Yasemin Fatih Amato

Tatile çıkarken yanımıza hangi kişisel bakım ürünlerini almalıyız?

Yaz ayları içerisindeyiz ama tüm memurlar için tatil önümüzdeki hafta başlıyor. Buna göre 10 günlük Kurban Bayramı tatili 26 Ağustos Cumartesi günü başlayacak ve 4 Eylül Pazartesi günü sona erecek. 10 günlük tatilin ardından 5 Eylül Salı günü mesai başlayacak. Eminim buraya kadar her şey, planlama da güzel… Ya uzun süre tatil yapmayı unutmuş bünyelerde durumlar nasıl olacak? İşte bu yazıda ben valizde olması gereken hatta unutulmaması gereken kişisel bakım ürünlerine değineceğim.

Unutulmaması gerekenler

Gözlük, güneş gözlüğü ve lensler,
Tampon ya da pet,
Doğum kontrol hapları,
Anti-bakteriyel jel ya da mendilleri,
El kremi,
Küçük acil durum çantası,
Şapka,
Diş macunu ve diş fırçası,
Şampuan ve saç kremi
Küçük fırça,
Cilt bakım ürünleri,
Sabun,
Güneş kremi,
Deodorant…
Bir çırpıda sayabildiğim bu ürünler dışında eminim size özel olanları da bu listeye dahil edilebilir. Ayrıca kronik rahatsızlıklarınızı yanınızda tatile götürdüğünüzü atlamayın, ilaçlarınızı yanınıza almayı unutmak bir tatilin başlamadan bitmesine sebep olabilir!

Güneşe ayrı bir parantez açmak gerekiyor…

Tatil değince akla gelen iki şey; deniz ve güneş… Bunların vücudumuza faydalarını biliyoruz ya zararları! Güneşlenirken nelere dikkat etmemiz gerekiyor, biliyor musunuz?
​Öncelikle 10.00 – 15.00 saatleri arasında güneşte kalmamaya çalışın.
Havanın sıcak olması sizin aldatmasın. Özellikle açık giysiler, kısa şortlar sizi rahatlatabilir belki ama güneşe karşı da gardınızı da düşürür. Sanılanın aksine uzun kollu pamuklu t-shirtler, yumuşak bluzlar, rahat pantolonlar sıcağın etkisini hafifletirler.
Sık sık güneşten koruyucu sürmeyi unutmayın.
Favori giysileriniz açık renkleri taşısın, özellikle de beyaz.
Muhakkak UV filtreli bir güneş gözlüğü kullanmaya çalışın.
Parfüm kullanmamaya çalışın onun yerine az da olsa deodorant kullanabilirsiniz. Parfüm, cildin güneşe karşı hassasiyetini arttırır, güneş lekelerine yol açabilir.
​Günlük kıyafetlerinize uygun şapkalar edinin. Hele saçınız azsa, şapka kullanmayı hiç ihmal etmeyin.
Çantanızda, aracınızda birkaç poşet yeşil çay bulundurun. Yeşil çayın cilde sürüldüğünde bizi güneşten koruduğu biliniyor.

Son olarak, güneş koruyucusuz asla dışarı çıkmayın!

En az 15 SPF açık renk ciltleri 2,5 saat, esmerleri gün boyunca koruyabilir. Suya girerseniz ve terlerseniz gün boyu korumasını unutun! Bu durumda kreminizi yeniden sürmeniz gerekir. Çünkü güneşten koruyucular genellikle terle veya su ile etkilerini kaybederler. Eğer etiketinde “water proof” veya “water resistant” yazıyorsa biraz daha rahat olabilirsiniz. Güneşten koruyucunuzu seçerken, hem UVA hem de UVB koruması içeren ürünleri tercih etmeniz yararınıza olacaktır.
Şimdiden sağlıklı ve mutlu bir tatil dilerim. Umarım yanınıza saydıklarımı almayı unutmaz, güneş ile ilgili uyarılarımı aklınızda çıkarmazsınız.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.