Yasemin Fatih Amato

YENİ NESİL PRP İLE NE AMAÇLANIYOR?

YENİ NESİL PRP İLE NE AMAÇLANIYOR?

Yeni nesil PRP’yi anlatmadan önce geleneksel PRP’nin tanımını yapmak gerekiyor. Kök hücre mantığından yola çıkan PRP (Platelet Rich Plasma) yöntemi, kırışıklık, cilt yenileme, yara, sivilce izleri ve saç dokülmesi tedavisinde kullanılan yöntemdir. Daha önceki yazılarımızda bu konuya değinmiştik. Bu sefer size PRP’den farklı olarak GRP’yi anlatmaya çalışacağım.

GROWT FACTOR RICH PLASMA NEDİR?

Cilt yenilenmesiyle ilgili yapılan çalışmalarda, ihtiyaç ve gerekli uyaranlar değerlendirildiğinde, yara onarım mekanizmasının harekete geçirilmesi gerektiği anlaşılmıştır. GRP tedavisi ise geleneksel PRP işleminin aktivatörler yardımıyla daha etkili hale getirilmesiyle üst düzey bir tedavi sunarak onarım mekanizmasını harekete geçirmeye çalışan işlemin adıdır.

NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?

GRP tedavisinde, hekim tarafından kişinin kolundan alınan 10cc kadar bir kan kullanılır. Bu kanın, santrifüj cihazında yüksek devirde (2000rpm) çevrilmesi ile 9-10 dakika sonunda platelet adında, kan hücreleri ve growth factor denilen büyüme faktörlerinden zengin plazma kısmı elde edilir. Daha sonra beyaz kan hücreleri eklenerek daha yüksek bir devirde (4000rpm) tekrar santrifüj edilir. Elde edilen plazma, ihtiyaç duyulan bölgelere çok ince uçlu iğneler vasıtasıyla enjekte edilerek tedavi gerçekleştirilir. Böylece kandan alınan büyüme faktörleri sayesinde, cildi oluşturan ana yapılardan olan kolajen ve elastin artışı doğal yollarla tetiklenmiş olunur.

GRP’NİN CİLT ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ NELERDİR?

Sivilce izlerini ortadan kaldırır,
Ciltteki lekelerin azalmasını sağlar,
Kırışıklıkların yok olmasında etkilidir,
Saçlı deride saçın sıkılaşmasını sağlar,
Kronik yara izlerinin onarılmasında etkilidir,
Kol altı ve bacak içlerinde oluşan sarkmaların toparlanmasını sağlar,
Ciltte kolajen üretimini artırır ve doku yenilenmesine yardımcı olur,
Eldeki çatlama ve kırışıklıklara onarıcı etki eder,
Cildi daha gergin ve parlak bir hale getirir.
Doğum sonrası oluşan çatlakları yok eder.

GRP UYGULAMA ALANLARI NELERDİR?

Akne skarları,
Çatlak bölgeler,
Saç dökülmesinin olduğu alan,
Sarkma ve kırışıklık olan bölgeler,
Lekeli yerler.

GRP’DE İDEAL SEANS SAYISI NEDİR?

Kişiden kişiye ve tedavi türüne göre değişmekle birlikte ortalama 3-6 seans arası başarı sağlanmaktadır. Seans süresi bölgenin büyüklüğüne göre 30- 40 dk. sürmektedir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte seanslar 2-3 hafta aralıklarla düzenlenmektedir. Sonrasında destek tedavi olarak 7-8 ayda bir seanslar tekrarlanmaktadır.

TEDAVİ SONRASI NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?

Tedavi sonrası hasta normal günlük hayatına devam edebilir. GRP tedavisi süresince güneş banyosu ve solaryumdan kaçınılmalıdır. Tedavi kürü sonunda ciltteki hassasiyet ve morluklar iyileştikten sonra hastanın güneşlenmesinde bir sakınca yoktur.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.