Yasemin Fatih Amato

Doğal dolgu maddeleri sayesinde gençlik bir adım uzaklıkta

botox

Günlük bakımınızı ihmal etmeseniz de belirli bir yaştan sonra özellikle burun kanatlarından dudaklara inen çizgilerin derinleşmesi yüzünüze yorgun bir ifade katar. Yeni geliştirilen dolgu malzemeleri ve teknikleri sayesinde bu çizgilerden kurtulmak mümkün.

Geçmiş zamanlardan bu güne kadar farklı özellikleri olan dolgu maddeleri üretilmekte, bunlar genel olarak kollajen ve kollajen türevleri, sentetik maddeler, ameliyat dikiş ipliklerinde kullanılan vicryl, en çok kullanılan hyalüronik asit ve hastanın kendi vücudundan alınan yağlar diye sınıflandırılabilir.

Genel olarak maddelerin kalıcılık süresi, yüzün doğal ifadesini koruması, vücutla uyum içerisinde olması, yüz ve vücutta alerjik reaksiyona neden olmaması göz önüne tutulması gereken temel özelliklerdir. Son yıllarda yukarıda sayılan çeşitlerden en çok önerilen ve kullanılan dolgu maddesi, “doğal dolgu maddesi hyalüronik asittir.”

Doğal yüz dolgu maddesi nedir?

Doğal yüz dolgu maddeleri çeşit çeşit olmakla birlikte, bazı uygulama şekilleri vücudumuzda kimyasal reaksiyonlar yaratmazlar. Örneğin bazı dolgu maddeleri ayrışabilir bir ürün olduğundan dolayı vücudu terk ettiklerinde geriye kalan sadece su olur. Kristal jel şeklindeki bu tarz ürünler vücudumuzda doğal olarak var olan hyalüronik asit bazlı bir bileşiktir. Bu asidin başlıca işlevi su moleküllerini bağlamak ve vücudun esnek bölgelerini kolay işler hale getirmek. Özellikle yüz üzerinde uygulanacak dolgular bölgelerine göre farklılıklar gösterirler. Orta seviyede ve kaş arasındaki kırışıklıklar ile alın bölgesinden burun-ağız arasındaki çizgilerin düzeltilmesine kadarki alın en sık dolgu maddesi kullanılan alanlardır.

Kimler dudak dolgunlaştırması ve kırışıklık doldurma işlemi yaptırabilir?

Yüzümüzde oluşan ince çizgiler, derin kırışıklıklar, dudak dolgunlaştırma, dudak kontorunun belirgenleştirilmesi, dekolte çizgilerin giderilmesi, boyun kırışıklarının hafifletilmesi, yaşı en çok ele veren ellerin gençleştirilmesinde bu doğal dolgu maddeleri kullanılabilir.

Peki cildi dolgunlaştırmak nedir? Nasıl uygulanır?

Ciltte bulunan hylüronik asitten yararlanılan dolgu maddeleri son yıllarda en çok tercih edilen ve kullanılan yöntemdir. Bu doğal asit, dokunun su tutmasını sağlar, hacim ve nem kazandırır. İstenen düzeyde düzelme elde etmek için cilde hacim ekler. Dokuda yer aldığı sürede metobolizmanın normal işleyişine izin verir. Ve yavaş yavaş parçalanarak tene karışır. Kaliteli dolgu maddeleri cilde enjekte edildiğinde kendi vücudumuzda varolan fakat biz yaşlandıkça azalan hyalüronik asidi yenileyen berrak, kristal hyalüronik asit şeklidir. Bu asitin vücudumuzda çok önemli bir görevi vardır. Bu, su moleküllerine bağlanır ve cildi nemlendirir. Cildin taze, sıkı ve sağlıklı görünmesini sağlar.

En çok hangi bölgelerde dolgu işlemi yapılır? Diğer dolgulara göre neden tercih edilir?

Doğal dolgu maddeleri en çok çabuk çöküp kırışıklık yaratan burunla dudak arasında olan bölge ile dudakların çizgisini netleştirmek ve dolgunlaştırmak için kullanılır. Bunu göz çevreleri, alın ve dudak çevresindeki minik kırışıklıkların hafifletilmesi, eller, boyun ve dekolte bölgelerindeki yıpranmış görünümün azaltılması izler.

Vücudunuzda kullanılan “doğal dolgu maddesi” sağlıklı mıdır? Nasıl ve hangi yöntemlerle elde edilir?

Dünyada en çok tercih edilen dolgu maddesi “doğal” dolgu maddeleridir. Diğer maddelere göre kimayasal madde içermeyen bu maddeler vücuda kolayca karışır ve kalıcıdır. Vücutta zaten mevcut olan hylüronik asit içermektedir. Her dolgu malzemesi doğal değildir. İlk dönemlerde silikonla dolgu işlemleri yapılmış ve hiç de doğal olmayan sonuçlar alınmıştır. Hylüronik asit dışında hayvansal içerikli ürünler ve insan vücudundan alınan yağlar dolgu malzemesi olarak kullanılmıştır.

Dolgu işlemi sonrası gündelik hayata ne zaman dönülebilir?

Bu basit dolgu işlemi sonrası uygulamayı yaptıran kişi işinin başına hemen dönebilir. Birçok çalışan kadına bu işlem öğle arasında rahatlıkla yapılmakta. İlk birkaç gün kızarıklık ve az da olsa dışa doğru morarma görülebilir. Herhangi bir yan etkisi söz konusu değildir.

Dolgu ile kazanılan genç görüntü ne kadar süre korunmaktadır?

Kullanılan bölgeye göre değişmekle birlikte, 12 aya varan kalıcılıklar görünmektedir.

Dikkat edilmesi gereken hususlar

-Dolgu ürünleri kullanan hanımların solaryumda fazla kalmamaları ve uzun süre güneşlenmemeleri gerekir.

-Bu ürünler benzer teknolojik ürünlerle karıştırılmamalı ve kullanılmamalıdır.

Yaşlandığınız sürece yüzünüzün de şekli zamanla değişir. Ve herkes en sevdiği gençlik görüntüsünü kontrol altına almaya çalışır. Yaşlanma belirtilerini geciktirmek için doğal dolgu maddeleri istenilen yüzeye etki ederek cildin kendi nemlendirme sistemini artırır, dolayısıyla gençliğe özgü bir hacim kazandırır. Bu yüzden son yıllarda bizlerin de önerdiği ve uyguladığı yöntem “doğal dolgu, hyalüronik asittir.”

Haftanızın huzurlu ve mutlu geçmesi dileğiyle…

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.