Yasemin Fatih Amato

Uzun bir ilişki için yapılmaması gereken 7 şey

sağlıklı ilişki

1 – Ona düşüncesizce davranmak, iğneleyici laflar etmek

Küçük ve zararsız şakalar yaptığınızı zannediyor ve onu kırdığınızı fark etmiyorsanız bencil ve sinir bozucu bir partner olma yolunda emin adımlarla ilerliyorsunuz demektir. Sevdiğiniz insanı iğnelemek, aşağılamak, eksikliklerini yüzüne vurmak sizden kısa sürede buz gibi soğumasına sebep olacaktır.

2 – Arkadaşlarınızı unutmak

Arkadaşları boşlamayın, biriyle tanıştınız ve aşık oldunuz diye o insanı hayatınızın merkezine koyup değer verdiğiniz diğer her şeyi unutmayın. Hem arkadaşlarınızı gücendirmemiş olursunuz, hem de ilişkinizi çabucak tüketip bitirmemiş olursunuz.

3 – Onu unutmak

İlişkiniz için yapabileceğiniz en kötü şeylerden bir tanesi onu unutmaktır. Evet, hepimiz pek çok sorumluluğa sahibiz; işimiz gücümüz, ailemiz, eşimiz dostumuz var ancak bu sorumlulukları ilişkinizle dengeli bir şekilde götürmek boynunuzun borcu.

4 – Başka şeyleri, başka insanları onun önüne koymak

Eğer bir ilişki yaşıyorsanız, o insanın hayattaki en büyük önceliklerinizden biri olması gerekir. Eğer başınızdan ilginç bir olay geçtiğinde ilk olarak arakdaşlarınıza anlatmayı uygun görüyorsanız, başarılarınızı, mutluluğunuzu, isteklerinizi ilk olarak onunla paylaşmıyorsanız o insan kendini artık o kadar da özel hissetmemeye başlayacaktır.

5 – Onun kişiliğini değiştirmeye çalışmak

“Ya sev ya terk et” mottosunun geçerli olduğu hayatın nadir alanlarından biridir aşk ilişkileri. Sizin çocukluğunuzdan beri hayalinizde canlandırdığınız ideal sevgili bu dünyada maalesef mevcut değil. Talep ettiğiniz takdirde getirtemeyeceğimiz için de onu olduğu gibi kabul etmek durumundasınız.

6 – Geçmişte yaptığı bir hatayı devamlı yüzüne vurmak

Tartışmalarınızın boyutu ne olursa olsun öfkenize hakim olun ve geçmişte kalmış meseleleri açarak onu üzmeye çalışmayın. Eğer yaptığı hatayı affettiyseniz onu artık unutun, affedemediyseniz de bir koz olarak kullanmaya çalışmayın.

7 – Kin beslemek ve yaptığınız şeylerin çetelesini tutmak

Bir önceki maddeye benzer bir durum da kin tutmak ya da yaptığınız şeylerin daima karşılığını beklemektir. Eğer bir şeyi içinizden geliyorsa yapın, onun size muhtemel geri dönüşünü hayal ederek değil…

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.