Yasemin Fatih Amato

Zeytin yaprağı ile cildinize doğal bakım sağlayın

Zeytinin kendisi ve yağı kadar yaprağıda vücudumuza çok yararlıdır. Bununla ilgili yıllardır araştırmalar yapılıyor, ürünler deneniyor. Peki zeytin yaprağında bulunan maddelerin, cildin üst katmanlarını geçerek güneş yanığına, erken yaşlanmaya ve cilt kanserine neden olan UVB ışınlarına karşı kalkan vazifesi gördüğünü biliyor musunuz? Bu özellik nedeniyle önümüzdeki günlerde cilt ve güneş koruyucu kremlerde zeytin yaprağını daha sık duymaya başlayacağız.

Ciltte nasıl bir etki gösterir?

Cilt üzerinde birçok etkiye sahip olan zeytin yaprağı, ciltteki açık yaraların temizlenmesinden tutun da ciltte oluşma ihtimali olan mantarlara kadar bir çok etkiye karşı iyileştirici özelliğe sahip bir üründür. Zeytin yaprağı bütün cilt tiplerinde düzenleyici etkiye sahiptir. Yağ düzenlediği gibi kırışıklık önleyici etkisiyle mat ciltlerde parlaklık sağlar.

Cilt bakımı için zeytin yaprağı maskesi

2 yemek kaşığı kurutulmuş zeytin yaprağı,

1 çorba kaşığı kadar vazelin,

1 tatlı kaşığı zeytinyağı,

1 su bardağı su,

Öncelikle bir bardak suyu bir kaba dökerek işe başlayalım. Sonra üzerine 1 çorba kaşığı vazelini ekleyip eritiniz. Eriyen vazelinin üzerine de 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile 2 yemek kaşığı kurutulmuş zeytin yaprağını ekleyerek iyice karıştırınız. Bu karıştırma yoğunlaşana kadar devam ediniz. İşlemler bittiğinde 2 dakika bekletip bir fırça yardımıyla cildinize iyice yediriniz. Fırça yoksa masaj şeklinde de bu işlemi rahatlıkla yapabilirsiniz. Uygulama sonrası 30 dakika bekleyip cildinizi ılık su ile yıkayınız.

Karışım güçlü bir maske olduğu için haftada bir kez uygulamak yeterli olacaktır. Bu maske cildinizdeki lekelenmeleri, kırışıklıkları, sivilceleri, akneleri ve siyah noktaları engelleyerek size pürüzsüz ve yumuşak bir cilt kazandıracaktır.

Düzenli kullanım sonrasında cildiniz o sağlıklı görünüme kavuşurken, uçuk, mantar ve virüslere karşı olan direnci de artacaktır. Sorunlu ciltlerde, tedavide büyük rol oynayan zeytin yaprağı, her cilt için uygundur. Kuru ciltler için nemlendiriciyken, yağlı ciltler içinse yağ dengeleyici özelliğe sahiptir. Zeytin yaprağı, cildinizdeki aşırı yağlanmalara, lekelere, kuruluk ve sivilcelere karşı birebir doğal ve sağlıklı bir karışımdır.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.