Yasemin Fatih Amato

Negatif düşüncelerden arınmak için kullanabileceğiniz 7 basit yöntem

kötü düşünce

1 – Sizi rahatsız eden, kafanızı kurcalayan meseleleri kendinize saklamayın. Bu meseleleri size en yakın olan insanlarla paylaşmak düşüncelerinizin hafiflemesine olanak tanıyacaktır.

 

2 – Eskilerin, “Şeytan boşlukta gezer” gibi çok önemli bir lafı vardır. Boş durmayın, kendinizi meşgul edin. Hem düşünceleriniz hafifler, hem de ortaya bir şeyler koymuş olursunuz.

 

3 – Negatif düşünceler daima eksikliklerden, sahip olunamayanlardan beslenir. Elinizde olanlara odaklanın, onların kıymetini bilin.

 

4 – Negatif düşünceleri yaratan beyin, bedeninizin bir parçasıdır. Bu yüzden öncelikle bedeninize iyi bakın, işlerin değiştiğini göreceksiniz.

 

5 – Nefesinizin hem bedeniniz hem de zihniniz üzerindeki gerginliği azaltma konusunda mucizevi gücü vardır. Bilinçli ve derin nefesler almaya çalışın.

 

6 – Kafanızın içindeki sesin söyledikleriyle dalga geçin. Mizah, zorlukların üstesinden gelmenin en basit ve kesin yoludur.

 

7 – Doğru olduğunu düşündüğünüz davranışları sergileyin. İnançlarınızla davranışlarınız arasında oluşacak bir zıtlık, zihninizi de çelişkiye sokacaktır.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.