Yasemin Fatih Amato

BİR SAATTE VÜCUDUNUZU CANLANDIRMANIN YOLLARI

vücut canlandırma

Hepimizin başına gelir, tam da daha güzel görünmek istediğimiz bir gün; saçlarımızın söz dinlemeyeceği tutar, gözlerimizin alında mosmor haleler, torbalar belirir, cildimiz soluk görünür, yüzümüzde çizgiler ve gölgeler derinleşir, tırnak derilerimiz kurur v.b. İnsan ne yapacağını, nereden başlayacağını, kendisiyle nasıl baş edeceğini şaşırır. Böyle bir durumda internete girip ne yapacağınızı arıyorsanız doğru şeyi okumaktasınız. İşte yapmamız gerekenler…

Kendinizi silkeleyin, canlanın!

– Önce güzel bir duş alın. Banyo yaparken, birkaç kez, soğuk suyla vücudunuzda daireler çizin. Soğuk suyu yüzünüze tutmayı ihmal etmeyin.

– Sonra yere bir battaniye serip, üzerine uzanın. Sırtınızı hareket ettirerek, tüm yüzeyinin zemini hissetmesini sağlayın. Birkaç kere burnunuzdan derin nefes alıp verin. Sonra baş veya işaret parmaklarınızla, önce şakaklarınızı nazikçe bastırın, sonra burun kemerine, en son da alt dudağın altındaki çukura, bir süre hafif baskı uygulayın. Bu bir çeşit aku-press masajıdır. Vücudunuzu dengeler ve canlılık kazandırır.

– Kalkınca, burnunuzun altına azıcık nane yağı dokundurun. Böylece nefesiniz açılır, içiniz ferahlar, her şey daha kolay görünür…

Parlak ve sağlıklı tırnaklar

– Derilerileriniz uzadıysa, birkaç tablet Alka Seltzer’i ılık suya koyun, erimeye bırakın. Parmaklarınızı içine batırın, bir diş fırçasıyla masaj yapın, sonra yıkayın.

– Tırnaklarınızın rengi soluksa, yüz peelingi’ni tırnaklarınıza sürün ve biraz bekledikten sonra yıkayın.

– Tırnaklarınız sarardıysa, üzerine beyazlatıcı bir diş macunu sürün. Sonra bir kaba ılık su koyun ve parmaklarınızı içine batırın.

– Tınaklarınızın kimi uzun, kimi daha kısaysa, veya hiçbiri tam olarak uzamadıysa, şeklini sevmediyseniz, sedefli bir oje sürün. Sedefin ışıltısı tırnaklarınızı daha uzun ve düzgün gösterir, kusurları örter.

Saçlarınız ahenkle dans etsin

– Saçınızı yıkarken kafa derinize iyice masaj yapın. Böylece kan dolaşımı hızlanır, saçlarınız canlanır.

– Saçınızı yeni boyattıysanız, rengini sabitlemek için sirke ve zeytinyağı maskesi yapın. Başınızda 15 dakika durması yeter. Sonra ılık su ile yıkayın.

– Saçınızı bir yana ayırıyorsanız, aksi yöne ayırmayı veya geriye doğru taramayı deneyin. Saçlarınız çok daha hacimli görünür.

Gözler kalbin aynasıdır

– Salatalık, göz çevresindeki ödemin dağılmasına yardımcı olur. Birkaç dilim salatalık kesin. Sonra uzanın ve salatalık dilimlerini gözlerinizin üstüne koyun. Elinizle hafifçe bastırarak, suyunun çıkmasına yardımcı olun. Bu işlem için on dakika yeter.

– İki çay poşetini sıcak suda ıslatın, hafifçe sıkın, gözlerinizin üzerine koyun ve soğumasını bekleyin.

– Bunları yaparken ya güzel bir müzik dinleyin ya da burnunuzdan derin derin nefes alıp verin.

Kolayca yüzünüzü gerin

Önce yüzünüzü güzelce temizleyin. Sonra bir yumurtayı kırın. İçine toplam bir çay kaşığı bal ve badem yağı karışımı koyarak karıştırın. Yüzünüze sürün ve on dakika bekleyin. Sonra su ile yıkayın. Ardından başka bir yumurtanın beyazını ayırıp alın, yüzünüzde germek istediğiniz yerlere (göz – ağız çevresi-alın gibi) sürün. Kuruyuncaya kadar mimik yapmadan, kasları oynatmadan dinlenin. Artık makyajınızı yapabilirsiniz.

Lekeler mi canınızı sıkıyor?

Fondötene az miktarda sarı far ekleyin. Fırça yardımıyla veya yüzük parmağınızla lekelerin üzerine sürün. Karışımı gözlerinizin altına uygularken, iç kısımdan başlayın ve gözün dış kısmına kadar yayın. Sonra pudra kullanın ve bu zemin üzerine normal makyajınızı yapın.

Doğru duruş

İnsanın morali bozuk olunca duruşundan belli olur. Bunu önlemek için, terliklerinizi çıkarıp, duvarın önünde durun. Vücudunuzu yaklaştırıp-uzatarak duvara yapıştırmaya çalışın. Omuzlarınızı arkaya alın. Sonra duvardan uzaklaşın ve yavaş adımlarla yürüyün. Kendinizi daha uzun hissedeceksiniz ve kuşkunuz olmasın, öyle görüneceksiniz. Bütün bu işlemlerin hepsini bile yapsanız, gerekli süre bir saati bulmaz. Bunun yarısı zaten uzanma ve dinlenme halinde geçer. Panik veya can sıkıntısı ile insan daha fazla zaman kaybeder. O yüzden şimdi yapmaya başlayın, farkı göreceksiniz.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.