Yasemin Fatih Amato

Yazın, formunuzu korumaya yardımcı olacak 9 yiyecek

yaz yiyecek

1 – Yeşil yapraklı sebzeler

Ispanak, kara lahana, pazı gibi antioksidan özelliği içeren sebzeler kilo vermenize de oldukça yardımcı. Kalorilerinin düşük olması ve bolca lifli dokuya sahip olmaları formunuza kavuşmanızı hızlandıracak cinsten.

2 – Antioksidan sebzeleri

Antioksidan sebzelerden karnabahar, brokoli, lahana, brüksel lahanası emin olun formunuzu korumada bir numara. Lifli dokularıyla sizi tok tutacak ve aynı zamanda protein ihtiyacınızın bir kısmını karşılayacaklar.

3 – Haşlanmış patates

Patates sebzelerin içinde en güzeli olabilir. Ne halde olursa olsun fazlasıyla güzel oluyor! Ama inanmazsınız, patates form korurken de yanımızda olabiliyor. Tabii ki birkaç şartı var. Mesela salatasını bol bol mayonezle yememek ya da harıl harıl kızartmamak gibi. Onlar dışında bol baharat az biraz zeytinyağı ile biraz fırınlayabilirsiniz bile…

4 – Tahıllar ve bakliyatlar

Hafif beslenmenin ilk kuralı kesinlikle tahıl ve bakliyatlar! Hem doyurucu hem besleyici özelliğe sahip olan tahıl ve bakliyatlar her öğünde yanınızda olabilir. Hatta dilerseniz kendilerinden atıştırmalık bile yapabilirsiniz.

5 – Lor peyniri

Diğer peynirlere göre çok daha az yağ ve tuz oranına sahip olan lor emin olun birçok tarifin içine iyi gidiyor! Dilerseniz kahvaltıda dilerseniz atıştırmalıklarda kullanabilirsiniz.

6 – Elma sirkesi

Yağ yakımında en önemli unsurlardan biri elma sirkesi! Özellikle sabahları ılık suyun içerisine katılan 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı sirke eklerseniz metabolizmanızı bomba gibi hale getirerek güne başlayabilirsiniz.

7 – Kırmızı biber

Acı metabolizma hızlandırmada bir numaradır. Özellikle kebapları ve acısıyla ünlü olan yörelerimizdeki insanların obez olmamasının temel sebeplerinden biri de acı. Siz siz olun her öğününüze acıyı ilave edin.

8 – Greyfurt

Yağ yakıcıların en başında kesilikle greyfurt geliyor. Tadını sevmeyenler dilerseniz üzerine biraz bal ekleyip fırınlayarak tüketebilirler. Ama sadece bir bardak suyu bile günlük yağ yakımı hızınızı iki katına çıkarmakta.

9 – Yoğurt

Dolapta suyun içinde yüzen yoğurda iyi davranın. Bütün bir yaz şekilden şekile girerek hayatınızı kolaylaştıracak en güzel şey kesinlikle yoğurt!

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.