Yasemin Fatih Amato

Botoksun kullanım alanlarını ne kadar biliyoruz?

Botoksun sadece alın ve göz kenarındaki kırışıklıkları yok etmede kullanıldığını düşünüyorsanız büyük bir yanılgı içerisindesiniz. Gelin nerelerde kullanıldığını biraz irdeleyelim.

Dekolte bölgesindeki kırışıklıklarda

Genellikle yanlış yatış pozisyonu nedeniyle bu bölgede kırışıklıklar meydana gelir. Cilt altına yapılacak ufak dozlarla botoks kırışıklıkları giderecektir.

Çene de meydana gelen deformasyonlarda

Gün içinde en fazla kullanılan organlardan biri olan boğazımıza bağlı çene, ister istemez en çok kırışıklığın yaşandığı yer oluyor. Zamanla portakal kabuğu görünümüne sahip olurken, botoks ile bu görüntüyü azaltmak mümkündür.

Koltuk altı aşırı terlemeyi azaltmada

Sıcak havalarda terlememiz çok normaldir. Anormal olan durumsa mevsim farketmeksizin terlemektir. Özellikle koltuk altı terlemesi yoğun insanlar giydikleri kıyafetlerde oluşan ter lekelerinden çok rahatsız olurlar. Bunu azaltmak mümkündür hem de botoks ile. Botoks uygulamasıyla tamamen aşırı terlemeden kurtulmak mümkündür.

Boyunda görülen kırışıklarda

Boyun kaslarına yapılan botoks ile boynunuz daha genç görünecektir. Özellikle erken dönemde ve düzenli aralıklarla yapılacak botoks, boynunuzun daha genç görünmesine neden olacaktır.

Kaşların şekillendirilmesinde

Yer çekimi nedeniyle her yıl kaş kenarlarınız biraz daha aşağı düşüp, göz kapağınız sarkmaya başlar. Alın kırışıklıklarıyla birlikte kaş bölgesine yapılacak botoks, bakışlarınızın daha dolgun olmasını sağlarken duruşunuzun daha genç görünmesini de sağlayacaktır.

Burun ucunun kaldırılmasında

Yüzümüzde hoşumuza gitmeyen ve her yıl yaş ile birlikte artan sorunlarda en büyük neden yer çekimidir. Özellikle burun ucumuz yer çekimine meydan okuyamaz. Konuşurken hatta gülerken burun ucundaki ve burun kanatlarındaki sorunlar belirgin hale gelir. Botoks ile ufak müdahaleler ile bu soruna çözüm bulmak mümkündür.

Saç derisinde terlemeyi azaltmak için

Saç derisi altına yapılacak istikrarlı botokslar ile terleme azaltılabilir. Ve bu sayede kepeklenmenin de önüne geçilebilir.

Dudak çevresindeki kırışıklıkların yok edilmesinde

Sigara kullanımı, konuşma, gülme gibi eylemler dudak çevresinde kırışıklıkların artmasına neden olur. Ayrıca dudaktan çeneye uzanan, yüze mutsuz bir ifade veren çizgilerde dahil botoks ile düzeltilebilir.

Akne tedavisinde destekleyici olarak

T bölgesi denilen alın-burun-çene üçgeninde meydana gelen terleme ve yağlanmaya bağlı sivilce oluşumunun azaltılması ve tedavisinde kullanılabilir.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.