Saçlarınızı ipek gibi yapacak 9 bitkisel yağ

1 – Yemeklerde kullanılan mis gibi biberiye saç dökülmesi sorununuza son versin

Biberiye yağı içerisinde bulundurduğu kafeik ve rosemarik asitler sayesinde saçlara hacim kazandırır ve güçlendirir. Saç dökülmelerinin ve saç kırılmalarının önlenmesinde oldukça etkilidir.

2 – Mis gibi çam kokusu saçlarınıza iyi gelecek

Çamın o mis gibi kokusunu mini minnacık bir şişeye sığdırmak daha sonra da birkaç damlası ile saçlarınızı güzelleştirmek çok kolay.

Saçları besleyip kepeği önlemesinin yanı sıra, saç diplerinde oluşan mikroorganizmaların oluşumunu da engeller.

250 ml’lik şampuan içerisine 10-15 damla damlatarak kullanabilirsiniz.

3 – Saçlarınıza baharı getirecek; Menekşe Yağı

Mikrop öldürücü enzimler barındıran menekşe yağı, özellikle kuru saç derisi hastalıklarında kullanılmaktadır. (Egzama, dermatit vs.) Bütün bunların yanı sıra uyuz mikrobunun engellenmesinde kullanılan menekşe yağı, sarımsak yağı kullanımında koku giderici olarak karışıma eklenmektedir.

4 – Birçok yararı olan kekik yağı saçlarınızı parlatıyor

Kekik yağı saç derisine uygulandığında kan dolaşımını hızlandırarak, saçlarınızın parlaklığını ve hacmini arttırmaya yardımcı oluyor.

5 – Çörek otu pastalarımızı lezzetlendirirken saçlarımıza da iyi geliyor

Kepek ve saç dökülme sorunlarının önüne geçen çörek otu saçlarınızın gürleşmesini de sağlayacaktır. Bir pamuk yardımı ile saç diplerinize uygulayabilirsiniz.

6 – Eskilerden gelen doğal bakım, Hint Yağı

Halk arasında “Kene Otu Bitkisi” olarak bilinen Hint yağı bitkisi mutfakta kullanılmayan yağ grubundandır.

Boya ve işlem görmüş saçların tekrar canlanmasında kullanılan yağ aynı zamanda saç dökülmesi sorunun da önüne geçer. Şampuanınıza damlatarak ya da banyodan önce saçlarınıza uygulayarak kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda doğal şekillendirici olarak da kullanabilirsiniz.

Kokusuna karşın içerisine lavanta ya da menekşe yağı damlatabilirsiniz.

7 – Şampuan ve saç kremlerinin en yakın arkadaşı Jojoba Yağı

Genel olarak saç ürünlerinin hepsinde gördüğümüz Jojoba yağı saç kırılmalarının ve cansızlığının en büyük düşmanıdır. aynı zamanda egzama, saç biti ve sedef gibi hastalıklarında önüne geçebilir.

8 – Her derde deva Hindistan Cevizi Yağı

Beklediğinizden çok daha fazla yararı olan hindistan cevizi yağı içerisinde potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir bulundurmaktadır. Özellikle aşırı yıpranmış saçlar için haftada 2-3 defa saçlarınıza uygulayarak saçlarınızı canlandırabilirsiniz.

9 – Saçlarınız vitaminsiz kalmasın! Avokado Yağı

Mineral, vitamin ve aminoasit bakımından oldukça zengin olan meyvenin yağı da bu besleyici ögeleri barındırmakta. Saçlarınızın parlamasını ve sağlıklı bir şekilde uzamasını istiyorsanız, banyodan önce saçlarınıza 15-30 dk kadar uygulayabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum

yasemin amato: 1965 yılında İran'nın Tebriz kentinde doğmuştur. 1983 yılından itibaren Türkiye'de yaşamaktadır. 1990 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra, ihtisasını aynı üniversitenin Dermatoloji Ana Bilim Dalı'nda yaptı. Kozmetik dermatolojiye olan tutkusunu geliştirmek için İngiltere'ye gidip Birmingham'da dermatoloji kursuna katıldı. 1995 yılında ABD'nin Dallas eyaletinde Kollajen enjeksiyonları hakkında eğitim aldı. 1996 yılında Paris'te dünyanın en ünlü uzmanlarından (Dr.Benjamin Asher, David Goldberg, Dr. Legrand, Dr. J.Le Coz, Dr.Laglen) değişik dolgu maddeleri enjeksiyonları, botoks ve mezoterapi eğitimi gördü. Türkiye'ye dönünce YASEMEN adında bir kozmetik dermatoloji merkezi açarak, İzmir'de ilk kez dolgu, botoks, mezoterapi, lazer epilasyon, kalıcı makyaj ve mikrodermabrazyon uygulamalarını başlattı. 2004 yılında Doğan Yayınevi'nden çıkan "Güzel ol, Bugün, Yarın ve Daima" isimli bir kitap yazmıştır. 2009 yılında "Yaşlanmayı erteleyin" "Evde güzellik ve bakım sırları" "Güzel dokunuşlar" isimli kitapları yayınlanmıştır. 2004 yılından itibaren Şamdan plus, Diva, Sabah Gazetesi'nin eki Günaydın, Hürriyet Aile, Kuşhan Diyet, Karşıyaka LIFE, ESİAD dergileri gibi yayınlarda köşe yazarlığı yapmaktadır. Ayrıca 1994 yılından beri Ticaret Europe üyesidir. Kendisi bir çok televizyon programlarında, üniversite içi seminerlerde, konferanslarda, ulusal ve uluslararası kongre ve seminerlerde konuşmacı olarak katılmıştır. Dr. Yasemin Fatih Amato evli ve bir çocuk annesidir.
Related Post
Leave a Comment