Yasemin Fatih Amato

Ortak kullanmamanız gereken 8 kişisel bakım ve temizlik eşyası

kişisel bakım 1

1 – Havlu

Havlular küf, mantar ve bakteriler için harika bir üreme alanıdır, özellikle de nemli banyo ortamında asılı duruyorlarsa. Kullanılmış kirli ve üzerinde mikrop üremiş havluların mantar enfeksiyonlarına, sivilcelere ve hatta göz enfeksiyonlarına yol açma riski var.

kişisel bakım 2

2 – Tırnak makası

İki tarafın da tertemiz ve sağlıklı tırnakları var gibi görünebilir fakat yine de tırnak makasları siğil virüsü ve mantarların saklandığı yerlerde kullanıldıkları için risk taşıyor.

kişisel bakım 3

3 – Cımbız

Evinizden uzakta, yanınızda cımbızınız yok, almanız gereken minik kaşlarınız var… Siz yine de en yakın markete gidip yeni bir cımbız alsanız iyi edersiniz. Yalnızca kılları çekip alıyorsanız bir başkasının cımbızını kullanmak sorun olmaz fakat kısa kılları alırken derinize temas eden cımbız kan yoluyla bulaşan hastalıklara sebep olabilir.

kişisel bakım 4

4 – Burun makası

Bir başkasının burnuna giren bir şeyi kendi burnunuza sokmak yeterince rahatsız edici ve fakat burun makaslarını ortak kullanmak sağlığınız için de ciddi riskler taşıyor.

kişisel bakım 8

5 – Saç – sakal kesme makinesi

Saç kesme makinesini kuaförlerdeki gibi sterilize etmediğiniz sürece, ortak kullanmamanız gerekir. Saç kesme makineleri, özellikle yakın mesafeden yapılan tıraşlarda, akne ve saçkıran riski taşıyan bakterilerin bulaşmasına yol açabiliyor.

kişisel bakım 5

6 – Koltukaltı rolonu

Düşüncesi bile rahatsız edici fakat bir başkasının rolonunu kullanmak enfeksiyonlara yol açabilecek mikropların bulaşmasına sebep olabilir. Bazı rolonlar antibakteriyel olsa da çoğu organiktir ve kötü kokuları yalnızca esansıyla önler. Bu yüzden bakterilerin üremesi oldukça kolaydır. İyisi mi başkasına ait bir rolonu kullanmayın.

kişisel bakım 6

7 – Ponza taşı

Ölü derilerle dolu olan ponza taşı, mantar ve siğilin bulaşmasına yol açabilir. Yalnızca tek bir kullanımda ponza taşından mantar bulaşması kuvvetle muhtemel.

kişisel bakım 7

8 – Diş fırçası

Diş fırçanızı kullandıktan sonra temizleseniz de bakterilerin fırçanızın kılları arasında üremeye devam eder. Kendi ağzınızdaki mikroplar sizi hasta etmez fakat bir başkasının ağzındaki bakterilerin ister istemez bulunduğu bir fırçayı kullanmak sizi hasta etmeye yetecektir.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.