Yasemin Fatih Amato

BOTOKS HAKKINDA DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLAR!

dolgu ve botoks

Son yılların en etkili ameliyatsız güzellik yöntemlerinden olan botoksu, birçok yerde olduğu gibi ülkemizde de maalesef yanlış kişiler tarafından uygulanması sebebiyle kötü sonuçları oldukça fazla görmeye başladık. Botoks, uzman ellerde ve doğru kişilere uygulandığında, yaşlanma sürecini geciktiren, en etkili ve kolay uygulanan yöntemlerin başında gelmektedir.

BOTOKSUN İÇERİĞİNDE NE VARDIR?

Botoks, yıllar içinde yüzde mimik hareketlerine bağlı olarak oluşan derin veya yeni başlamış dinamik ya da mimik kırışıklığı dediğimiz çizgilerde uygulanan cerrahi olmayan bir uygulamadır. Clostridum Botulinum adlı bakteriden üretilen doğal, saflaştırılmış bir proteindir.

ESTETİK DIŞI KULLANIM ALANLARI VAR MIDIR?

Botoksun ilk kullanım amacı estetik değildir. Pek çok nörolojik hastalık, serebral palsi, göz tikleri ve şaşılıkta kullanılmıştır, kullanılmaya devam edilmektedir. Bu uygulamalar esnasında fark edilmiştir ki; kaş arasında ve göz çevresindeki kırışıklıklar yok olmuştur. Gözlemler sonucunda çalışmalar estetik alanında da yoğunlaşmış ve kırışıklık ve terleme tedavisindeki prensipleri de ortaya konmuştur.

BOTOKS’LA İLGİLİ YANLIŞ BİLİNENLER BOTOKS FELÇ YAPAR

Felç ile bir kasın hareket yeteneğini sonsuza kadar kaybetmesini ifade ediyorsak yanlış. Botoks verilen kaslar dört ile altı ay arasında sinirlerden uyarı alamaz ve hareketsiz kalır. Daha sonra hiçbir şey olmamış gibi eski hareketlerine devam ederler.

BOTOKS İFADESİZ BİR YÜZ SAĞLAR, YAPTIRAN ŞEYTAN GİBİ GÖRÜNÜR

Botoks büyük ölçüde alında uygulanıyor. Buradaki hareketsizlik de sadece kaşlarınızı çatmanıza engel olur ki bu sadece ifadenizi yumuşatır. Karakter rolleri oynayan bir aktör ya da aktris değilseniz ifadenizdeki bu değişiklik kimseyi rahatsız etmez. Ayrıca yanlış uygulama sonucu ortaya çıkan bir durumdur, kaldı ki gerekli yerlere ek doz uygulayarak tedavi edilebilir. Şeytan gibi bir görüntüyle karşılaşmamak için botoksu uzman kişilere yaptırmak çok önemlidir.

BOTOKS YAPILDIĞI ÇOK BELLİ OLUR

Botoks yapıldığı zaman kişiler genellikle anlaşılmasını istemezler. Bu yüzden doğal görünüm sağlayan ileri uygulama teknikleri gelişmiştir. Dozları düşük tutup bir yere enjekte etmektense birkaç kasa azar azar enjekte ederek hem doğal görüntüyü koruyup hem de kırışıklıkların yok olması mümkün olmaktadır.

BOTOKS SADECE GÜZELLİK AMACIYLA KULLANILAN KOZMETİK BİR İLAÇTIR

Bu yanlış bir düşüncedir. Botoks eskiden beri felçli ve spastik hastaların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır, estetik amaçlı kullanımı aslında çok yenidir. Bugün halen kullanılan ilaç miktarının çok büyük bölümü estetik dışı amaçlarla kullanılmaktadır.

BOTOKS BİR DOLGU MADDESİ GİBİ DUDAKLARI VE YÜZÜ ŞİŞİRİYOR

Botoks verilen bir bölge şişmez. Botoks dolgu maddesi değildir. Dolgu maddeleri ayrı bir grup ameliyatsız estetik uygulamalarıdır.

BOTOKS DOĞAL DEĞİLDİR VE SAĞLIĞA ZARARLIDIR

Botoks’un bilinen sağlığa zararlı hiç bir etkisi yoktur. Çoğu ilaç gibi, bakterilerin kendilerini korumak için oluşturdukları maddelerden elde edilmektedir.

BOTOKS KANSER YAPAR

Botoks vücuttan 24 saatte atılan ve etkisi en çok 6 ay süren bir maddedir, kesinlikle kanser yapmaz, kanserle hiçbir ilgisi yoktur.

BOTOKS BEYNE GİDER

Botoks kan-beyin bariyerini geçen bir ilaç değildir, dolayısıyla beyine gitmez.

YÜZ GERME YAPTIRIRSAM BOTOKSA İHTİYACIM KALMAZ

Yüz germe de dahil olmak üzere hangi ameliyatlı veya ameliyatsız gençleştirme işlemini yaptırırsanız yaptırın botoksa olan ihtiyacınız bitmez. Eğer gerçekten güzel bir sonuç istiyorsanız botoks tek başına veya başka uygulama ve ameliyatlarla beraber yapılmalıdır.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.