Yasemin Fatih Amato

Soya injeksiyonu, bölgesel yağlanma ve sellülitlerden kurtulmak için yeni umudumuz

selulit-makale

Kimi insanların kilosu fazla olmadığı halde, bazı yerlerinde aşırı yağ birikimi oluşur. Örneğin bacakları, kalçaları, karnı, özellikle erkeklerde bel çevresi oransız bir şekilde genişler. Kadınların çoğunda sellülit vardır. Bazılarında gıdı yağlanır. Bunlar her zaman fazla kilolar ile ilgili değildir. Hatta kilo verdikçe insanın yüzü süzülür, her tarafı incelir hatta sarkabilir ama asıl kurtulmak istediği yağlar veya sellülitler, yerli yerinde kalır.. Böyle durumlarda bölgesel incelme için ya özel bir egzersiz programı izlenir yada belirli klinik yöntemlere başvurulur. Klinik yöntemlerin başlıcaları; Mezoterapi, karboksi terapi, elektrolipoliz, liposuction veya doğrudan doğruya cerrahi müdahaledir. Son zamanlarda estetik dünyası, oldukça etkileyici yeni bir yöntem daha yarattı; Bu yöntemin adı “Lipoliz injeksiyonu” yada “Lipodissolve” tedavisi ve öncekilerden çok daha etkili görünüyor.

Lipodissolve tedavisi hakkında:
Diyelim ki herhangi bir yerimizde eritemediğiniz bir yağ kütlesi var. O bölgeye lipoliz iğnesi yapılır. Bunu takibeden sürede sorunlu bölge yavaş yavaş incelmeye başlar. Seans aralıkları hastanın durumuna göre belirlenir. Toplamda 4-5 defadan fazla uygulanmaz. Bu injeksiyonlar bazen 6 aylık bir döneme yayılır. Birçok durumda 2-3 seans uygulama yeterlidir. Lipoliz tedavisinin en büyük özelliği bu yavaş ama derin erime sürecidir. İlacın zerkedildiği yağ dokularında doğal bir metabolik süreç harekete geçerek yağları eritir ve vücuttan atılmasını sağlar.

Her türlü yağ bezesinin yanı sıra, uygulanabileceği alanlar oldukça çeşitlidir:

Vücutta:
– Kalçalardaki yağ birikimleri
– Uylukların iç kısımları
– Poponun yeniden şekillendirilmesi
– Bel bölgesinde yağlanma
– Kalçalardaki fazlalıklar
– Karın bölgesi
– Omuz ve kollardaki yağ fazlalıkları
– Üst koldaki sarkmalar
– Dizlerde
– Sırt bölgesinde kıvrım oluşturan fazlalıklar
Yüz ve boyun:
– Gıdı yağları
– Çene kenarı fazlalıkları
– Şiş yanaklar
– Göz altı torbaları

Sellülit tedavisi:
– Uyluklar
– Popo
– Üst bacaklar arka ve yan kısımları

Lipodissolve mantığı bir bakıma mezoterapiye benzetilebilir. Ancak aralarında büyük farklar vardır. Bir kere mezoterapi 4 mm.lik iğnelerle, 2 cm. aralarla yapılır. Lesitin ise 13 mm.lik iğnelerle, yaklaşık 8 cm.lik aralıklarla uygulanır. Sonra mezoterapide çeşitli ilaçlar bir araya getirilerek bir kokteyl hazırlanır. Oysa lipodissolve 1 tek ana ilaçtan yararlanır. Ben Türkiye’de mezoterapiyi ilk uygulayanlar ve ona en çok inanan insanlar arasındayım. Buna rağmen soya injeksiyonlarının daha etkili olduğunu söyleyebilirim.

Yan etkileri:
Bu terapi 1995 yılında Brezilya’da kullanılmaya başlandı. FDA onayını yeni almış olmasına rağmen, bir süredir Avrupa ve Amerika’da çok büyük ilgi görüyor. Ülkemizde şimdilik az sayıdaki lisanslı doktor tarafından uygulanıyor. Tedavi sonuçları incelendiğinde, lesitin iğnelerinin bugüne kadar hiçbir ciddi yan etkisi olmadığı görünüyor. Her insanda ve her bölgede aynı verimliliği göstermediği de biliniyor. Kadınlarda erkeklere oranla daha başarılı sonuçlar alınıyor. İğne yapıldıktan sonra geçici bir morarma, bazı insanlarda hafif yanma olabiliyor. Yağların erime süresi ve oranı ise kişiden kişiye değişiyor.

Soya Lesitin
Karaciğerimizin ürettiği Lesitin, soya fasulyesinde bol miktarda bulunur . Lesitin vücudumuz için son derece önemli bir maddedir. Hiçbir hücre lesitin olmadan varolamaz. Beyin, sinir sistemi ve organlarımızın hiçbiri işlevlerini yerine getiremez. Öte yandan, lesitin vücuttaki yağların taşınmasında ve kanımızdaki yağ oranını kontrol etmekte önemli bir rol oynar. Kolesterol ve diğer yağların suda dağılmasını ve vücuttan atılmasını sağlar. Hatta bazı doktorlar zayıflama diyetlerinde lesitin’in bu özelliğinden faydalanırlar.

Mucize mi?
Lipodissolve tedavisi hiçbir zahmete girmeden kilo vermek için yararlanabileceğimiz mucize bir yöntem olarak düşünülmemelidir. Yani hareket etmeyip, önümüze geleni yiyerek, soya iğneleri yaptırarak formumuzu korumayı ümit edemeyiz. Bu yöntemden esas olarak bölgesel yağlanmadan kurtulmak ve şeklimizi restore etmek için yararlanabiliriz. Soya enjeksiyonları ile kilo verilmez ama bölgesel olarak vücut daralır ve giysi bedenleri küçülür. Ancak en önemlisi bu tedaviyi deneyimli bir doktora yaptırmaktır.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.