicileri…

Kış aylarının soğuk günlerinde cildin havanın etkisiyle kuruması ve çatlaması fazlasıyla yaşanan sorunlardan biridir. Bu sorunlardan kaynaklanan cilt lekeleri de kış aylarında artış gösterebilir. Öncelikle cildinizin yenilenmesi için uygulayacağınız peeling sizin ilk kurtarıcınız olmalı. Cilt bakımı kremleri ve nemlendirici kremleri günlük bakımınız için ihmal etmeyin. Yüzünüzde akne oluşumları, mevsim geçişlerinde artış gösterebilir. Bu duruma karşı yüz temizleyici ürünlerden faydalanmayı ihmal etmeyin.

Hassas bir cildiniz mi var?

Soğuk havalarda biz kadınların özellikle yüzlerinde kızarma gerilme ve kurumalar yaşanabiliyor. Eğer soğukta yüz kızarıyorsa o cildin oldukça hassas olduğunun anlaşıldığı bu yüzden nemlendirilmesi gerektiğini unutmayınız. Eğer bu tarz bir cilt yapısına sahipseniz yüz temizliğinde anti-alerjik ve yağlı ürünler kullanmalısınız. Ayrıca makyaj ürünlerinde nemlendirici özelliğe sahip ürünlerin tercih edilmesi ve soğuğa çıkarken yüzün mutlaka şal veya atkı ile korunması gerekmektedir.Özellikle yüzünüzde gerilme varsa yüzün nemlendiricisiz bırakılmaması gerekir. Bunun yanında duşta fazla kalmamak ve bakım ürünleri seçerken gliserin, vazelin ve bitkisel yağlar bakımından zengin ürünler seçilmesi yararınıza olacaktır.

Soğuk havalarda cilt bakımına daha fazla önem verin!

Serin geçen havalarda deride su kaybı fazlalaşır ve ellerde kuruma olmaya başlar. Elin suyla her temasından sonra mutlaka nemlendiricili krem sürülmesi eğer vaktiniz yoksa günde en az iki kez ellerin kremlenmesi dışarı çıkarken de mutlaka eldiven giyilmesi gerekmektedir.Elinizde çatlamalar varsa gece yatmadan önce zengin içerikli besleyici bir krem sürülmesi daha sonra pamuk bir eldiven giyilmesi ve sabaha kadar çıkarılmaması gerekir.

Dudakları unutmayın!

Kış aylarında özellikle dudaklar soğuktan çok etkilenir. Yüzünüze nemlendirici sürerken dudaklarınızı unutmamanız ve gün içinde stick nemlendirici kullanmanız yararınıza olacaktır. Evinizinde nemlendirilmesi önemlidir. Bu nedenle kaloriferli evlerde peteklerin üzerine ıslak havlu sobanın üzerine ise bir demlik su konulmasının odadaki havayı nemlendirmesinde etkisi büyük olacaktır.

Gerek cilt bakımı gerekse güzellik hizmetlerinde kısa vadeli bakımlar sizi yanıltır. Ne olursa olsun doğru bakım uzun vadeye ve sürekli takibe dayanmaktadır. Yaz sonrası deniz, güneş ve rüzgar ciltte hem gözle görülür hem de görünmez hasarlar bırakır. Bu cilt sorunlarıyla mücadele etmek sürekli ve düzenli bakım sayesinde olur. İşte bu yüzden bugün sorunlarım olmasın diyorsanız dünden cildinize bakmalısınız…

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.