Cilt güzelliğini doğal yollarla arttırmak isteyenler için 5 besin

1 – Yulaf Ezmesi

Çok az işlem gördüğü için yulaf ezmesi içerisinde çok sayıda vitamini barındırıyor. Ayrıca sindirimi uzun sürüyor ve kan şekerini hızla yükseltmiyor. Sağlığa faydalarına ek olarak kırışık oluşumuna yol açan çeşitli hormonları baskılayarak cildimizi de fayda sağlıyor. Yulaf ezmesini yemek yerine cildinize uyguladığınızda zarar gören dokuları hızlıca iyileştirme ve yatıştırma özelliğinden de faydalanabilirsiniz.

2 – Zencefil

Keskin tatlı ama aynı zamanda süper tazelik hissi veren zencefil baharatın en önemli özelliği enflamasyona iyi gelmesi. İçerisinde kalsiyum, fosfor, demir, B ve C vitaminleri yer alıyor. Özellikle mide rahatsızlıklarına iyi gelmesiyle ünlü olsa da, vücutta tutulmaması gereken fazla suyu atmaya da yardımcı oluyor. Cildimize faydası dolaşımı hızlandırıp daha canlı bir görüntü vermesi.

3 – Soya

Soyanın renk eşitsizliklerini düzelten mineral ve proteinler içerdiği yakın zamanda kanıtlandı. Özellikle renk eşitsizliklerine yönelik kremlerin içeriğinde soya son zamanlarda fazlasıyla yer almaya başladı. İsterseniz soya sütlü kahve için, isterseniz soya sosu tüketimizi artırın veya direkt soya fasülyesi yiyin ama renk eşitsizliğim var diyorsanız mutlaka bu süper besinden faydalanın.

4 – Barbunya

Barbunya içerisinde yüksek oranda çinko barındırıyor. Çinko da kızarıklıklar, renk eşitsizlikleri ve sivilcelerde iyileştirici özelliğe sahip. Bu tarz cilt problemlere sahip olanların haftada 1 kilograma yakın barbunya tüketmesi öneriliyor. Kızarıklık ve akne karşıtı krem ve losyonlara baktığınızda da içeriklerinde genelde çinko’yu fark edeceksiniz. Barbunyayı yemeye ek olarak suyunu da tonik olarak uygulayabilirsiniz.

5 – Koyu Kıvamlı Yoğurt

Protein alımını özellikle süt ürünlerinden gerçekleştiğimizde, cildimiz daha esnek ve sıkı hale gelmekteymiş. Süt ürünlerinden birinci tercih yoğurt olmalı. Besin olarak tükettiğimizde cildimize esneklik ve sıkılık veren yoğurt cilde dıştan uyguladığımızda hassas ve kuru ciltleri rahatlatma özelliğine sahip.

Yorumlar

Yorum

yasemin amato: 1965 yılında İran'nın Tebriz kentinde doğmuştur. 1983 yılından itibaren Türkiye'de yaşamaktadır. 1990 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra, ihtisasını aynı üniversitenin Dermatoloji Ana Bilim Dalı'nda yaptı. Kozmetik dermatolojiye olan tutkusunu geliştirmek için İngiltere'ye gidip Birmingham'da dermatoloji kursuna katıldı. 1995 yılında ABD'nin Dallas eyaletinde Kollajen enjeksiyonları hakkında eğitim aldı. 1996 yılında Paris'te dünyanın en ünlü uzmanlarından (Dr.Benjamin Asher, David Goldberg, Dr. Legrand, Dr. J.Le Coz, Dr.Laglen) değişik dolgu maddeleri enjeksiyonları, botoks ve mezoterapi eğitimi gördü. Türkiye'ye dönünce YASEMEN adında bir kozmetik dermatoloji merkezi açarak, İzmir'de ilk kez dolgu, botoks, mezoterapi, lazer epilasyon, kalıcı makyaj ve mikrodermabrazyon uygulamalarını başlattı. 2004 yılında Doğan Yayınevi'nden çıkan "Güzel ol, Bugün, Yarın ve Daima" isimli bir kitap yazmıştır. 2009 yılında "Yaşlanmayı erteleyin" "Evde güzellik ve bakım sırları" "Güzel dokunuşlar" isimli kitapları yayınlanmıştır. 2004 yılından itibaren Şamdan plus, Diva, Sabah Gazetesi'nin eki Günaydın, Hürriyet Aile, Kuşhan Diyet, Karşıyaka LIFE, ESİAD dergileri gibi yayınlarda köşe yazarlığı yapmaktadır. Ayrıca 1994 yılından beri Ticaret Europe üyesidir. Kendisi bir çok televizyon programlarında, üniversite içi seminerlerde, konferanslarda, ulusal ve uluslararası kongre ve seminerlerde konuşmacı olarak katılmıştır. Dr. Yasemin Fatih Amato evli ve bir çocuk annesidir.
Related Post
Leave a Comment