HAP İLE ZAYIFLAMAK SADECE, “GÜZEL BİR HAYALDİR”

Yaz aylarına adım adım yaklaşırken fazla kiloları olanlar kara kara düşünmeye ve sonucu vahim olacak kararlar almaya başlıyor. Bu gruba girenlerin bu günlerde hiç olmazsa birkaç kilocuk vermek için eczanelere gidip ilaç aradıklarını öğreniyoruz!

Evet, bu tablo her yaz tekrarlanıyor. Ne yazık ki bazı insanlar alışkanlıklarını değiştirmeden kilo vermenin kolay yollarını ararlar. Örneğin her yediklerini kusmak için çaba gösterirler. Kimileri ishal olmaktan medet umarlar. Bazıları ise zayıflama ilaçlarını rastgele kullanırlar. Bunların hiçbirini onaylamak mümkün değildir.

Kapınızda bekleyen tehlike, Bulumia

Özellikle gençler, canlarının istediği her şeyi yedikten sonra kusarak yediklerinin yağa dönüşmesine engel olmaya çalışırlar. Bu alışkanlık sindirim sistemini mahveder. Sonunda Bulumia adı verilen son derece tehlikeli, ölümcül bir hastalığa dönüşmesi şaşırtıcı olmaz ama çok üzücüdür.

İshal ile kilo vermek mümkün değildir

Aktarlarda satılan ot karışımları veya eczanelerden reçetesiz alınabilen, müshil etkisi olan ilaçlarla kilo vermeye çalışmak çok sakıncalıdır. Bu yöntem hem sindirim sistemini bozar hem de vücudun susuz kalmasına yol açar. Bir yandan da bağırsaklarda emilen gıdalardan yoksun kalınmasına neden olur.

İlaç son çaredir

Zayıflama ilaçları önemlidir ama sıradan durumlar veya herkes için değildir. Bazı durumlarda, kilo vermek o kadar hayati bir önem taşır ki, doktor kontrolünde ilaç kullanılması gerekli olabilir. Örneğin önemli bir ameliyat aşırı yağlanma nedeniyle erteleniyorsa veya hasta şişmanlıktan yürüyemeyecek hale gelmişse, kalbi onu taşıyamıyorsa, bir yarar ve zarar hesabı yapılarak, zayıflama ilaçları tavsiye edilebilir.

Hap ile zayıflamak “güzel ve kocaman bir hayaldir”

Doğrusunu isterseniz, günde birkaç hap alarak veya belli bazı sıvıları içerek zayıflamak çok hoş bir hayaldir. Bu amaçla ilaç sanayi birçok ürün geliştirmektedir. Bazı doğal ürün dizilerinin de günde birkaç bardak içmek için hazırlanmış diyet mamaları pazarlanmaktadır. Ama bu yapay yöntemlerin tümü beraberinde, şişmanlıktan daha iyi olmayan bazı riskleri getirir. Bu nedenle, zayıflama ilaçlarını reçetesiz ve doktor tavsiyesi olmadan kullanmak doğru değildir. Yarardan çok zarara yol açabilir.

Birkaç kilo vermeye ihtiyacınız varsa, bu tip ilaçların yan etkilerini göze almanıza hiç değmez. Sorununuz bundan ibaretse, kendinize egzersizle diyetten başka bir yol aramayın!

Yorumlar

Yorum

yasemin amato: 1965 yılında İran'nın Tebriz kentinde doğmuştur. 1983 yılından itibaren Türkiye'de yaşamaktadır. 1990 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra, ihtisasını aynı üniversitenin Dermatoloji Ana Bilim Dalı'nda yaptı. Kozmetik dermatolojiye olan tutkusunu geliştirmek için İngiltere'ye gidip Birmingham'da dermatoloji kursuna katıldı. 1995 yılında ABD'nin Dallas eyaletinde Kollajen enjeksiyonları hakkında eğitim aldı. 1996 yılında Paris'te dünyanın en ünlü uzmanlarından (Dr.Benjamin Asher, David Goldberg, Dr. Legrand, Dr. J.Le Coz, Dr.Laglen) değişik dolgu maddeleri enjeksiyonları, botoks ve mezoterapi eğitimi gördü. Türkiye'ye dönünce YASEMEN adında bir kozmetik dermatoloji merkezi açarak, İzmir'de ilk kez dolgu, botoks, mezoterapi, lazer epilasyon, kalıcı makyaj ve mikrodermabrazyon uygulamalarını başlattı. 2004 yılında Doğan Yayınevi'nden çıkan "Güzel ol, Bugün, Yarın ve Daima" isimli bir kitap yazmıştır. 2009 yılında "Yaşlanmayı erteleyin" "Evde güzellik ve bakım sırları" "Güzel dokunuşlar" isimli kitapları yayınlanmıştır. 2004 yılından itibaren Şamdan plus, Diva, Sabah Gazetesi'nin eki Günaydın, Hürriyet Aile, Kuşhan Diyet, Karşıyaka LIFE, ESİAD dergileri gibi yayınlarda köşe yazarlığı yapmaktadır. Ayrıca 1994 yılından beri Ticaret Europe üyesidir. Kendisi bir çok televizyon programlarında, üniversite içi seminerlerde, konferanslarda, ulusal ve uluslararası kongre ve seminerlerde konuşmacı olarak katılmıştır. Dr. Yasemin Fatih Amato evli ve bir çocuk annesidir.
Related Post
Leave a Comment