Yasemin Fatih Amato

Maden suyu ile soda farklı mıdır? Cildimize nasıl faydası vardır?

Maden suyu, içerdiği tüm mineraller ve karbondioksit gazı ile birlikte yeraltındaki çatlaklardan yol bularak yeryüzüne çıkar ve tamamen “doğaldır”. Soda ise su ve sudan yapılan içeceklere üretim esnasında karbondioksit gazı basılmasıyla elde edilen ve tamamen “yapay” olan bir içecektir.

Günde ne kadar maden suyu tüketebiliriz?

Doğal suların içerdiği zengin mineraller vücudumuzda vitaminlerin fonksiyonlarına yardımcı olurlar. İçerdiği zengin kalsiyum ve florür gibi mineraller nedeniyle özellikle çocuklar, kadınlar ve yaşlıların daha fazla maden suyu içmeleri gerekir. Günde en az 2 litre civarında su ve maden suyu gibi “yararlı sıvı” tüketilmesi gerekmektedir.

Maden suyu “asitli” midir?

Halk arasında “asitli” denilen içeceklerde aslında kastedilen, içeceğin içindeki “karbondioksit” gazıdır. Karbondioksit gazı dilimiz ile temas ettiğinde geçici olarak tat algılayıcılarını uyuşturduğu için içimi kolaylaştırmaktadır. Gazlı içecek üretiminde çok özel proseslerle üretilen ve % 99,99 saflıkta gıda üretimi için özel karbondioksit gazı kullanılır.

Maden suyunun cilde faydaları nelerdir?

İçeriğindeki asitik bileşenler sayesinde cilde olumlu katkılar sağlayan maden suyu, hem cilt temizliğinde hem de bakımında en doğal maddelerden biridir. Böbrekleri çalıştıran ve kanı temizleyen maden suyu, cildi içeriden de onarır. İçeriğindeki karbondioksit gazının cilt gözeneklerini açıcı etkisi vardır. Cildi rahatlatan, gerginleştiren ve pürüzsüz bir görünüm kazandıran maden suyu, aynı zamanda ciltte biriken yağ ve kiri derinlemesine temizleyerek, arınma sağlar.

Maden suyu ile yüzünüzü nasıl temizlersiniz?

Cildinize uygun bir sabun ve ılık suyla yıkayarak hassas bir şekilde kurulayın. Temiz bir bez ya da pamuğu ıslatın, yüzünüze çok bastırmadan sürün ve o şekilde cildinizin emmesi için bırakın. Gün sonunda makyajınızı çıkarmadan kesinlikle yatağa girmeyin. Makyajınızı çıkarmak için birden çok ürün bulunmaktadır. Ama doğal bir tonik olarak maden suyunu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu tonik ile yapılan temizlik gece boyunca cildinizin yumuşamasını sağlar. Sadece makyajınızı çıkarmak için değil, aynı zamanda sabah güne başlarken de bu suyu rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Maden suyundan fayda sağlamak için; doğal, katkısız, meyve aromaları ve şekerle tatlandırılmamış sade olan çeşitleri tercih etmeniz yararınıza olacaktır.

Cilt gözeneklerini sıklaştırmak için…

Uygun bir kabın içinde 1 su bardağı maden suyunu, 2 yemek kaşığı kili ve 1 yemek kaşığı badem yağını karıştırın. Ortaya çıkan karışımı, maske olarak yüzünüze uygulayın. Yarım saat yüzünüzde tuttuktan sonra çok soğuk olmayan suyla çıkarın. Bu uygulama cilt gözeneklerinizi sıklaştırmaya yardımcı olacaktır.

Sivilce ve aknelerinizi kurutmak için…

Uygun bir kaba 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 su bardağı maden suyunu karıştırın. Biz bez parçasıyla ortaya çıkan karışımı akne ve sivilceleriniz üzerine uygulayın. Yaklaşık 20 dakika kadar bekledikten sonra ılık bir suyla yüzünüzü yıkayınız.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.