Yasemin Fatih Amato

Evdeki kahve ile kendinize nasıl bakım yaparsınız?

Kadınların en az yüzde 80’inde selülit oluşumu vardır. Öyle ilginçtir ki selülit, zayıf şişman ayırt etmez, sadece az ya da çok vardır. Portakal kabuğunu andıran bu görüntüyü gidermek için pek çok tıbbi ve kozmetik yöntemden yararlanmaya çalışıyoruz. Yalnız teknoloji ile mesafeler yakın olsa bile hala günümüzde herkesin bunlara kolayca erişemeyeceğinin de farkındayız. O yüzden evde yapabileceğiniz basit çözümleri zaman zaman paylaşmaya çalışıyoruz. İşte bugünde evimizde bulunan öyle bir üründen yararlanacağız.

Kahveyi ilaç niyetine kullanmaya var mısınız?

Selülit kremleri ve gözaltı torbaları için yapılan kremlerin içeriklerine bakarsınız, çoğunda kafein bulunduğunu görürsünüz. Kafein önemli bir ilaçtır. Tüm ilaçlar gibi de azı yarar, çoğu zarardır. Uykumuz geldiğinde gözlerimizi açmakta zorlanınca kahve bizi nasıl bir anda uyandırıyorsa, hücrelerimizde de benzer bir etkiye yol açıyor. Kafein, dünya üzerindeki 60’dan fazla bitki türünün meyvesinde, tohumlarında ya da yapraklarında bulunmaktadır. Günlük hayatımızda kullandığımız başlıca kafein kaynakları; kahve, çay, çikolata, kakao ve kolalı içeceklerdir. Ama en zengin kaynak kahvedir. Çayda kahvenin beşte biri kadar kafein vardır. Kullandığımız kahve çeşitleri içinde en fazla kafein filtre kahvede bulunur;  335 ml’lik fincanda ortalama 200 mg kadar kafein vardır.

Kendinize masaj yapmaya hazır mısınız?

Bir paket filtre kahve alın ve maliyeti gayet düşük olan bu selülit tedavisine başlayın.

  • Banyonuzda yere bir bez veya kağıt serip, yerimizi hazırlayarak işe başlayalım.
  • Sonra biraz filtre kahveyi pişirin ve kalan granülleri sıcak olarak bir kaseye aktarın. Bunlar toz halde değil, minik tanecikler biçiminde olmalıdır.
  • Küvetinizin kenarına oturup, ılık kahveyi selülitlerin yoğun olduğu yerlere sürerek yaymaya başlayın, bir yandanda ovalayın. Soğuduysa onları tekrar ılıtın, bu süreci tekrarlamaya çalışın.
  • İyi bir lif ile kahveli bacaklarınızı ovalayın. Kahve tanecikleri yerdeki beze dökülür ama cildinizde kalanlar yeterli olacaktır.
  • Sonrasında detoks olması için bir uygulama daha yapmalıyız. Bu uygulama deniz yosunu ile sarmaktır. Deniz yosunu bulamıyorsanız, naylon sargı kullanın. Üst bacağı tamamen sarın ve birkaç dakika bekleyin.
  • Bu arada girinti ve çıkıntıları olan bir masaj aletiyle biraz masaj yapın ki, selülitler biraz daha yumuşasın. Elinizde alet yoksa, parmak uçlarınızla ovalayın.
  • En son olarak sargıyı çözün, kahve artıklarını elinizle silkeleyin ve ılık su ile yıkayın.

Bu uygulamayı haftada iki kere tekrarlarsanız, kesinlikle olumlu sonuç alırsınız.

Kahveden krem olur mu?

Kendinize kafeinli bir selülit kremi hazırlayabilirsiniz. Filtre kahveyi mutfak robotunda un haline getirin. Sonra da herhangi bir el kremi ile karıştırın. Bu karışımı her gün iki defa selülitli yerlerinize sürüp, bir saat bekletin, ardından yıkayın. Sonuç sizi çok şaşırtacaktır.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.