Yasemin Fatih Amato

Saçlarını biraz rahat bırakmaya hazır mısın!

saclarini-biraz-rahat-birakmaya-hazir-misin

Cildimiz kadar saçlarımızın da hakkıdır biraz dinlenmek. Özellikle yoğun geçen bir yaz sonrası, yıpranan saç derisi ve saçlar sonbaharda biraz durup dinlenmek ister. Havuz ve denizin yıprattığı saç telleri, güneş ışınlarının etkisi, yüksek sıcaklık ve sıkça yapılan duşlar. İşte bunların hepsi bir araya gelir ve o kışın hacimli ve canlı olan saç tellerimizi aratır. Tekrar güçlü bir saç için sonbahar ayı durup, dinlenme dönemidir. Peki neleri yapmamamız gerekiyor!

Bunları saçlarınıza yapmayın!

Çok kısa ve kakül şeklinde saç kesimi yaptırmayın,
– Saçlarınızı düzleştirmeye çalışmayın,
– Toka, saç bantları yerine daha kontrolü basit şeyler kullanın,
– Yüksek ısıya maruz bırakmayın,
– Her gün maşa ile bakım yapmayın saçlarınız çok çabuk kırılır, yapısı gereği çok kırılgandır.
– Az ve öz kimyasal şeyler saçınızda kullanın,
– Kökleri kötü olan saçları seyreltin,
– Rapunzel tarzı belinize kadar saç uzatmayın,
– Kabarık saçlara elveda değin. Yale Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada, diğer insanlar tarafından kıvırcık saçlı insanların daha düşük zekaya sahip olduğu algılanıyormuş,

– Havlu ile saçınızı nazikçe kuruttuktan sonra taramayı ihmal etmeyin. Tararken geniş aralıklı ve kalın dişli bir tarak kullanmalısınız. Amaç ıslanmış saçlarınızda olan fazla suyu atmaktır.
– Yüksek devir ve ısıda saç kurutma makinesinde saçlarınızı kurutmayın.
– Tek renkli saçların handikabı. Tüm saçlarınızı tek renk ile boyamayın. Her zaman 2-3 renk ile açma ve koyultma yaptırın.

Bu saydıklarım genel saç bakımı için yapılmaması gerekenler kategorisinde yer almakla birlikte aslında alışkanlık haline getirmek zorunda olduğumuz davranışlardır.

Şampuanınızı değiştirmeyi düşündünüz mü?

Her gün saçlarınızı yıkamak size yarardan çok zarar getirir. Çünkü kırılgan ve kuru olmaya başlarlar. Saçlarınıza, saç köklerinden doğal yağ ile beslenmeleri için biraz zaman verin. Sonrasında nemlendiricili bir şampuan kullanmaya çalışın. Durulama gerektirmeyen saç kremleri yaşlanmayı geciktirmesi bakımından çok yararlıdır. Şampuanlarken saçlarınızı kesinlikle masaj yaparak uygulamaya çalışın. Çünkü masaj kan dolaşımını kolaylaştırır ve saç büyümesini teşvik eder. Kafa derisi içerisine oksijen, protein ve vitaminlerin nüfuz etmesine imkan verir.

Takviye almayı düşündünüz mü?

Eczanelerde satılan Sica veya silisyum içeren tablet, saç dökülmesini durdurmaya yardımcı olabilir. Yine saç sağlığına yardım etmek ve parlaklığını artırmak için her gün çuha çiçeği yağından 500-1,000 miligram kullanabilirsiniz.

Saçınıza hacim kazandırmak gerçekten zor mu?

Aşağıda saydıklarımı yaparak saçınıza hacim kazandırabilirsiniz.
– Bir çay kaşığı zeytinyağına birkaç damla nane yağı ekleyin. Ve şampuanlamadan önce kuru saç derinize masaj yaparak yedirin.
– İki yemek kaşığı şampuana bir çay kaşığı biberiye ekleyin.

– Dimetikon kopoliolünü ve dimetikona içeren saç ürünleri arayın.

– Her gün 1 bardak yeşil çay tüketin. Yeşil çay saç kaybına neden enzimleri inhibe eder.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.