Yasemin Fatih Amato

Ameliyatsız yüz germede, Hifu tekniği

hifu

Yasemen Güzellik Merkezi bünyesine bu hafta katılan aletimiz, ameliyatsız olarak yüz germe işleminin yapılmasında bizlere yardımcı oluyor. Hifu tekniği kullanılarak yapılan bu işlemden hastalarımız memnun olarak ayrılıyor. Gelin bu ameliyat ve tekniği biraz inceleyelim…

Hifu nedir?

High Intensity Focused Ultrasound (Yüksek Yoğunlu Fokuslu Ultrason) olarak dilimize çevrilen bu teknik, fokal nokta (Fokus) ile termal etkisi olan non-invasiv bir tedavidir. Cilt dokusu içerisine transduserler aracılığıyla elde edilen ultrason verilir.

Sistem nasıl çalışır?

Hifu ile cildin alt katmanlarında ‘sıcak noktalar’ oluşturulması sağlanır. Cilt altında oluşan bu noktalar sayesinde, cildin kendini onarma süreci tetiklenerek, cilt altında bulunan “bağ dokusu” güçlendirilir. Güçlenen bağ dokusu ile birlikte collagen üretimi artar ve bu durum cilt yüzeyinde “lifting” etkisi yaratır. Tek seanslık bir uygulama sonrasında cildin rejenerasyon süreci hızla başlar, etkili sonucun ortaya çıkması ise 30 ile 60 gün içerisinde olur.

Hifu ile tek seansta ameliyatsız yüz ve boyun germe uygulamaları, acısız, konforlu bir şekilde yapılmakta ve ciltte meydana gelen güzel görüntü uzun süre etkisini korumaya devam etmektedir.

Kolejenleri nasıl harekete geçirir?

Kolejen, bağ dokusu liflerinin yapısını oluşturan, hücrelerin aralarındaki boşlukları dolduran esnek yapılı ana proteindir. Kolejen azaldıkça deri yüzeyinde ince çizgiler ve kırışıklar oluşur, derin bağ dokusu zayıflar, cilt elastikiyetini kaybeder ve yerçekimi etkisi ile aşağı doğru kaymaya başlayarak sarkmalar oluşur.

Uygulama şekli ve süresi

Tedavi süresi uygulama yapılan bölgeye göre 30-60 dakika arasında değişmekte olup uygulamanın yapıldığı kişiler günlük aktivitelerine hemen dönebilir. Uygulama sırasında kişilerde genelde “ufak bir iğne batması” ya da “elektriklenme” gibi bir his oluşur. Tedavi anestesiye ihtiyaç olmadan yapılabilir. Tek seanslık bir uygulama olup en erken 6 ay en geç 1 yıl içerisinde tekrarlanmaktadır. Ciltte kolejen üretimini uyardığı için elde edilen sonuç uzun süreli kalıcı olmaktadır.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.