Yasemin Fatih Amato

Cilt güzelliğini doğal yollarla arttırmak isteyenler için 5 besin

cilt doğal besin 1

1 – Yulaf Ezmesi

Çok az işlem gördüğü için yulaf ezmesi içerisinde çok sayıda vitamini barındırıyor. Ayrıca sindirimi uzun sürüyor ve kan şekerini hızla yükseltmiyor. Sağlığa faydalarına ek olarak kırışık oluşumuna yol açan çeşitli hormonları baskılayarak cildimizi de fayda sağlıyor. Yulaf ezmesini yemek yerine cildinize uyguladığınızda zarar gören dokuları hızlıca iyileştirme ve yatıştırma özelliğinden de faydalanabilirsiniz.

cilt doğal besin 2

2 – Zencefil

Keskin tatlı ama aynı zamanda süper tazelik hissi veren zencefil baharatın en önemli özelliği enflamasyona iyi gelmesi. İçerisinde kalsiyum, fosfor, demir, B ve C vitaminleri yer alıyor. Özellikle mide rahatsızlıklarına iyi gelmesiyle ünlü olsa da, vücutta tutulmaması gereken fazla suyu atmaya da yardımcı oluyor. Cildimize faydası dolaşımı hızlandırıp daha canlı bir görüntü vermesi.

cilt doğal besin 3

3 – Soya

Soyanın renk eşitsizliklerini düzelten mineral ve proteinler içerdiği yakın zamanda kanıtlandı. Özellikle renk eşitsizliklerine yönelik kremlerin içeriğinde soya son zamanlarda fazlasıyla yer almaya başladı. İsterseniz soya sütlü kahve için, isterseniz soya sosu tüketimizi artırın veya direkt soya fasülyesi yiyin ama renk eşitsizliğim var diyorsanız mutlaka bu süper besinden faydalanın.

cilt doğal besin 4

4 – Barbunya

Barbunya içerisinde yüksek oranda çinko barındırıyor. Çinko da kızarıklıklar, renk eşitsizlikleri ve sivilcelerde iyileştirici özelliğe sahip. Bu tarz cilt problemlere sahip olanların haftada 1 kilograma yakın barbunya tüketmesi öneriliyor. Kızarıklık ve akne karşıtı krem ve losyonlara baktığınızda da içeriklerinde genelde çinko’yu fark edeceksiniz. Barbunyayı yemeye ek olarak suyunu da tonik olarak uygulayabilirsiniz.

cilt doğal besin 5

5 – Koyu Kıvamlı Yoğurt

Protein alımını özellikle süt ürünlerinden gerçekleştiğimizde, cildimiz daha esnek ve sıkı hale gelmekteymiş. Süt ürünlerinden birinci tercih yoğurt olmalı. Besin olarak tükettiğimizde cildimize esneklik ve sıkılık veren yoğurt cilde dıştan uyguladığımızda hassas ve kuru ciltleri rahatlatma özelliğine sahip.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.