Yasemin Fatih Amato

Sivilceli cildinize, nasıl makyaj yapacağınızı biliyor musunuz?

Sivilce, cildimizin gözeneklerinin üzerine yerleşen, kırmızı renkte ve ciltten kabarık olarak görülen, zaman zaman içi iltihaplı olabilen aknelerdir. Yüzde, sırtta, omuz başlarında ve göğüs V bölgesinde sıkça görülür. Ayrıca her sivilce de bilindiği üzere akne değildir. Kıl dönmeleri de bazen akne gibi görünebilir. Peki sivilceli bir cilde sahipsiniz diye üzülmenize gerek var mı? Tabiki de hayır…

Genç kızlar, sivilcelerinden dolayı psikolojik bunalım yaşarlar. Makyaj ile sivilcelerini kapattıklarında kendilerini daha mutlu hissederler. Ayrıca psikolojileri düzelince öz güvenleri daha çok artar. Bu sayede dolaylı yönden stresin sivilce artışındaki olumsuz etkisinden kurtulunmuş olunur.

Esas cilde kalıcı hasar veren sivilcelerin kendisi değil, sivilceleri sıkmak ve kaşımaktır. Makyajlı yüzlerde hasta yüzüyle daha az uğraşır. Dolayısıyla en büyük hasarı veren tırnaklar ve elden uzak kalınmalıdır.

Bu yiyeceklerden uzak durmalısınız!

Çikolata, dondurma, sosis ve dondurulmuş hazır et yemekleri, Muz, ekmek, kek, şekerleme, kurabiye, mısır, patates kızartması, sosisli sandviç, pirinç, pizza, makarna, margarin, meyve suları, puding, krakerler, cipsler, pasta, krem peynir, kızarmış yiyecekler, tatlı içkiler sivilce oluşumunu hızlandırır.

Nelere dikkat etmeliyiz?

1. Makyaj temiz cilde yapılır. Sabah uygun temizleme jeli ve tonikten sonra cilde uygun yağ dengeleyici nemlendirici sürülmelidir. Sonrasında üzerine makyaj yapabilirsiniz.

2. Kullanılan fondöten ya da pudra organik olmalıdır. Kısacası yağlı sivilceli ciltlere uygun olan ürünlerden kullanılmalıdır.

3. Makyaj fırçası kullanılıyorsa sık sık değiştirmeli ya da temizlenmelidir. Çünkü sivilceli cilt demek, iltihap demektir. Dolayısıyla fırçaların bakımı önemlidir.

4. Akşam 18.00’da nerede olursak olalım yüzümüzü yıkayıp temizlemeliyiz. Çünkü bu saatlerde cildimiz yağlanmaya başlar. Evdeysek dermatoloğumuzun verdiği sivilce ilaçlarını kullanmalıyız. Dışarıdaysak makyajımızı sil baştan yeniden yapmalıyız.

5. Eve girer girmez makyajımızdan kurtulmalıyız. Ve gereken kozmetik, tıbbi ilaçlarımızı kullanmalıyız.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.