Yasemin Fatih Amato

Kusursuz gelin makyajı isteyenler için 7 büyük tüyo

makyaj 1

1 – Gelinliğine ve düğün yerine uygun bir makyaj seç

Elbette görkemli ve kapalı bir alanda yapılması gereken makyajla kır düğünündeki makyaj aynı olmaz. Mekanı da göze önünde bulundurarak seçilen renk paletini daha açık ya da daha koyu tonlarda belirlemelisin.

makyaj 2

2 – Parlatıcı yerine ruj tercih et.

Hem kalıcılığı hem fotoğraflarda daha iyi çıktığı için parlatıcı yerine ruj kullanmalısın. Parlak bir bitiş istiyorsan da alt dudağının ortasına bir fırça yardımıyla highlighter uygulayabilirsin.

makyaj 3

3 – Yeni bir trendi denemek yerine tercihin klasik makyajdan yana olsun.

İlerde çocukların ya da torunlarınla düğün fotoğraflara baktığında ‘Bizim zamanımızda bu modaydı…’ dememek için klasik ve modası geçmeyen bir makyaj seç.

makyaj 4

4 – Abartıdan kaçın

Evet biliyorum, senin en özel günün ve mükemmel görünmek istiyorsun. Ancak makyajının senin güzelliğinin ve doğallığının önüne geçmesine izin vermemelisin.

makyaj 5

5 – Buğday Tenliler İçin Düğün Makyajı

Cilt tonunuz Jennifer Anniston’ınki gibiyse sen de bu gruptasın demektir. Renk yelpazen çok geniş olduğu için şanslısın. Tek dikkat etmen gereken koyu saç rengine sahipsen canlı renkler; açık saç rengine sahipsen pastel tonlar kullanmalısın.

makyaj 6

6 – Beyaz Tenliler İçin Düğün Makyajı

Eğer ten rengin Anna Hathaway ya da Kheira Knightly gibiyse sen de bu gruba dahilsin demektir. Genel olarak fuşya, toprak ve pembe renkleri sana en çok yakışan renklerdir. Cilt rengin açık olduğu için çok koyu ve baskın renk tonlarını tercih etmemelisin.

makyaj 7

7 – Göz Rengine Göre Makyaj

Makyaj yaparken kullanacağın renkleri seçerken göz rengine dikkat etmelisin. Eğer hangi renkleri, hangi teknikle uygulayacağını bilirsen çok daha anlamlı ve güzel bakışlara sahip olabilirsin.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.