Yasemin Fatih Amato

Kırışıklıklara savaş açın, bu işe göz çevrenizle başlayın!

bitkiseltedavisaglik_133007875974

Gözler, vücudumuzda estetik yönden en önemli ve en göze çarpan organlardır. Şarkılar onun için yazılmıştır, en güzel şiirler onlara adanmıştır ve daha nicesi… Peki, o gözler kadar onların etrafındaki dünyanında önemli hale geldiğini biliyorsunuz. Nedir bu önemli hale gelen çevre? Göz çevresinin kırışması ve bizim engelleyememiz önemli problemlerden. Peki, size bu kırışıklığı yavaşlatacak yöntemler var ve sizle paylaşacağım desem. İşte vakit kaybetmeden yöntemleri tartışalım.

Kırışıklıklar doğal bir durumken bizler farkında olmadan onları hızlandırıyoruz. İşte kırışıklıkların artmasına neden olan önemli 4 yanlış.

1-Güneş gözlüğü takmamak

Dışarıda gezmeyi seviyorsanız bir de güneşli havada dolaşmak sizi mutlu ediyorsa gözlüksüz gezmek kırışıklıkların artmasına davetiye çıkarıyor farkında değilsiniz. Şimdi aynanın karşısına geçin sanki güneşe bakıyormuşçasına gözlerinizi kısın, gözlerinizin etrafında oluşan çizgileri fark ettiniz mi? İşte gözlük kullanmazsanız bu çizgiler sizde sürekli hale gelebilir.

2- Gözlerinizi ovuşturmak

Tüm gün bilgisayar başında oturduğunuz gözleriniz acıyor ya da uykunuz geldi parmaklarınız istem dışı gözlerinize gidip ovuşturmaya başladı. İşte göz etrafındaki ince deriniz bu ileri geri ovmalar nedeniyle çizgilerin oluşmasına davetiye çıkarır. Yine makyajınızı temizlerken de dikkatli olmalısınız. Sert hareketlerle makyajınızı silmek bu çizgilerin oluşmasını tetikler. Bu durumda göz makyajınızı kolayca çıkartabilecek yağlı kalıntı bırakmayan bir temizleyici tercih etmenizi öneririz.

3- Yüzüstü yatmak

Sabahları kalktığınızda yüzünüzde sıkça çizgi oluyorsa aslında yanlış yatıyorsunuz demektir. Bu alışkanlığı bozmak gerek. Çünkü sürekli aynı yerin üzerine yatıldığında yastıkla sıkışan yüzde zamanla kalıcı izler oluşmaya başlayacaktır. Bu nedenle sırtüstü yatmak kurtarıcınız olacaktır.

4- Göz çevresi için kremler kullanmamak

Vücudunuzda yer alan ince deriler her zaman daha fazla bakıma ihtiyaç duyar. Göz çevreleri de bu derilerden oluşur. İşte yaşlanmayı azaltmak adına piyasada bulunan bazı kremlerden destek alabilirisniz.

Beslenme ne kadar önemlidir?

Dengeli beslenen insan sadece sağlıklı olmaz aynı zamanda güzel de olur. Vücut için gerekli besini her gün alan birinin cildi her zaman farklı olacaktır. Özellikle gözlerin dostu A vitaminini eksik etmememiz gerekir. Havuç, balkabağı, ıspanak, pazı, kereviz, maydanoz, dereotu, roka, kayısı, şeftali, kavun, et, balık ve yumurta gibi A vitamini kaynağı besinler gözleriniz için önemli besinlerdir.

Dinlenmeyen vücut yorulur ve çabuk yaşlanır

Dinlenme sürecinde uyku önemlidir. Uykunun azı da fazlası da zararlıdır. Her gün 8 saatlik bir uyku göz sağlığı için gereklidir. Gözlerin dinlenmesi sağlanır, göz altı torbalarının oluşması gecikir. Özellikle yoğun tempoda çalışanların düzenli uyku uyumaları ve mümkünse öğle yemeğinden sonra gözlerini 5-10 dakika dinlendirmeleri gerekiyor.

Ciltte temizlik ne kadar önemlidir?

Gözlerdeki makyaj her akşam yatmadan önce temizlenmelidir. Bu temizlik işlemi sırasında göz çevresi tahriş edilmemelidir. Rimel ya da far kalıntıları veya uygun olmayan temizleme ürünleri gece boyunca cilde zarar verebilir.

Göz çevresi için masaj

Haftada düzenli olarak üç kez bu egzersizi yaparsanız, cildinizdeki değişikliği göreceksiniz.
Her iki elinizi rahat bir şekilde ellerinizin üstü dışarıyı gösterecek şekilde şakaklarınızın üzerine koyun. Ellerinizi kulak hizasına doğru çekerken yüzünüzün gerginleştiğini hissedeceksiniz. Bu sırada gözleriniz sıkıca kapalı olsun, öyle ki, göz kapaklarınızdaki titremeyi hissedin. Gerginliği çözdükten sonra egserzisi yeniden tekrarlayın.

Göz çevresi kırışıklıklarında küçük hareketler uzun vadede size büyük faydalar sağlayabiliyor. Kremler kullanmak faydalıdır, bunun yanısıra göz çevresine bir sıcak, bir soğuk ıhlamur kompresi uygulamak olumlu sonuçlar verecektir.

Küçük ipuçları bizi mutfakta yemek pişirirken kurtardığı gibi, size yukarda verdiğim bu küçük tüyolarda özellikle göz çevresi kırışıklıklarının azaltılmasında fayda sağlayacaktır. Aynı şekilde kendine bakan ve kendini bilen hanımlar, diğerlerinden her zaman bir adım önde olacaktır. Şimdi geçin aynanın karşısına önce gözlerinizin içine bakıp yaşama sevincinizi sonra göz çevrenizde oluşmaya başlayan ufak kırışıklıkları görün. Şimdi çözüm sırası sizde, başlayın…

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.