Yasemin Fatih Amato

ESTETİK İLE KENDİNİZİ BAŞTAN YARATMAK MÜMKÜN MÜ?

estetik

Plastik cerrahinin ilk uygulamaları, travma veya kanser vakalarında oluşan doku kayıplarının tedavileri için denenmiştir. Başarısı kanıtlandıktan sonra da fazla zaman kaybetmeden, estetiğin hizmetine girmiştir. Estetik hiçbir olanağı kaçırmıyor!

Estetik cerrahi ile her şey mümkün mü?

Her şey değil ama pek çok değişiklik mümkün… İskeletimiz bile protezlerle kısmen değiştirilebilir. Ama en güvenli ameliyatlar sizin kendi formunuzu koruyarak yapılan hafif ‘tadilatlar’dır. Genç yaşlarda en fazla burun ve göğüsler için talep olur. İleri yaşlarda ise yüz gerdirme ve karın operasyonlarına ihtiyaç duyulur. Bugün size en fazla uygulanan yüz gençleştirme ameliyatlarından bahsedeceğim; Yüz germe ve göz kapaklarını kaldırma…

Yüz germe ameliyatları

Eskiden, yüz germe ameliyatlarında sadece sarkan deriler kesilir ve toparlanırdı. Bu yüzden de ameliyattan sonra meydana çıkan yüzler maskeyi andırırdı. Çünkü yaşlanmaya bağlı sarkmalar sadece deriyle ilgili değildir aynı zamanda derinin altındaki kaslar ve yağ dokusuyla bağlantılıdır. Bu nedenle günümüzün estetik cerrahları, sarkan deriden ziyade, deri altındaki kaslarda ve yağ dokusunda nakış işliyorlar. Böylece gerçekten çok doğal ve güzel sonuçlar alınıyor. Kendinize dikkat ederseniz, ameliyatın etkisi 10 yıl kadar devam ediyor. Ne var ki, en başarılı ameliyatta bile iz kalmasını önlemek mümkün olmuyor.

Blefaroplasti ile göz kapaklarına müdahale etmek

Yaşımız ilerleyince, eninde sonunda göz kapakları ve kaşlarımız aşağı inmeye başlar. Botoks bu konuda çok beceriklidir ama uygulamaya geç başlanmışsa, belirli bir aşamadan sonra yeterli gelmemeye başlar. Bu görüntüyü yok etmek için, gözün alt ve üst kapaklarındaki fazla deri ve yağlar kesilerek alınır. Böylece göz çevresi gerilir ve yüzün ifadesi birkaç yaş gençleşir. Bu ameliyata Blefaroplasti adı verilir. Bu işlem de yüz germe gibi yaklaşık 10 yıl süreyle dayanır. Blefaroplasti ameliyatından sonraki morarma ve şişlikler ortalama 7 gün içinde geçer. Çünkü göz kapakları diğer bölgelere oranla daha hızlı iyileşir. Kalan izler belli belirsizdir. Sadece gözler kapalıyken fark edilir. Hafif bir makyajla kolayca örtülebilir. Blefaroplasti ameliyatının bazı riskleri olabilir; Örneğin bazen ameliyattan sonra gözün beyaz bölümü büyümüş gibi görünür. Veya gözler kedi gözü gibi aşırı çekik bir hale gelir. Bazen de gözün yağ tabakası fazla alındığı için başka sorunlar ortaya çıkar.

Doğallık ne kadar yüksekse başarı da o kadar fazladır

Estetik cerrahinin başarısı doğallıkla ölçülür. Bu ameliyatlardan birini yaptırmak istiyorsanız cerrahınızdan, yüzünüzdeki yorgun ifadenin giderilmesini ama yüzünüzün doğal ve “kendiniz gibi” kalmasını isteyin. Doğal gençliğe en yakın sonuçları elde etmek için; çöken yerleri hafifçe doldurmak, lekeleri yok etmek için biraz soymak, sarkıklığı toplamak için de nispeten germek gerekir. Öte yandan her türlü ameliyat gibi, estetik cerrahi de bazı riskler taşır. Doktorunuz ne kadar yetenekli olursa olsun, sizin cilt yapınız, anatominiz, bünyenizin vereceği tepkiler son derece kişiseldir…

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.