Yasemin Fatih Amato

HEDİYE EDİLEN KREMLERE SONRA NE OLUYOR?

krem

Çoğumuz hediye almak için girip, sonunda kendimiz için yeni ürünler alıp çıkıyoruz. Bu malzemelerin böyle bir cazibesi var. Bir tek nemlendirici almak için gidiyoruz, bize daha da mucizevi kremler, bilmem kaç çeşit fırçalı takma kirpik etkili rimeller, daha kalıcı eye liner’lar, asla silinmez rujlar gösterip aklımızı çeliyorlar. Hele yılbaşı arifesinde makyaj ve bakım malzemelerine bakmadan geçebilir miyiz? Bunlara direnmek mümkün değil. Bu ürünleri ne kadar hızla geliştiriyorlar, inanamıyorum! İki hafta uğramasanız, üçüncü hafta yeni afişlerle veya kampanyalarla karşılaşıyorsunuz…

Sadece satın mı almak istiyoruz!

Makyaj malzemelerinden başka, tüm bu bakım ürünlerini; nemlendirici çeşitlerini, gece kremlerini, göz altı kremini, temizleme sütünü, losyonları, tonikleri, maskeleri, peelingleri, serumları alıp evimize taşıyoruz. Birbirinden şık şişeler, kavanozlar, tüpler içindeki bu ürünleri görüp kokladıkça, kendimizi meleklerin koruması altında hissediyoruz. Acaba gerçekten öyle mi? Aslına bakarsanız, çoğu zaman, hiç ihtiyacımız olmadığı halde, bir sürü gereksiz ve pahalı ürünü satın alıyoruz. Üstelik bu ürünleri düzenli kullanamazsak çoğu ziyan olup gidiyor… Peki ya düzenli kullanırsak ne oluyor? Aldığımız ürünler cildimize uygunsa, cildin nem dengesini muhafaza ediyoruz. Cildimize uygun ürünleri seçemediysek, başımıza yeni dertler açmamız işten bile değil!

Cildiniz birçok etkenin etkisi altındadır

Cildinizin; genel olarak yağlı-karma-kuru veya alerjik olup olmadığını bilebilirsiniz. Ama birçok etkene bağlı olarak, bu özelliklerin değişebileceğini de hesaba katmanız gerekir. Örneğin; havanın soğuk veya sıcak olması, nemli veya kuru olması, öte yandan stres,uykusuzluk, ilaçlar, hormonal değişimler veya cilt bakımı yöntemleri, cildinizi günlük olarak veya kalıcı şekilde değiştirebilir. Çok yağlı olan bazı ciltler, yanlış bakım sonucunda nemini kaybeder. Bazen de çok kuru ciltler aşırı yağlı ürünler yüzünden karma bir özellik gösterebilirler. Siz de bilirsiniz, duştan yeni çıktığınızda veya soğukta kaldığınızda cildiniz daha kuru olur. Hatta kimi ciltler çatlayacak gibi gerilir. Regl öncesinde cildiniz yağlanır. Bütün bunları en iyi kendiniz takip edebilirsiniz.

Buzdolabında ürünleri saklayabilirsiniz

Benim tavsiyem, cildinizi tanıyın, izleyin ve gerçekten ihtiyacınız olan ayrıca kullanacağınız ürünleri satın alın. Birçok kozmetik ürün 3 yıl kadar bozulmadan dayanır. Satın aldığınız bazı ürünleri kullanmıyorsanız, bari buzdolabında saklayın. Cildi yeteri kadar korumak veya nemlendirmek için ürünleri ölçülü kullanmak gerekir Kozmetik ürünleri gerektiğinden daha fazla miktarda ve daha sık kullanmanın bir yararı yoktur. Cilt bakım ürünlerinin çok sık ve aşırı miktarlarda kullanılması, cildin tahriş olmasına veya yağlanmasına neden olur.

Pahalı ürün kaliteli ürün mü demektir?

Çok pahalı ürünlere özenmenize de gerek yok. Cildinizin yağ ve nem dengesini koruduğuna inandığınız bir krem, yeterlidir. Günlük bakım ürünlerinden, tüm beklediğimiz, cildin yağ ve nem dengesini koruması, güneş etkilerini önlemesidir. Bunlar cildi gençleştirmezler ama yaşlanmasını geciktirirler.

Makyaj malzemelerini alırken de hemen cazibesine kapılmayın, biraz inceleyin. Örneğin cildiniz kuru ise, yağ bazlı bir fondöten alabilirsiniz, ama normal ve hafif yağlı ciltler bu ürünleri kullanamazlar. Onlar pudra bazlı fondötenleri tercih etseler çok daha iyi olur. Özellikle yağlı ve akneli ciltler tamamen yağsız (oil free) fondötenleri kullanmalıdırlar.

Bu yazının başına dönersek, hediye olarak kozmetik de almak mümkün ama sadece çok iyi tanıdığınız ve cildinin özelliklerini bildiğiniz insanlara… Belki kaliteli bir güneşten koruma kremi alabilirsiniz. Yağsız bir krem olursa, herkese uyar. Cildi kuru olanlar nemlendirici üzerinde kullanırlar. Hem belki sevdiklerinize iyi bir alışkanlık kazanmaları için yardımcı olma fırsatını bulursunuz…

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.