SELÜLİTİN ÇÖZÜMÜ SİZDE SAKLI

Kış ayları biz kadınlar için birçok şey açısından avantajlı mevsimdir. Havanın soğuk seyretmesi nedeniyle kapalı kıyafetleri tercih ederiz, bu yüzden güzelliğimizi bir bakıma tatile göndeririz. Yağlı ve şekerli yiyecekler tüketir, sağlıklı beslenmeyi askıya alırız. Bunu yapmak doğru değildir ama yaparız. İşte kışın ekilenler olumsuz anlamda yazın bizi üzer. Cildimizde kırışıklıklar oluşur, kilo alırız ve selülitlerimiz oluşur. Bugün size selülitlerimiz ve beslenme ilişkisini anlatacağım.

Selülit ve tedavisi

Selülitin oluşma nedenlerine baktığımızda tek bir sebep göremeyiz. Yağ, tuz ve su moleküllerinin bir araya gelmesiyle oluştuğuna göre ilk etap da aşırı yağlı besinlerden uzak durmanız gerekir. Aynı şekilde tedavisini de belirli bir şeye bağlayamayız. Sebepleri sıralarsak eğer; kalıtım, vücut şekli (armut tipi kadınlarda daha fazla görülür), hormonal seviye, doğum, doğum kontrolü ilaçları, kilo alıp vermek, hatalı beslenme, spor yapmak vb… Takdir edersiniz ki bu kadar farklı nedeni tek bir tedavi ve cihazla yok etmek mümkün değildir. Ama nerdeen başlamalıyım sorusunun cevabı hayat tarzımızı düzenlemeye başlamalıyızdan geçiyor. Spor, hareketli bir yaşam, beslenmemizin düzenlenmesi, kiloyu sabit tutmak ve selüliti yok etmek için gerekirse bir dermatologdan destek almak. Bazı dostlarımız bizden yardım aldıktan sonra yapmasını istemediğimiz şeyleri yapmaya devam ettiği için tedaviyi olumlu sonuçlandıramıyoruz. O yüzden kişi üzerine düşen görevleri hakkı ile yerine getirmelidir.

Stres ve selülit ilişkisi

Strese girdiğiniz anlarda, vücut savunma sisteminiz harekete geçiyor ve bazı hormonlar normalden fazla salgılanıyor. Vücudun su toplanma oranının artmasıyla, selülitlere zemin hazırlanmış oluyor. Kısacası, selülitlerinizden kalıcı olarak kurtulmak istiyorsanız, daha az stresli bir yaşama ve bazı alışkanlıklarınızı değiştirmeye ihtiyacınız var.

Selülitin artmasına sebep olan gıdalar

Bazı gıdalar selülit miktarının artmasına neden olur. Trans yağ oranı yüksek olan gıdalardan özellikle uzak durmalıyız. Çünkü bu yağlar dolaşımı bozar. Salam, sosis, sucuk gibi gıdalara elveda demeliyiz. Ayrıca tuz mümkünse hiç kullanmayın çünkü vücudunuzda ödeme sebep oluyor. Rafine şeker ve undan hiç bahsetmiyorum. Direk kilo almanıza neden olur. Yüksek miktarda alkol alıyorsanız vücudunuzda yağlanmayı artırır.

Selülite hangi yiyecekler iyi gelir?

Selülitin tedavi mantığında kan dolaşımını rahatlatmak ve yağ depolamasını engellemek yatar. Günlük gereksinim duyduğunuz enerji, vitamin ve minerali sağlıklı yoldan elde edebilirsiniz. Kollajen sentezi için antioksidanlar içeren gıdalar özellikle de C vitamini açısından zengin olanlar tercih edilmelidir. Bu gıda mantığını sadece selülitlerden kurtulmak için değil genel beslenme mantığınız yerine yerleştirmelisiniz. Günde 6-8 bardak su tüketmeli, kafeinsiz ve şekersiz içecekler, doğal meyve ve sebze suları tercih etmelisiniz. Ayrıca omega 3 içeren yiyecekler, balık, keten tohumu, ceviz, zeytin yağı gibi yiyecekleri masanızdan eksik etmemelisiniz. Eğer kabaca size faydalı ürünleri sayarsam; soğan, sarımsak, brokoli, zencefil, muz, karpuz, havuç, fasulye, bezelye, kereviz, domates, kuşkonmaz, lahana, maydanoz, karnabahar, portakal, soya…

Yukarıda size yol gösterici olması adına öncelikle selüliti tanımlaya çalıştım. Ama işin özü hareket, beslenme ve sağlıklı bir yaşamdan geçiyor. Beslenme alışkanlığımız mutlu olup, olamayacağımızı bile belirler.

Yazın en güzel sporları yüzme, yürüme ve tenis sizin en büyük kurtarıcınız olacaktır. Yaş nedeniyle ya da sağlık nedeniyle eğer spor yapamıyorsanız bir doktora danışıp, masaj veya aletli selülit tedavisi uygulamasını yaptırabilirsiniz.

Selülit tedavisinde çözüm zihninizde başlayıp, zihninizde biter. Tutarlı olmak ve çok istemek de çözüme giden yolda sizin en büyük kurtarıcınız olacaktır.

Yorumlar

Yorum

yasemin amato: 1965 yılında İran'nın Tebriz kentinde doğmuştur. 1983 yılından itibaren Türkiye'de yaşamaktadır. 1990 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra, ihtisasını aynı üniversitenin Dermatoloji Ana Bilim Dalı'nda yaptı. Kozmetik dermatolojiye olan tutkusunu geliştirmek için İngiltere'ye gidip Birmingham'da dermatoloji kursuna katıldı. 1995 yılında ABD'nin Dallas eyaletinde Kollajen enjeksiyonları hakkında eğitim aldı. 1996 yılında Paris'te dünyanın en ünlü uzmanlarından (Dr.Benjamin Asher, David Goldberg, Dr. Legrand, Dr. J.Le Coz, Dr.Laglen) değişik dolgu maddeleri enjeksiyonları, botoks ve mezoterapi eğitimi gördü. Türkiye'ye dönünce YASEMEN adında bir kozmetik dermatoloji merkezi açarak, İzmir'de ilk kez dolgu, botoks, mezoterapi, lazer epilasyon, kalıcı makyaj ve mikrodermabrazyon uygulamalarını başlattı. 2004 yılında Doğan Yayınevi'nden çıkan "Güzel ol, Bugün, Yarın ve Daima" isimli bir kitap yazmıştır. 2009 yılında "Yaşlanmayı erteleyin" "Evde güzellik ve bakım sırları" "Güzel dokunuşlar" isimli kitapları yayınlanmıştır. 2004 yılından itibaren Şamdan plus, Diva, Sabah Gazetesi'nin eki Günaydın, Hürriyet Aile, Kuşhan Diyet, Karşıyaka LIFE, ESİAD dergileri gibi yayınlarda köşe yazarlığı yapmaktadır. Ayrıca 1994 yılından beri Ticaret Europe üyesidir. Kendisi bir çok televizyon programlarında, üniversite içi seminerlerde, konferanslarda, ulusal ve uluslararası kongre ve seminerlerde konuşmacı olarak katılmıştır. Dr. Yasemin Fatih Amato evli ve bir çocuk annesidir.
Related Post
Leave a Comment