Yasemin Fatih Amato

DÖKÜLEN SAÇLARINIZA ÇARE BELKİ DE SAÇ AŞISINDA GİZLİ!

DÖKÜLEN SAÇLARINIZA ÇARE BELKİ DE SAÇ AŞISINDA GİZLİ!

Saç aşısı, tüm saç sorunlarının tedavisinde kullanılmak üzere geliştirilen, hücreler arası bağlantıyı sağlayan ve hücreler arasını dolduran, çeşitli protein ve polisakkaritlerden oluşmuş hücrelerin bulunduğu vitamin ve PRP kombinasyonundan oluşan özel bir ilaçtır. Bu yöntem tüm dünyanın kabul ettiği Amerikan onay merkezi FDA tarafından plastik ve rekonstrüktif cerrahide güvenle kullanımı için 510 K özel sertifikası ile onaylanan bir yöntemdir. FDA’nın onayladığı 1999 yılından buyana yara, yanık ve organ kopmalarında kullanılırken, 2008’den bu yana da saç tedavilerinde kullanılıyor.

SAÇINIZ NEDEN DÖKÜLÜYOR?

Saç dökülmelerinin sebeplerini yan yana yazmaya başladığımızda göreceksiniz ki stres, tiroit hastalıkları, kronik rahatsızlıklar, demir eksikliği, kullanılan bazı ilaçlar, kalitesiz beslenme ve genetik gibi sebepler önünüze çıkacak.

SAÇ AŞISI NE YAPAR?

Saç aşısı cinsiyet ayrımı gözetmeksizin problemlerin büyük bölümünde başarılı sonuçlar elde etmeyi sağlıyor. Bunu da kök hücrenin modelleme yöntemi ile yeniden taze doku üreterek iyileştirmesini sağlayarak gerçekleştiriyor. Ayrıca bu formül sayesinde var olan saçların kalitesi de artarak ileride dökülmesi büyük ölçüde engelleniyor.

HANGİ EVRELERDE BAŞARI ŞANSI DAHA YÜKSEK?

Erkeklerde özellikle kelliğin başlangıç evresinde uygulandığında dökülme önce azalıyor sonra da durma evresine giriyor. Yani kelliğe yakalanma riski öteleniyor ya da bazı etkenlere bağlı olarak engellenmiş oluyor. Bu saptama her vakadan vakaya değişmekle birlikte başarı oranı en yüksek düzeydir. Kadınlarda ise durum saç aşısı sayesinde, ince (tüysü) saç tellerinin kalınlaşarak hacimli bir yapıya dönüşmesini sağlıyor. Ayrıca ülkemizde pek sık kullanılmasa da kaş ve sakal sorunu yaşayanlarda da bu uygulama çoğunlukla başarılı sonuç ortaya koymaktadır.

SAÇ AŞISI NASIL UYGULANIYOR?

Saç aşısı enjeksiyon ile tek bir seansta toplamda 1 saati geçmeyen bir sürede rahatlıkla uygulanmaktadır. Önce uygulanacak bölgeye lokal anestezi yapılarak işlem ağrısız hale getiriliyor. Ama kişide lokal anesteziye karşı alerji, acıya aşırı hassasiyet varsa sedasyon ile de uygulama yapılabilmektedir. Sedasyon, sedatif ilaçlarla hastanın tüm reflekslerinin korunarak, derinliği kontrollü olarak ayarlanabilen uyku halidir. Hastanın işlem başlamadan 2 saat öncesinde yeme içmeye son vermesi gerekmektedir. Bu durumda 1 saat olan toplam uygulama süresi yarım saate kadar geriletilebilmektedir. Enjeksiyon minimal hareketlerle saç foliküllerini hedefleyerek uygulanır. PRP’den yani kendi kanımızdan gelen kök hücre ve büyüme faktörlerimizi de aktive ederek tedavinin sonuç vermesi hızlandırılır. Aktif hale gelen kök hücreler etrafındaki sağlam dokuyu taklit edip modelleme sistemiyle çalışmaya başlarlar. Sonuçta saçlarınız etrafındaki sağlıklı folikülleri taklit ederek yayılmaya başlarlar.

KLONLAMA SAÇ AŞISI MI DEMEKTİR?

Amerika’da saç aşısına saç klonlama da denmektedir. Çünkü bu aşı yöntemi, sağlam hücreyi aynı bölgede yeniden kopyalama prensibine dayanır. “Sağlam hücre” ifadesi önemli çünkü saç aşısı yönteminde, kişide bozuk hücre varsa bu kopyalanmaz. Yöntem hakkında daha fazla bilgiye dermatoloğunuz sayesinde ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.