Yasemin Fatih Amato

BURNUNUZA ESTETİK YAPTIRMAYA NE KADAR HAZIRSINIZ?

BURNUNUZA ESTETİK YAPTIRMAYA NE KADAR HAZIRSINIZ?

Mucize arayan kişiler, burun estetiğine karar verirken bilmelidirler ki; estetik cerrahi kişileri ameliyat öncesi durumlarına göre daha iyi ve daha güzel duruma getirmek için yapılmaktadır. Mucizeler ise bazen gerçekleşebilir. Beklentiniz ne kadar gerçekçi olursa, ameliyat sonrası elde edilecek sonuçtan memnun ve mutlu olma ihtimaliniz de o kadar artacaktır. Burun estetiğine (Rinoplasti); 17-18 yaş civarında olan, burnundan nefes ve şekil ile ilgili şikayeti olan, burnu hakkında gerçekçi beklentileri olan herkes aday olabilir.

Burun estetiği olacak kişiler genel vücut sağlıklarının yanında, psikolojik açıdan da sağlıklı olmalıdırlar. Burun estetiği sonucundan ne elde edebileceğinizi doktorunuzla açık bir şekilde konuşmalısınız. Beklentileriniz ne kadar makul olursa ve doktorunuzun önerilerine göre şekillenirse, iyileşme dönemi ve sonrası o kadar huzurlu ve sağlıklı geçecektir.

Burun estetiği hangi sorunlar için uygulanır?

Burun estetiği hem şekil, hem de fonksiyonel olarak nefes problemlerini çözmek için yapılmaktadır. Eğer burundan zor nefes alıyorsanız ve aynı zamanda burnunuzun şekline de estetik ameliyat yaptırmayı planlıyorsanız mutlaka iki ameliyatı aynı anda yaptırmalısınız. Çünkü nefes yollarını açarken burun içinden çıkarılacak olan kıkırdakların, burnun estetik ameliyatında burunu şekillendirmek için kullanılması gerekebilir. Bu nedenle iki ameliyatın aynı anda olması önemli bir avantajdır. Eğer siz önce nefes açmak için septoplasti ameliyatı olmuşsanız ve sonradan burun estetiği ameliyatı olmaya karar vermişseniz, estetik ameliyat sırasında buruna şekil vermek için kıkırdak gerekirse bu sefer bu kıkırdakları kulak arkanızdan veya kaburganızdan almak zorunda kalabiliriz. Burun estetiğinde (rinoplasti) büyük, kemerli, boyu uzun ve ucu düşük burunlar estetik olarak düzeltilip şekillendirilirken, bazen de küçük, burun sırtı çökmüş, burun ucu aşırı kalkmış, boyu kısa burunlar da estetik burun ameliyatı ile düzeltilip güzelleştirilebilir.

Cinsiyet farklılığı burun estetiğini belirler mi?

Kadın ve erkek cinsinde güzel burnun karakteristik özellikleri vardır. Örneğin kadınlarda burun ucu, burun gövdesine göre hafif geniş ve kalkık olmalı, burun sırtında da aşırı olmamak kaydı ile hoş bir kavis olmalıdır. Ancak böyle bir burun yapısı erkek yüzüne hiçbir zaman uymaz ve güzel durmaz. Erkek de ise sırtı hemen hemen düz gelen ve ucu gövdesine göre sivri olan, dudak açısı da çok geniş olmayan burunlar daha güzel ve kabul edilir.

İdeal burun var mıdır?

İdeal burun, kişinin yüzünün içinde kaybolan, göze batmayan, yüzün diğer bölümleri ile ve kendi içinde orantılı bir burundur. Mükemmel burun diye bir şey aslında yoktur. Yüze bakıldığında burundan ziyade gözler ön plana çıkıyorsa o kişinin burnu güzel ve yüzü ile uyumlu bir burundur.

Burun estetiğinde burun ucunun durumu…

Burnu gövde (sırt) ve uç (tip) olarak iki bölüme ayırırsak, bazen gövde bölümünde hiçbir sorun olmadan kişinin bütün şikayetleri burun ucunda olabilmektedir. Böyle durumlarda burun sırtına hiçbir müdahale etmeden sadece burun ucu estetiği (tip plasti) yapılarak, yüze ve burunun geri kalan bölümüne uyumlu, güzel burun ucu elde etmek mümkündür. Burun ucu estetiğinde sadece burunun 1/3 alt bölümündeki kıkırdak ve yumuşak doku yapıları şekillendirilir, çoğu zaman burun ucu küçültülüp, kaldırılabilir. Burun ucu estetiğinde, septum dediğimiz orta bölme kıkırdağına dokunulmadığından tamponsuz ameliyat yapılmaktadır. Morluk olmaz, şişlikler minimal olabilir, iyileşme, günlük hayata ve hatta iş hayatına dönmek çok daha kısa sürede gerçekleşir.

Ameliyatın planlaması nasıl yapılır?

Burun estetiği öncesinde hasta muayene olmaya geldiğinde, çekilen resimler üzerinde, hastanın beklentileri de göz önünde bulundurularak, yapılan fikir alış verişi sonrasında bilgisayar tasarımı yapılmaktadır. Yapılan bu tasarımda sayesinde hastalar ameliyattan sonra nasıl bir buruna sahip olacaklarını yaklaşık olarak öğrenmiş olurlar.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.