Yasemin Fatih Amato

Mükemmel cilde ulaşmanın 8 kolay yolu

mükemmel cilt

Siyah noktalar temizlenmelidir

Alın, burun, çene bölgesindeki siyah noktalar, güzelliği gölgeliyor ve sivilce oluşumuna zemin hazırlıyor. Siyah noktaların oluşumunu engellemek için cildi temiz tutmak gerekiyor. Bunun için cildinizi temizleyecek iyi ürünler kullanın.

Güneşten korunmalıdır

D vitamini aldığımız güneşin yararlı etkilerinin yanı sıra zararlı ışınlar ve güneşin yarattığı lekeler ciltte kalıcı iz bırakabiliyor. Bu lekeler için özel ürünler kullanın. Özellikle yaz mevsiminde güneşin zararlı ışınlarından korunmak için yüksek faktörlü kremlerin kullanılması gerekiyor.

Uyku düzeni bozulmamalıdır

Uzmanlar cilt hücrelerinin geceleri, uyku sırasında yenilendiğini söylüyor. Geç yatmak metabolizmayı yoruyor ve cildin kendini yenilemesini engelliyor. Göz altı morluklarınızdan kurtulmak için mutlaka uyku düzeninize dikkat edin.

C vitamini tüketin

İçeriğinde yüksek oranda C vitamini olan greyfurt, limon, portakal, mandalina gibi narenciye türündeki meyveler cildi besleyerek parlak ve sağlıklı görünmesini sağlıyor. Kış mevsiminde gerek vücut gerekse cilt için C vitaminli meyveleri bolca tüketin.

Masaj yaptırılmalı

Yatmadan önce cildinize nemlendirici krem sürerken masaj yapın, bu işlem ciltteki kan dolaşımını hızlandırıyor ve parlak görünmesini sağlıyor.

 

 

 

 

Sivilcelerinizle oynamayın

Sivilceleri sıkmak, cildin zarar görmesine ve sivilce izi kalmasına neden oluyor. Beyaz uçlu sivilceleri sıkılmaması gerekiyor. Sivilcelerden hızlıca kurtulmak ve iz kalmasını önlemek için özel cilt bakım ürünlerini deneyebilirsiniz.

 

Egzersiz önemlidir

Egzersiz yapmak hem formda kalmanızı hem de cildinizin ışıl ışıl parlamasını sağlıyor. Yapılan her spor, cilt güzelliğine büyük katkısı oluyor. Hiç spor yapmadıysanız ilk olarak günde 15-20 dakika yürüyüş yapabilir, asansör yerine merdivenleri kullanabilir, ev içinde spor aletleri kullanarak egzersiz yapabilirsiniz.

Su için, su içirin

Suyun sağlığa faydası yadsınamaz bir gerçek. Günde 7-8 bardak su içmek; hem vücut sağlığınızı hem de cilt sağlığınızı korumaya yardımcı oluyor. Su içmeyi kesinlikle ihmal etmeyin.

 

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.