Yasemin Fatih Amato

VAZGEÇİLMEYEN TEK ÇAMAŞIR!

iç çamşır

Hürriyet Aile’nin “Ne tarz iç çamaşırları tercih ediyorsunuz?” başlığı altında yapmış olduğu ankette klasik çamaşırdan vazgeçemeyenler %48 oy oranı ile ilk sırada yer alıyor. Ardından % 26 ile string-tanga, %18 ile boxer ve son olarak %3 oy oranı ile babydoll geliyor. Uzmanların iç çamaşırı seçimi konusunda vurguladığı rahatlık, bu anket ile desteklenmiş oluyor.

Peki, iç çamaşırı seçerken dikkat etmemiz gereken noktalar tam olarak neler?

Dr. Yasemin Fatih Amato, hijyene en çok ihtiyaç duyulan ve hastalıkların en kolay kapıldığı bu kıyafetleri seçerken titiz davranmamız gerektiğinin altını çizdi ve doğru çamaşır seçimi için yapılması gereken önemli noktaları anlattı.

– Çamaşırınızı sık sık değiştirin.

– Her tarafı pamuk olan iç çamaşırları kullanın. Çamaşırınızın ağ kısmı mutlaka pamuklu olsun. Özellikle külot seçiminde hassas davranın. En sık görülen jinekolojik sorunlardan biri, vajinal enfeksiyonlardır. Bu rahatsızlığın kaynağı slip külotlardır.Göğüsleri sıkıştıran sütyen modellerinden kaçının, bedeninize ve vücut yapınıza uygun sütyen kullanmaya çalışın.

– Doğum sonrası dönemde bedene uygun emzirme sütyeni alın, göğüs pedi kullanın. Bedeninize uygun, kesimi rahat, dar olmayan iç çamaşırı giyin.

– İç çamaşırlarınızı yıkarken yumuşatıcı kullanımından kaçınınız. Yumuşatıcılar ve bazı deterjan artıkları da çamaşırların yüzeyinde kalarak, kimyasal irritasyona sebep olur. Bazı mikroorganizmalar nemli, sıcak ortamlarda naylon ve naylon karışımlı ürünlerde daha çabuk ürer.

– Sıkı pantolonlar ve iç çamaşırları havalanmayı engelleyerek, mikroorganizmaların artmasına neden olur, bu ürünleri tercih etmemenizde fayda var.

– İç çamaşırlarının yıkandıktan sonra ütülenmesi de, mikroorganizmaların ölmesi açısından önemli. Çünkü bu enfeksiyonlar sık tekrarlama eğilimindedir ve ütü yapılarak etkisiz hale getirilebilir.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.