Yasemin Fatih Amato

Doğru rimel ve allık kullanmanın püf noktaları nelerdir?

Gözün etrafında doğal bir çerçeve oluşturan kirpikler rimelle daha sık, daha koyu ve daha uzun görünürler. Aynı zamanda gözleri belirginleştirip daha büyük görünmesini sağlarlar. Kirpiklerin sık ve uzun olması gözleri çok güzelleştirir.

7 adımda, nasıl doğru rimel sürülür?

Rimel sürerken belirli bir sıra izlemeniz gerekir:

1 – Üst kirpiklerinizi önce üstten, sonra alttan boyayın.

2 – Rimeli, üst kirpiklerinizin diplerinden başlayarak uç kısımlara doğru sürün.

3 – Alt kirpiklerinize de aynı şekilde uygulayın.

4 – Bu işlemi iki üç kez tekrar edin.

5 – İşlemler arasında kısa süre bekleyerek, boyanın kuruması bekleyin.

6 – Düz kirpiklerinize biraz hareket vermek için rimelin kurumasını bekledikten sonra özel kirpik kıvırma aletiyle hafifçe yukarı doğru kıvırın.

7 – Son olarak da birbirine yapışan kirpiklerinizi küçük bir kirpik tarağıyla düzeltin.

Rimel rengi seçimi ne kadar önemlidir?

Siyah saçlılarda siyah rimel, açık renk saçları olanlardaysa gri veya kahverengi rimel kullanılır. Kirpik rengi saçlardan biraz daha koyu olduğunda güzel görünür.

Özel gece makyajlarında yeşil veya mavi rimeller sürebilirsiniz. Bunlar suni ışık altında daha etkileyici olur.

Rimel temizliği nasıl yapılır?

Gece yatarken, rimelinizi göz makyajı ve kirpikler için üretilen özel krem veya losyonlarla iyice temizleyin. Bunu ihmal ederseniz, kirpikleriniz dökülebilir veya yastığa değdiğinde kırılabilir.

Allık nasıl doğru kullanılır?

Pembe yanaklar sağlık, neşe ve canlılık belirtisidir. Gerçekten allık yüzün ifadesini hemen yükseltir. Çeşit çeşit allıklar piyasaya çıkmadan önce de kadınlar yanaklarını renklendirecek birçok çözüm bulurlardı. Neyse ki artık her cilt tipi ve rengi için birçok allık çeşidi bulmak mümkün.

Sıvı jel allıklar

Bu ürünlerin cilt üzerinde yayılması zordur. Ancak bu tür allıklar yağsız olduğu için özellikle cildiniz yağlı ve akneli ise tercih edebilirsiniz.

Krem allıklar

Bunların da sürülüşü kolay değildir. Ancak cilt tipiniz normal veya kuru ise kullanabilirsiniz. Cildiniz yağlı ise, krem allıklardan uzak durmanız gerekir.

Preslenmiş pudra allıklar

En çok kullanılan allıklar bunlardır. Her tip cilde rahatlıkla uygulanabilirler. Preslenmiş pudralar yağlı veya yağsız olabilir. Yağsız olanlar akneli-yağlı ciltlerde, yağlı olanlar kuru ciltlerde kullanılır. Preslenmiş pudra allık kullanacaksanız, fırçayla sürmelisiniz. Allık için yumuşak ve kaliteli bir fırça seçin. Sert fırçalar cildinizi tahriş eder. Ayrıca en kaliteli allık bile, kötü bir fırçayla sürülünce kendini göstermez.

Fırçaların bakımı, genellikle göz ardı edilir. Oysa fırçalarınıza krem, fondöten artıkları ve tozlar yapışabilir. Bu nedenle onları haftada bir kez, ılık su ve sabunla yıkamanız gerekir.

Allık nasıl doğru uygulanır?

Allıklar elmacık kemikleri üzerine sürülünce çok güzel durur. Bazı makyaj uzmanları, allıkları çene, burun ve alına da sürmeyi tavsiye ederler. Ancak allığın bu bölgelere sürülmesi genellikle başarılı olmaz ve bütün makyajı bozar. Çok usta değilseniz çene, burun ve alnınıza allık sürmeyin. Göz kenarlarına da dikkat edin. Allık göz kenarlarındaki ince çizgilere dolarsa, kırışıklıkları ortaya çıkarır.

Allıkta renkler ne kadar önemlidir?

Kimi uzmanlar allığınızın rujunuza uyması gerektiğini, kimi uzmanlar göz makyajınıza, kimileriyse kıyafetinize uyması gerektiğini söyler. Oysa en önemlisi, hafif ve yumuşak tonlar kullanılmasıdır. Allık asla, yüzünüzde en çok dikkati çeken bir lekeye dönüşmemelidir.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.