Yasemin Fatih Amato

Kalıcı makyajda pudralama tekniği nedir?

Son yıla damgasını vuran bu teknik öncesi, kısaca kalıcı makyaja değinmenin yerinde olacağını düşünüyorum. Kalıcı makyajın tıbbi adı ‘’intradermal-pigmentasyon’’dur. Bir tür dövme uygulamasıdır ancak tekniği farklıdır. Her şeyden önce kullanılan iğneler çok incedir. Dövme için mürekkep kullanılırken, kalıcı makyajda doğal maddelerden yapılan, pigment (renk hücreleri) enjeksiyonu yapılır. Kalıcı makyaj yüzümüzdeki temel çizgileri belirginleştirir. Normal makyaj gibi koyu lekeler oluşturmaz. Sadece yüzdeki ifadeyi netleştiren bir çerçeve yaratır. Kalıcı makyaj deri altına yapıldığı için soluk ve mat görünür. Bu pastel görüntü kalıcı makyaja yumuşacık bir doğallık verir. Akmaz, rengi solmaz, bulaşmaz, sizi hiç uğraştırmaz. Ancak tabii ki ağır bir gece makyajıyla, dıştan sürülen bir eye-liner’la veya parlak rujlarla karşılaştırılamaz. İstendiğinde üzerine klasik makyaj yapılabilir.

Kalıcı makyaj gerçekten kalıcı mıdır?

Kalıcı makyajın ömrü genel olarak 1-5 yıl arasındadır. Ancak bu süre, kişinin cilt yapısına, yaşına ve yaşadığı çevreye göre değişir. Deri altına enjekte edilen renkli pigmentler, cilt yenilendikçe azalır, solar ve sonunda tükenir. Bu nedenle kalıcı makyaja belli aralıklarla rötuş yapılması gerekir. Açık renkli ciltler, esmer ciltlerden daha hızlı yenilenir. Bunun doğal bir sonucu olarak, kalıcı makyaj daha kısa sürede azalır. Esmer ciltler bu açıdan daha şanslıdır. Yaş ilerledikçe cildin yenilenmesi yavaşladığından, kalıcı makyajın ömrü uzar. Kalıcı makyaj uygulanan yerler kendi haline bırakılmalıdır. Bu bölgelere, kabuklar düşünceye kadar vazelin içeren yağlı kremler sürülmez ve tabii peeling gibi işlemler de yapılmaz. Vazelin, yağlı kremler veya pomatlar makyajın normalden daha çabuk silinmesine neden olabilir. Pigment kabukları hastayı çok rahatsız edecek olursa sıvı gliserin sürülebilir.

Peki pudralama (gölgeleme) tekniği nedir?

Cildin ince tabakasına yapılan ve sık iğnelemeyle gerçekleştirilen, pigmentlerin derinizin biraz daha üst tabakasında kaldığı gölgelendirme işlemidir. Baktığınızda dolgu tekniği ile benzer özellikler gösterir. Kaşlara yapılan dolgudan farklı olarak daha hafif ve keskin olmayan hatların oluşturulmasında başarılıdır. Gölgeleme tekniğinde hatlar ve renkler buğulu ve fludur. Kalıcı makyaj sonrası yüzünüzün belli bölgelerinde kabuklanmanın görünmesi normaldir. Bu kabuklanma kısa bir süre göründükten sonra süreç sona erer. Bu tekniğin kalıcılığı ya da başarısı bazı durumlarda kaşlara yapılacak kıl tekniği ile birleştiğinde net anlaşılır. Kıl ekme durumu kaşları zayıf olan kişilerde başvurulan bir yöntemdir. Pudralama tekniğinin en önemli farkı, diğer yöntemlere nazaran daha uzun süre kullanılabilir olmasında yatmaktadır. Ayrıca yoğun bir görüntü sağlarken, keskinliği yoktur. Sıkça far kullanmak zorunda olan ya da kullananlara öneri olarak rahatlıkla bu yöntem sunulabilir. Özellikle kıl tekniği, kalıcı kaş makyajda aralarda yine boşluklar olacağı için ve kişilerin uzun süredir daha dolgun kaşlara alışık olması nedeniyle bu teknik daha çok hoşlarına gitmektedir.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.