Yasemin Fatih Amato

Cilt temizliğinde yapılmaması gereken 4 büyük hata!

cilt temizliği

Cilde uygun sıcaklıkta su kullanmama

Soğuk ve sıcak suyun cildinize ayrı ayrı faydası vardır. Soğuk su sizi canlandırır, sıcak su iyi hissettirir. Fakat cildiniz için en uygun olanı suyun sıcaklık derecesini dengeli olmasıdır.. Yüzünüzü temizlerken kullandığınız su ne cildinizi kurutacak kadar sıcak olmalı, ne de gözeneklerin açılmasını engelleyecek kadar soğuk olmalıdır. Aslında yüz temizliği için en uygun su ılık sudur.

cilt temizliği1

Cildi fazla temizleme

Yüzünüzü sık aralıklarla temizlediğinizde ona zarar verirsiniz. Cildinizi günde iki kereden fazla temizlediğiniz zaman doğal yağ tabakasının azalmasına, dolayısıyla cildinizin daha fazla yağ üretmesine neden olursunuz. Sabah kalktığınızda ve gece yatmadan yüzünüzü temizlemeniz yeterli olacaktır.

cilt temizliği3

 

 

Ürünlerin güzel kokularına aldanma

Hepimiz aldığımız ürünlerin güzel kokmasını isteriz., Duş jelinden şampuana kadar güzel kokan ürünleri satın alırız.. Fakat bu ürünler yapay kokular içerebilir ve eğer hassas cilde sahipseniz tahrişe neden olabilir. Bu yüzden aldığınız ürünlerin kokusuz ya da doğal kokulu olmasına özen gösterin.

cilt temizliği4

Cilt temizleyicilerini doğru kullanmama

Kullandığınız cilt temizleme ürünlerinin etkilerini gösterebilmeleri için ürünü yeterince cildinizde tutmalısınız. Kullandığınız ürünleri cildinize dairesel hareketlerle uygulayın ve 35–40 dakika yüzünüzde bekletin. Daha sonra durulayın. Tabi her ürünün kullanım şekli farklı olduğu için ürün kullanma kavuzunu mutlaka okuyun.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.