Ortak kullanmamanız gereken 8 kişisel bakım ve temizlik eşyası

1 – Havlu

Havlular küf, mantar ve bakteriler için harika bir üreme alanıdır, özellikle de nemli banyo ortamında asılı duruyorlarsa. Kullanılmış kirli ve üzerinde mikrop üremiş havluların mantar enfeksiyonlarına, sivilcelere ve hatta göz enfeksiyonlarına yol açma riski var.

2 – Tırnak makası

İki tarafın da tertemiz ve sağlıklı tırnakları var gibi görünebilir fakat yine de tırnak makasları siğil virüsü ve mantarların saklandığı yerlerde kullanıldıkları için risk taşıyor.

3 – Cımbız

Evinizden uzakta, yanınızda cımbızınız yok, almanız gereken minik kaşlarınız var… Siz yine de en yakın markete gidip yeni bir cımbız alsanız iyi edersiniz. Yalnızca kılları çekip alıyorsanız bir başkasının cımbızını kullanmak sorun olmaz fakat kısa kılları alırken derinize temas eden cımbız kan yoluyla bulaşan hastalıklara sebep olabilir.

4 – Burun makası

Bir başkasının burnuna giren bir şeyi kendi burnunuza sokmak yeterince rahatsız edici ve fakat burun makaslarını ortak kullanmak sağlığınız için de ciddi riskler taşıyor.

5 – Saç – sakal kesme makinesi

Saç kesme makinesini kuaförlerdeki gibi sterilize etmediğiniz sürece, ortak kullanmamanız gerekir. Saç kesme makineleri, özellikle yakın mesafeden yapılan tıraşlarda, akne ve saçkıran riski taşıyan bakterilerin bulaşmasına yol açabiliyor.

6 – Koltukaltı rolonu

Düşüncesi bile rahatsız edici fakat bir başkasının rolonunu kullanmak enfeksiyonlara yol açabilecek mikropların bulaşmasına sebep olabilir. Bazı rolonlar antibakteriyel olsa da çoğu organiktir ve kötü kokuları yalnızca esansıyla önler. Bu yüzden bakterilerin üremesi oldukça kolaydır. İyisi mi başkasına ait bir rolonu kullanmayın.

7 – Ponza taşı

Ölü derilerle dolu olan ponza taşı, mantar ve siğilin bulaşmasına yol açabilir. Yalnızca tek bir kullanımda ponza taşından mantar bulaşması kuvvetle muhtemel.

8 – Diş fırçası

Diş fırçanızı kullandıktan sonra temizleseniz de bakterilerin fırçanızın kılları arasında üremeye devam eder. Kendi ağzınızdaki mikroplar sizi hasta etmez fakat bir başkasının ağzındaki bakterilerin ister istemez bulunduğu bir fırçayı kullanmak sizi hasta etmeye yetecektir.

Yorumlar

Yorum

yasemin amato: 1965 yılında İran'nın Tebriz kentinde doğmuştur. 1983 yılından itibaren Türkiye'de yaşamaktadır. 1990 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra, ihtisasını aynı üniversitenin Dermatoloji Ana Bilim Dalı'nda yaptı. Kozmetik dermatolojiye olan tutkusunu geliştirmek için İngiltere'ye gidip Birmingham'da dermatoloji kursuna katıldı. 1995 yılında ABD'nin Dallas eyaletinde Kollajen enjeksiyonları hakkında eğitim aldı. 1996 yılında Paris'te dünyanın en ünlü uzmanlarından (Dr.Benjamin Asher, David Goldberg, Dr. Legrand, Dr. J.Le Coz, Dr.Laglen) değişik dolgu maddeleri enjeksiyonları, botoks ve mezoterapi eğitimi gördü. Türkiye'ye dönünce YASEMEN adında bir kozmetik dermatoloji merkezi açarak, İzmir'de ilk kez dolgu, botoks, mezoterapi, lazer epilasyon, kalıcı makyaj ve mikrodermabrazyon uygulamalarını başlattı. 2004 yılında Doğan Yayınevi'nden çıkan "Güzel ol, Bugün, Yarın ve Daima" isimli bir kitap yazmıştır. 2009 yılında "Yaşlanmayı erteleyin" "Evde güzellik ve bakım sırları" "Güzel dokunuşlar" isimli kitapları yayınlanmıştır. 2004 yılından itibaren Şamdan plus, Diva, Sabah Gazetesi'nin eki Günaydın, Hürriyet Aile, Kuşhan Diyet, Karşıyaka LIFE, ESİAD dergileri gibi yayınlarda köşe yazarlığı yapmaktadır. Ayrıca 1994 yılından beri Ticaret Europe üyesidir. Kendisi bir çok televizyon programlarında, üniversite içi seminerlerde, konferanslarda, ulusal ve uluslararası kongre ve seminerlerde konuşmacı olarak katılmıştır. Dr. Yasemin Fatih Amato evli ve bir çocuk annesidir.
Related Post
Leave a Comment