Yasemin Fatih Amato

Hangi maskeler, yüz lekelerinize iyi gelir?

Yüzümüzde oluşan lekeler bizi çok rahatsız eder. Her gün aynaya baktığımızı göz önüne aldığımızda yüzünüzdeki bu değişimlerden etkilenmemeniz mümkün değildir. Bu noktada atlamamız gereken bazı ayrıntılar vardır. Öncelikle yüzünüzde eğer bir leke gördüyseniz sebebini öğrenmeniz gerekmektedir. Ortaya çıkan bu kahverengi lekeler; güneşe maruz kalma, genetik, yaş alma, hormon düzeylerindeki değişimler, doğum kontrol hapı kullanımı, stres, gebelik, doğru bakım yapılmayan sivilceler ve karaciğer rahatsızlıklar nedeniyle görülebilir. Ayrıca bir gecede ortaya çıkan bu lekelerin bir kısmı geçiciyken diğer bir kısmı da kalıcı olabilir. Geçici olan lekelerden korunmanın basit bir mantığı vardır. Her mevsim güneşe çıkarken koruyucu faktörlü krem kullanmak ve düzenli beslenmedir. Bu yazımda size kalıcı ve uzun tedavi gerektiren lekelerden değil, sık görülen geçici lekelerinize basit olarak yapacağınız maskelerle çözüm bulmaya çalışacağım.

Önemli uyarı: Mutfağımızda bulunan doğal ürünleri kullanarak yaptığımız bu maskelerin yan etkisi bulunmamakla birlikte nadir de olsa bazı ciltler sebze ve meyve gibi ürünlerde bulunan asitlerden doğrudan etkilenebilmektedir. Bu yüzden maske tarifleri içerisinde yer alan ürünlere alerjiniz varsa uygulama yapmayın….

Sebze maskesi

Malzemeler
1 yemek kaşığı badem yağı,
2 yemek kaşığı rendelenmiş maydanoz,
2 yemek kaşığı rendelenmiş salatalık,
1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan,
1 çorba kaşığı kil.

Uygulanışı
Tüm malzemeleri birbirine iyice yedirerek karıştırdıktan sonra yüzünüzün geneline ya da sadece lekelerin bulunduğu bölgeye uygulayın. Cildinizin durumuna göre en fazla yarım saat bekleyin ve ılık suyla maskeyi çıkarın. Gün aşırı en fazla 2 hafta uygulayabilir ve değişimi görebilirsiniz.

Karbonat maskesi

Malzemeler
2 çay kaşığı karbonat,
3 yemek kaşığı yoğurt,
2 çay kaşığı zeytinyağı,
5 damla limon suyu.
Uygulanışı
Yoğurdu, karbonatı, limon suyunu ve zeytinyağını birbirine güzelce karıştırın. Hazırladığınız maskeyi fazla bekletmeden, göz çevrelerine sürmeden hızlı bir şekilde yüzünüze uygulayın. Yüzünüzde 10 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayın. Haftada bir, ayda toplamda en fazla beş kez uygulamanız yeterlidir.

Soğan maskesi

Malzemeler
100 gram soğan,
4 yemek kaşığı doğal süzme çiçek balı.
Uygulanışı
Soğanı iyice rendeleyin ve bal ile özümleşene kadar karıştırın. Ortaya çıkan karışımı gözlerinize değdirmeden yüzünüze sürün ve 20 dakika bekleyin. Süre sonunda ılık suyla yüzünüzü yıkayarak maskenizi çıkarabilirsiniz.

Maydanoz maskesi

Malzemeler
1 demet maydanoz,
5 yemek kaşığı taze limon suyu.
Uygulanışı
Maydanozu doğradıktan sonra doğrudan kaynar suya atın ve 15 dakika kadar kaynatın. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra iyice süzün. 5 yemek kaşığı taze limon suyunu ekleyin. Elde edeceğiniz bu karışımı her gün temiz bir bez ya da pamuk ile yüzünüze uygulayabilirsiniz. Doğal bir leke azaltıcıdır.

Yulaf maskesi

Malzemeler
50 gram yulaf gevreği,
2 yemek kaşığı süzme çiçek balı,
4 yemek kaşığı doğal süt.
Uygulanışı
Süt ile yulaf gevreğini birlikte kaynatın. 10 dakika gibi bir sürede yulaf gevreği yumuşayacaktır. Sonra ateşten alıp, soğuduktan sonra içerisine balı katıp iyice karıştırın. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra yüzünüze sürün ve 15 dakika kadar bekleyin. En son ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Haftada iki kez rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.