Yasemin Fatih Amato

Foto Epilasyon I.P.L.

INTENSE PULSE LIGHT

Çalışma sistemi:

Foto cihazlarının renk filtreleri istenilen ışık dalga boylarının geçmesini ve istenilmeyen ışık dalga boylarının tutulmasını  sağlarlar. Kullanılan bu filtreler genellikle kırmızı renk ve tonlarıdır. Foto cihazlarının lambalarında, esas olarak  görünen ışık dalga boyları  ile az miktarda da UV dediğimiz zararlı ışık dalga boyları mevcuttur. Gerekli filtrelerle  UV dalgaları ile mavi, sarı ve yeşil ışık engellenir. Böylece yalnızca kırmızı ışık dışarı çıkar.

Çok yüksek miktardaki  kırmızı ışık ciltten geçtiğinde,  cilt ve cilt altı hafifçe  ısınır;  siyah olan kıl ve kökleri ise çok ısınır ve yanar.  Yeterli güç ve miktardaki  kırmızı ışık cilt altına gönderilir, öte yandan cilt yüzeyi soğutulursa, deri hiçbir zarar görmez ama  kıl kökleri bir daha çıkmamak üzere yok olur.

Foto epilasyon cihazları,  sorun sayılan esmer ciltlerde ve ince tüylerde daha iyi sonuç verdiği için genelde tercih edilmektedir.

Tedavi süresi:
Kıl köklerinin yoğunluğuna ve gelişme aşamasına göre değişir.

Uygulama sıklığı: 
Kişiye özel olmakla birlikte ortalama 20 günde bir tekrar edilir.

UYARILAR VE ÖNLEMLER:

• Güneşli bir tatilden yeni dönmüş veya kısa bir süre önce solaryuma girmiş olan hastalara ışık verilmesi için en az 15 gün beklenmesi gerekir.
• Özellikle yüzdeki uygulamalardan önce, ciltte renk değişikliği yapan herhangi bir ilacın kullanılmaması gerekir. Her durumda,  bitkisel bile olsa,  ilaç kullanımı sorgulanmalıdır. Tetrasiklin ve özel kontraseptif gibi ışığa duyarlılığı arttıran ve leke riskini yükselten ilaçlar alınmakta ise tedavi ertelenmelidir.
• Hormon tedavileri nedeniyle oluşabilen hiper pigmentasyonlarda Foto rejuvenation uygulanmaz.
• Benler veya yara izleri dikkate alınmalıdır. Esasında bu bölgelerde atış yapılabilir ancak cihazın gücünü cilt farklılaşmalarına göre dikkatle ayarlamak gerekir.  Böyle hassas alanlar dermatolog kontrolünde tutulmalıdır.
• Ciltte kızarıklık, yara, allerjik reaksiyonlar var ise,  bunlar geçinceye kadar işlemlere ara verilmeli veya duruma göre uygulamaya hiç başlanmamalıdır.
• Ateşli hastalık geçirilmekte ise uygulama ertelenir.
• Hemofili hastalarına, ışık tedavileri yapılamaz.
• Ayrıca hamilelik süresi içinde de ışık tedavileri tavsiye edilmez.
• Işığa karşı, yapısal olarak aşırı duyarlılık gösteren ciltlere Işık tedavileri uygulanmaz.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.