Yasemin Fatih Amato

YÜZ ŞEKLİNİZE GÖRE KENDİNİZİ BAŞTAN YARATIN

 

“İnsanların yüz hatları saç şeklini, makyajını hatta bazı doğu felsefelerine göre geleceğini bile belirliyor” diyen Dr. Yasemin Fatih Amato, yüz hattımızı nasıl belirlememiz gerektiğini anlattı ve yüz şeklimize göre doğru saç kesiminin ipuçlarını bizlerle paylaştı. Özellikle düğün öncesi kendini baştan yaratmak isteyen hanımlar bu haber tam size göre!

Yüz hattınızı nasıl belirleyeceksiniz?

Yüzünüzün şeklini belirlemek için elmacık kemiklerinizi, yanaklarınızı ve alnınızın genişliğini ölçmeli, ayrıca yüzünüzün en tepesinden en aşağıya kadar olan uzunluğuna bakmalısınız. Bundan sonra ölçüm sonuçlarını yazmalı ve yüz şeklinize karar vermelisiniz. Yüz şekilleri arasında oval yüzün özelliği, yüz uzunluğunun 1, 1/2 en olmasıdır. Eğer yüzünüz yuvarlaksa; uzunluk, genişliğe eşit olacaktır. Yumurta biçiminde yüzde, yüz uzunluğu genişliğinden daha fazladır ve daha köşeli bir görünüm söz konusudur. Eğer yüzünüz kalp şeklindeyse, yanaklar elmacık kemiklerinden daha dardır ve alın geniştir. Elmas şeklinde yüzde ise yüzün en geniş kısmı elmacık kemikleridir.

Kare yüz

Kare yüz yapısı, yuvarlak yüz gibi dengelidir. Sertlik ön plandadır. Kare bir yüze saç kesimi yaparken eğer yüz şeklinizi değiştirmek istemiyorsanız size en uygun olanı yine kare bir kesimdir. Fakat yüzünüzdeki ifadeyi yumuşatmak, dengelemek istiyorsanız saçınıza yuvarlak modeller kestirmelisiniz. Bunu yaparken saçınıza yuvarlak bir kesimli kahkül ve şakaklarınıza inen saç tutamları yaptırabilirsiniz.

Yuvarlak yüz

Dengeli ve yumuşak bir yüz yapısıdır. Suratta değişiklik yapmaz. Ama yüzünüzün yuvarlaklığından şikayetçiyseniz ve bunu biraz olsun inceltmek istiyorsanız saçınızın volümünü yüksek tutacak modelleri tercih etmenizde fayda var. Böylece saçınız ön planda olup, yüzünüzün yuvarlaklığı biraz olsun arka planda kalacaktır. Yüzünüzün hatlarına göre öne doğru kesilmiş tutamlarda yüzünüzü biraz olsun inceltecek ve daha düzgün bir görünüm sağlayacaktır.

Enine dikdörtgen yüz

Bu yüz şeklinde yüzünüzü biraz uzatmak ve şakak kemiklerinizin ön plana çıkmasını istemiyorsanız uzun saç modelleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca dikdörtgen şeklinde kesimler vasıtası ile yüzünüzü inceltebilir ve yüz yapınızda biraz da olsun değişiklikler yapabilirsiniz.

Dikdörtgen yüz

Suratta değişiklik yapan ama fazla değiştirmeyen bir yüz şeklidir. Eğer yüzünüzü biraz kısaltmak amacı ile kesim düşünüyorsanız çene kemiğini geçmeyecek şekilde kesim yaptırabilirsiniz. Şakak kemiğini örtecek şekilde kesilen saçlar ile dengeli modellere sahip olabilirsiniz.

Üçgen yüz

Saç şeklinde daha negatif olan bir yüz biçimidir. Kişileri enerjisi zayıflamış ve yorgun gösterir. Bu tip yüz şekillerinde negatif olan yüz biçimini saçınıza verilecek pozitif enerji ile dengelemelisiniz. Bunu enselerde saçı azaltarak, şakak kemiğindeki bölgeden saç tepesine doğru volümü artırarak yaptırabilirsiniz. Küçük kare kesimler sizler için uygundur.

Ters üçgen yüz

Surat yapısını tamamen değiştirebilen yüz şeklidir. Bu tip yüz şekillerinde daha modern kesimler yapmak mümkündür. Makyaj için ise en elverişli yüz biçimidir. Kişileri çok enerji dolu gösteren bu yüz şekline eğer yüz biçimini değiştirmeden daha bir güçlülük katmak istiyorsanız, saçınızın yanlarını ve enselerini kısa kestirerek, saç tepesine volüm vererek kesilen saç modellerini tercih etmelisiniz. Ama kendinize biraz dengeli ve yumuşak bir yüz ifadesi vermek istiyorsanız tam tersi enselerde daha çok volümü olan ve saçın tepesine doğru volümü azaltılmış saç modellerini tercih etmelisiniz.

Baklava yüz

En meşhur yüz biçimidir. Bu yüz biçiminde saçınıza uzun, kısa, düz, dalgalı, kahküllü modelleri uygulayabilirsiniz. Sadece bunları uygularken kuaförünüz ile diyalog kurarak boyunuza, kilonuza ya da yüzünüzde nerenin ön planda, nereniz arka planda kalmasına karar vererek saç modelinizi bulmalısınız.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.