Ojeyi sürerken nelere dikkat etmek gerekir?

Binlerce yıllık geçmişi olan pek çok kozmetikten farklı olarak oje, tamamen yirminci yüzyılın buluşudur. Eski Mısır’ın üst sınıfları muhtemelen hem saçları hem de tırnakları boyamak için kına kullanırdı. Ancak oje, kınadan çok farklı olarak bileşimi, üretimi ve kullanımı modern kimya teknolojisindeki gelişmeler ile ortaya çıkmıştır.

Oje, sıvı halde küçük şişelerde satılır ve bir fırça ile uygulanır. Uygulamadan birkaç dakika sonra madde sertleşmeye başlar. Hem suya hem de sıcağa dayanıklı olan oje, tırnak üzerinde parlak bir kaplama oluşturur. Genel olarak oje kaplaması, tırnaktan çıkmaya başlamadan önce kalıcılığı birkaç gün sürer. Ojeyi tırnaktan çıkarmak için ise ‘’aseton’’ kullanılır.

Oje hakkında duymadığınız bazı ilginç bilgiler

  • Otomobilin icadı ile modern ojenin ortaya çıkışı aynı sürece denk gelmiştir. Otomobil boyasından esinlenerek, tamamen renksiz olarak ilk kez 1916 yılında piyasaya sürülmüştür. Krem rengi ilk renkli ojeyi satan firma 1932 yılında kurulan Revlon olmuştur.
  • Açılmış oje şişesi sadece iki yıl dayanabilir. Açılmamış şişeler ise süresiz olarak kalabilir. Farkında olmadan oje kapağını açar açmaz bazı bileşenler buharlaşır, bu da sizin lehinize formülü ve kıvamı değiştirir.
  • Ojeleri banyo dolabında saklamak doğru bir fikir değildir. Aynı şekilde buzdolabı gibi yerlerde saklamak da yanlıştır. Nemli ve soğuk ortam, ojenin içeriğini zamanla bozar. Doğru ortam ise doğrudan güneşten uzak tutmak ve kuru, nemsiz bir odada tutmaktır.

Oje sürerken neleri atlamamalısınız?

  • Ojeyi uygulamadan önce ellerinizi iyi yıkamalısınız. Kuaförde uygulama yapacak olan çalışanlar, tırnakları ve parmakları iyice temizlerler. Çünkü tırnaklarınızın doğal yağlara (genellikle parmak uçlarınızdan aktarılır) sahip olmasıdır. Bu da ojenin düzgün uygulanmasını engeller.
  • Oje sürmeden önce tırnaklarınıza manikür yapmayı ihmal etmeyin.
    Tırnaklarınızın her birinin aynı boyda ve aynı şekilde kesilmiş olmasına özen gösterin. Daha önce sürdüğünüz ojenin tırnağınızın köşe kısımlarında kalan oje kalıntılarını mutlaka çıkarın.
  • Ojenizi sürmeden önce tırnaklarınıza baz uygularsanız ojenizin rengi daha belirgin ve kalıcı olacaktır. Oje sürerken fırçanıza ne çok az ne de çok fazla oje gelmemesine dikkat edin.
  • Tırnak etlerinin kıvrımlı kısımlarına ve kenarlara çok oje sürmemeye çalışın.
  • Oje sürerken tırnağınızın dibinden ucuna doğru hareketlerle sürmelisiniz. Tek seferde ve kusursuz çizgiler çizmeye çalışın.
  • Ojeniz tamamen kuruduktan sonra uzun süre kalıcılığını korumak ve parlak bir görüntü sağlamak için şeffaf parlatıcı sürün.
  • Tırnak bakımı işleminiz bittiğinde tırnak diplerinize ve ellerinize mutlaka nemlendirici sürün.

Yorumlar

Yorum

yasemin amato: 1965 yılında İran'nın Tebriz kentinde doğmuştur. 1983 yılından itibaren Türkiye'de yaşamaktadır. 1990 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra, ihtisasını aynı üniversitenin Dermatoloji Ana Bilim Dalı'nda yaptı. Kozmetik dermatolojiye olan tutkusunu geliştirmek için İngiltere'ye gidip Birmingham'da dermatoloji kursuna katıldı. 1995 yılında ABD'nin Dallas eyaletinde Kollajen enjeksiyonları hakkında eğitim aldı. 1996 yılında Paris'te dünyanın en ünlü uzmanlarından (Dr.Benjamin Asher, David Goldberg, Dr. Legrand, Dr. J.Le Coz, Dr.Laglen) değişik dolgu maddeleri enjeksiyonları, botoks ve mezoterapi eğitimi gördü. Türkiye'ye dönünce YASEMEN adında bir kozmetik dermatoloji merkezi açarak, İzmir'de ilk kez dolgu, botoks, mezoterapi, lazer epilasyon, kalıcı makyaj ve mikrodermabrazyon uygulamalarını başlattı. 2004 yılında Doğan Yayınevi'nden çıkan "Güzel ol, Bugün, Yarın ve Daima" isimli bir kitap yazmıştır. 2009 yılında "Yaşlanmayı erteleyin" "Evde güzellik ve bakım sırları" "Güzel dokunuşlar" isimli kitapları yayınlanmıştır. 2004 yılından itibaren Şamdan plus, Diva, Sabah Gazetesi'nin eki Günaydın, Hürriyet Aile, Kuşhan Diyet, Karşıyaka LIFE, ESİAD dergileri gibi yayınlarda köşe yazarlığı yapmaktadır. Ayrıca 1994 yılından beri Ticaret Europe üyesidir. Kendisi bir çok televizyon programlarında, üniversite içi seminerlerde, konferanslarda, ulusal ve uluslararası kongre ve seminerlerde konuşmacı olarak katılmıştır. Dr. Yasemin Fatih Amato evli ve bir çocuk annesidir.
Related Post
Leave a Comment