Yasemin Fatih Amato

MUTFAĞINIZDAKİ GENÇLİK İKSİRİNİ KEŞFEDİN!

mutfak iksir

Güçlü bir bağışıklık sistemi için gerekli vitamin ve mineralleri almamız şart. Evde yapabileceğimiz meyve sularından tüketmemekle bunun mümkün olabileceğini dile getiren Dr. Yasemin Fatih Amato, meyve sularının faydalarını anlattı.

Evinizde kendi meyve suyunuzu istediğiniz karışımda hazırlamak az maliyetli ve daha sağlıklıdır. Meyve suyunu içmek, meyveleri yemekten daha kolaydır. Böylece bir defada çok daha zengin bir porsiyon elde edebiliriz. Zaten her birimiz özellikle yaz boyunca sık sık serinletici bir içecek arıyoruz. İşte bu ihtiyacımızı karşılarken, kendimiz için yararlı bir seçenek yaratabiliriz.

Meyve suları sadece bebekler için değildir

Meyve suyu sadece bebekler için değildir. Bu içeceklerden her zaman yararlanabilirsiniz. Dışarıda satıldığı için taze sıkma portakal suyu, greyfurt ve elma suyunu daha rahat tüketiyoruz ama başka meyvelerden de yararlanabilirsiniz; havuç, çilek, kiraz, vişne, limon, ahududu, erik, ananas, kivi, muz, karpuz, kavun gibi. Yaban mersini ve aloe vera’nın bile suyu yapılıyor. Vücuttaki iltihaplanmaları önlediği için düzenli kullananlar çok memnun kalıyorlar. Bazı insanlar ise gençliklerini pancar suyuna borçlu olduklarını söylerler.

Bütün ihtiyacınız bir katı meyve sıkacağı!

Sağlığımızı geliştiren ve anti aging potansiyeli olan çeşit çeşit meyve var. Hepsinin de suyu çıkarılabilir. Bütün ihtiyacınız bir katı meyve sıkacağı edinmek. Hazır meyve suları ve nektarlar için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Onların içinde tatlandırıcılar ve koruyucular bulunur. Meyve suyu değerinden çok şey kaybeder. Ama en iyisi kendiniz yapın. Böylece ne içtiğinizden emin olursunuz. Ayrıca evde meyve suyu hazırladığız zaman eşsiz bir cilt maskesi de elinizin altında olur. Birkaç damlasını yüzünüze ve boynunuza sürüp 5-10 dakika bekleyin. Sonra ılık suyla yıkayın. Cildinizin canlandığını fark edeceksiniz.

Mutfağınızdaki gençlik iksiri

Meyve suyu içmek, bir defada bol miktarda vitamin almanın iyi bir yoludur. Kendimiz evde hazırladığımız zaman gayet konsantre bir içecek elde ederiz. Yalnız aklınızda olsun, meyvelerin kabuklarını soymadan işleme sokmak daha iyidir. Böylece meyvenin tümünden yararlanmış oluruz. Meyveler sayesinde vücudumuza bol miktarda vitamin ve mineraller alırız. Böylece kalbimiz güçlenir ve kansere karşı korunuruz. Yalnız o kadar değil, aynı zamanda bağışıklık sistemimiz güçlenir; kemiklerimizi, bağ dokularımızı, iç organlarımızı, beynimizi ve cildimizi geliştiririz. Alacağınız bir katı meyve sıkacağı ile evdeki sebze ve meyveleri karıştırıp kendi damak tadınıza uygun mükemmel içecekler yaratabilirsiniz. Kimi zaman bir elmayı domates ile karıştırmak, kimi zaman havuç ve nar ile tatlandırmak piyasada bulamayacağınız farklı lezzetleri yaratmanızı sağlayacaktır. Üstelik sağlıklı ve sizi güzelleştirecek şekilde… Sonuçta günde 5 porsiyon meyve-sebze tüketmek gözünüze çok gelebilir ama bu porsiyonları içmek size zor gelmeyecektir. Aksine zevk alacaksınız ve meyve suyu sayesinde ömrünüz uzayacak, uzun yıllar boyunca genç ve hayat dolu olacaksınız.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.