Yasemin Fatih Amato

Radyo Frekansı (RF)

 

 

 

 

 

 

 

THERMA PLUS- THERMAGE

Radyo frekans cihazları ile patentli bir radyo dalgası cilde uygulanır. Cilt altında ısınma yaratan radyo dalgaları yoğun bir kollajen artışı sağlar. Kollajen üretimi aylarca devam eder. Cilt sıkılaşır, yağ ve nem dengesi gelişir, yüz konturu toparlanır, hatlar gerginleşir.

İğne ve cerrahi müdahale olmadan uygulanan bu yöntem, hızlı, kolay ve günlük hayata devam etmenize izin veren bir tedavidir. Radyo Frekans cihazları kırışıklık giderme ve yüz germe için operasyonsuz tedavi olarak FDA tarafından onaylanıp belgelenmiştir
Radyo Frekansının en etkili olduğu yerler:
• Yüz
• Gözler
• Kollar
• Karın
• Bacaklar

Tedavi süresi:
Uygulamanın sonucu 6 ay içinde en üst seviyeye ulaşır.

Uygulama sıklığı:
Doktorun kararına bağlıdır. Çoğunlukla tek seans olarak uygulanır, gerektiğinde 6 ay sonra tekrar işlem yapılabilir. Farklı cihazlarla bu süreler değişim gösterebilir.

Uyarılar ve önlemler:
Işık hassasiyeti olanlara yapılmaz. Herhangi bir yan etkisi yoktur. Uygulama sonrasında cilt tipine bağlı olarak geçici kızarıklık, şişme oluşabilir. Kalıcı bir hasar bırakmaz.

RADYO FREKANSI İLE SIKILAŞMA VE SELLÜLİTLERİN AZALTILMASI

Radyo Frekansı sellülit sorununa da yardımcı olmaktadır. Amerikan FDA onayına sahip olması önemli bir güvence oluşturur.

Selülitin portakal kabuğunu andıran yumrulu ve pütürlü görüntüsü çoğunlukla lifli bağların ve ödemlerin yağ dokusunu sıkıştırması ile oluşur. Radyo frekansı enerjisi bu lifli bağlara ve yağ tabakasına ısı gönderir. Bu şekilde hücre enerjisini canlanır, hücrelerdeki su molekülleri harekete geçer. Bağlar gerilir, ödem birikintileri çözülür, yağ hücreleri parçalanır, o bölgenin metabolizması artar,.Sorunlu bölgedeki dalgalı görünüm bir ölçüde hafifler. Sonuç olarak daha sıkı, düzgün bir cilt ile genel bir incelme ve toparlanma ortaya çıkar.

Yüze yapılan uygulamalarda, termaj işlemleri, ortalama 70 dereceye yakın bir ısıya yükselir. Ancak bölgesel incelme ve sellülit için kullanıldığında 40, en fazla 45 derecede uygulama yapılır. Sellülitli bölgelerde sistem bir ütü gibi gezdirilir. Bir bakıma, sıcak bir masaj gibidir. Bu ısı ile Radyo frekansı kolajen dokuyu uykudan uyandırır. Onun faaliyete geçmesini, canlanmasını ve kendini yenilemesini sağlar.

Uyarılar ve önlemler:

• Ciltte kızarıklık, yara, allerjik reaksiyonlar var ise, bunlar geçinceye kadar işlemlere ara verilmeli veya duruma göre uygulamaya hiç başlanmamalıdır.
• Ateşli hastalık geçirilmekte ise uygulama ertelenir.
• Hemofili hastalarına, ışık tedavileri yapılamaz.
• Ayrıca hamilelik süresi içinde de ışık tedavileri tavsiye edilmez.
• Işığa karşı, yapısal olarak aşırı duyarlılık gösteren ciltlere Işık tedavileri uygulanmaz.
• Hamile bayanlara yapılmaz.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.