Yasemin Fatih Amato

Somon DNA’sı, gençlik aşısı nedir?

Somon DNA’sı küçük molekül yapısıyla bilinmektedir. Kendisi küçük yaptığı iş büyük olan bu moleküller, büyük miktarda su tutma kabiliyetleri nedeniyle, özellikle yaşlanma ile ortaya çıkan kırışıklık ve kuruluğun önlenmesinde büyük rol oynarlar. Cildimize dolgunluk ve parlaklık veren şey, sudur. Su tutma yeteneği sayesinde bu moleküller cildin daha nemli ve parlak bir hal almasını sağlarlar.

Sıklıkla yüz bölgesine uygulanmakta olan Somon DNA’sı, aynı zamanda boyun, dekolte, kollar ve ellere de uygulanabilmesiyle bilinmektedir. Bugün istenildiği taktirde cildimizin tüm noktalarına başarıyla uygulanabilir.

Somon DNA’sının gerçekten, Somon balığı ile ilgisi var mı?

Somon balığı sütünden elde edilen DNA ile cildin kendini yenilemesi ve gençleşmesi sağlanırken, hacminin 10 bin katı suyu tutma yeteneği nedeniyle, derideki nem dengesini sağlamada kilit rol oynar.

Hangi cilt kusurlarında sıkça kullanılır?

Yaşam kalitemiz sağlığımızı doğrudan etkiler. Bu yüzden sağlıksız yaşam tarzı,  sigara dumanı, güneş ışınları, yaşlılığa bağlı olarak göz çevresi, dudak çizgisinde, alın bölgesinde oluşan kırışıklıklar, cildin nem dengesinin bozularak yer çekimine yenik düşmesi sonucu oluşan sarkmalar gibi sorunlarda kolayca ve başarılı şekilde kullanılabilir. Ayrıca hızlı kilo alıp verme sonucu oluşan vücut çatlaklarının çözümünde de somon DNA tedavisi etkilidir. Özellikle hamilelik ve sonrasında oluşan değişik bölgedeki çatlakların giderilmesinde etkili olan yöntem adından sıkça söz ettirmektedir. Bu nedenle deri altına mezoterapi yöntemi ile verilen somon DNA’sı, olumsuz faktör etkilerini yok edip cildin canlılığını kazanma sürecini hızlandırır.

Somon DNA’sı, mezoterapi ve dolgudan çok farklı bir uygulama mıdır?

Bu tedavi uygulama şekli kombine bir bütünsellik sağladığı için, teke tekte mezoterapi ve dolgudan farklıymış gibi algılanır. Oysa ki bu tedavi her iki yöntemi de içinde doğru bir şekilde harmanlar. Somon DNA’sı, her seansta cilt yapısını güçlendirerek cildin elastikiyetini ve sıkılığını artırır. Kolajeni oluşturan fibroblastların beslenmesini ve UVB’ye bağlı olarak gelişen radyasyon hasarını engeller. Cildin azalan nem dengesini düzenler. Sonuç olarak, etkin cilt yenilenmesi pürüzsüz, sağlıklı görünen ve aydınlık bir cilde sahip olan kişi yepyeni bir enerji ve ışıltı kazanır.

‘’Somon DNA’sı – Gençlik Aşısı’’ nasıl uygulanır?

Kişinin cilt yapısına göre seans sayısı 3 ile 5 arasında değişmekle birlikte, cildin durumuna göre bir eylem planı oluşturulur ve uygulanır. Somon DNA’sı çok acılı bir işlem değildir. İnce iğne enjeksiyonları ile cilde uygulama yapılır. Her cilt işlemi öncesinde olduğu gibi uygulamanın yapılacağı bölgeler lokal anestezik kremle uyuşturularak, acı hissi düşürülür. Gençlik aşısı tek başına kullanacağı gibi dolgu, botoks, lazer, peeling, radyofrekans gibi yöntemlerle birlikte rahatlıkla kullanılabilir.

Ben yöntemler arasındaki derin çizgilere karşıyım o yüzden uygun birlikteliği olan yöntemleri birlikte kullanmaktan yanayım. İşlemlerde buna dikkat ederek, hastalar için uygun bir model çıkarmaya çalışırım.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.