Yasemin Fatih Amato

Selülit ile savaşta 3 önemli tedavi şekli…

Smoothshapes

Smoothshapes

‘SmoothShapes, lazer ve vakumla çalışan ve ABD’de selülit tedavisinde FDA onayı almış ameliyatsız bir uygulama. Photomology adı verilen teknoloji nedeniyle sonuçları kalıcı. Bu iyileştirme uygulaması 4 ana prensipten oluşuyor. Diod lazer, infrared ışık enerjisi, vakum etkisi ve mekanik masaj.

Infrared ışık enerjisi ile formu bozulan, büyümüş ve genişlemiş yağ hücreleri geçirgen bir hale getiriliyor. Geçirgenleşen yağ hücrelerindeki fazla yağ diod lazer ile akışkan, sıvı hale getirilerek yağ hücrelerinin sağlıklı formuna dönmesi sağlanıyor. Akışkan bir hale gelen fazla sıvı yağ, vakum ve mekanik masaj ile lenf kanallarına yönlendiriliyor ve bu yöntemle fazla sıvı yağın vücuttan atılması sağlanıyor. Böylece, uygulamanın yapıldığı bölgede sıvı dolaşımı sağlanıyor, kolajen üretimi hızlanıyor ve yağ hücreleri sağlıklı formlarına kavuşarak deri yüzeyindeki selülit görüntüsü iyileşiyor. Kolajen üretiminin hızlanması ile de deri yüzeyi daha pürüzsüz ve sıkı bir görünüm kazanıyor.

Bu uygulamadaki lazerin diğer lazerlerden farkı ise üzerindeki vakum aparatı. Uygulamayı işler kılan vakum, son derece yumuşak ve cildi rahatsız etmeyecek şekilde yapılıyor. Problemin derecesine göre 8-12 seans olarak önerilen uygulama haftada 2 seanstan 4-6 haftaya kadar uygulanabildiği gibi 8 gün üst üste uygulanarak daha kısa sürede de tamamlanabiliyor. Bu da biz sabırsız kadınların hayal ettiği gibi bir özellik.

Reaction Frekans

Reaction Frekans

İster genç ister yaşı ilerlemiş olsun, ister zayıf ister şişman olsun selülitler her kadının ortak sorunudur. Ama artık selülitlerimizi gözle görülür şekilde azaltmanın yolları var ve onlardan biri de Reaction Frekans.

Bilinen pek çok uygulamanın aksine, hem yüze hem vücuda uygulanabilen ReactionRadyofrekans, bunu çift başlığı sayesinde yapabiliyor. Son derece zahmetsiz olan bu gençleşme ve sıkılaşma yönteminin, haftada 1 defa ve 30 dakika süreyle uygulanması sizi çözüme adım adım götürüyor. Çok daha belirgin sonuç alınması için ise toplamda 4-6 seans yeterli oluyor. Fakat elbette bu tür uygulamalara beslenmemizi düzene sokarak, düzenli uyuyarak ve spor yaparak destek olmamız, bol su içmemiz gerekiyor.

Akustik şok dalga terapisi AWT

Akustik şok dalga terapisi AWT

Bu sistem portakal kabuğu görünümünü, bedendeki deformasyonları giderip cildi sıkılaştırıyor. Vücudu incelterek forma girmek isteyenlere yardımcı oluyor. Ama en önemlisi ileri derecedeki selülitlerin tedavisinde de (uygulamasında) oldukça etkili sonuçlar veriyor.

AWT Terapisinde iki ayrı sistem kişinin problemine göre kullanılıyor. Portakal kabuğu görünümü fazla olan kişilerde d-actor programı, sarkma probleminde ise v-actor programı kullanılıyor. Problem olan bölgelere resolisyon sürülüyor ve tabanca şeklindeki bir başlık ile art arda yapılan atışlarla cilt taranıyor. İşlem ağrısız, enjeksiyonsuz olduğundan günlük hayatı etkilemiyor ve hatta çalışanlar için öğle arasında bile uygulanabiliyor. Uygulamanın yapıldığı akşam sistem kaslara da etki ettiği için spor yapılmış gibi hafif ağrı ve yorgunluk hissedilebilir. Tüm bunlar geçip giderken bir tek sağladığı mutluluk kalacak.

Uygulama süreci sadece 4-5 hafta sürüyor. Haftada 2 defa yapılması yeterli oluyor ve sonuçlar ilk seanslardan sonra gözlenebiliyor. Uygulama seansları bittikten 1.5 ay sonra sonuçlar daha da etkili olarak görülüyor ve klinik çalışmalara göre cilt kalitesinde artış gözleniyor. Ayrıca işlem öncesi ve sonrasında mutlaka bol su tüketilmeli, hareketsiz kalınmamalı ve özellikle uygulama seanslarından sonra 15-20 dakikalık hafif yürüyüşler yapılmalıdır diye de ekleyelim.

İster AWT, ister Smoothshapes, isterse Reaction Frekans uygulansın belirgin, etkili sonuçlar almak için mutlaka bir uzmana başvurmanız gerekmektedir. Başvurduğunuz uzman size seanslar boyunca tüm ayrıntıları anlatacak bu sayede çok daha doğru sonuçlar alabilirsiniz. 

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.