Yasemin Fatih Amato

ESKİ OJELERİNİZİ KULLANMAYIN

eski oje

Tırnaklarımızda bir sorun olmadığı sürece, onların yaşantımızda ne kadar önemli olduğunun farkına bile varmayız. Ama en basitinden ucu kırıldığında bile kendimizi sakatlanmış gibi hissederiz. Yasemin Fatih Amato, tırnak bakımına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti ve tırnak bakımı ile ilgili ipuçları verdi.

Tırnak bakımı bazı püf noktaları…

* İster bulaşık yıkayın ister arabanızı; iş yaparken eldiven kullanmayı ihmal etmeyin. Eldiven elleri ve tırnakları korur, onların kurumasına ve kırılmasına engel olur, ayrıca birçok cilt ve tırnak hastalığını önler.

* Tırnak diplerinizi her fırsatta nemlendirin. Böylece onların kırılmasını, soyulmasını, yapısının hasar görmesini engellemiş olursunuz.

* Ellerinizi yıkadıktan sonra bir el kremi kullanmayı ihmal etmeyin.

* Tırnaklarınız soyulursa, limon ve gliserinle bir karışım hazırlayıp geceleri parmak uçlarınıza sürün.

* Tırnak diplerinizi enfeksiyonlardan koruyun. Deride oluşan yırtıkları, tırnak batmalarını en kısa sürede düzeltin. Sorun varsa, antibakterial kremler ya da solüsyonlar sürün. Bunları her eczanede bulabilirsiniz.

* Tırnaklarınızı uzun süre suda tutmayın ya da bakım yapmadan önce deterjanlı, sabunlu suda bekletmeyin. Tırnaklar ve tırnak diplerinizdeki deriler suda bekleyince zayıflarlar.

* Aseton gibi oje çıkartıcı maddeleri fazla kullanmayın. Özellikle tırnak diplerinizdeki derilere ve cildinize değmemesine özen gösterin.

* Tırnak etrafındaki deriler, parmaklar ıslakken geriye doğru itilebilir. Ama çok da fazla geriye itmeyin.

* Tırnak diplerindeki derileri asla kopartmayın. Eğer kesmek isterseniz sadece uç kısımlarını kesin. Derin kesilen tırnak derileri bakteri ve mikropların tırnak diplerine girmesine ve yerleşmesine uygun ortam hazırlar.

* Manikür yaptırırken kullanılan aletlerin steril olduğundan emin olun. Veya kendinize bir manikür takımı alın ve sadece kendi aletlerinizi kullandırın.

* Eski ve kurumuş ojeleri kullanmayın. Oje alırken kaliteli ürünleri seçin.

* Koyu renkli oje kullanıyorsanız, altına bir kat renksiz tırnak cilası sürün.

* Kırmızı, kahverengi gibi koyu renkli ojeler tırnaklarınızı sarartır. Bu durumda bir süre oje sürmeye ara verin veya daha açık renkli olanlarını kullanın.

* Ojelerinizi çıkarmak için nazik ürünler kullanmaya çalışın.

* Eğer işiniz dış mekanlardaysa, ellerinize güneşten koruyucu bir krem sürün.

* İş yerinde dikkatli olun. Tırnaklar ve tırnak dipleri, mektupları açarken, dosyalama yaparken veya klavyede yazı yazarken, (tırnaklarınızı değil parmak uçlarınızı kullanın) hasar görebilir.

* Tırnaklarınızı alet gibi kullanmayın. Kutuları ya da benzeri şeyleri tırnaklarınızla açmaya çalışmayın.

* Tırnak törpülerinizi belli aralıklarla yenileyin. Uzun süre kullanılan törpülerde bakteri ve mikroplar üremeye başlar. Bunlar kolayca tırnaklarınıza geçebilir.

* Tırnaklarımız fazla suyu, ister kozmetik olsun, ister temizleme maddeleri olsun, kimyasalları sevmezler. Bu maddeler tırnakları kurutur ve kolayca çatlayıp kırılmasına neden olur.

* Bazı insanlar ellerini korusalar da, tırnakları yine de kırılır. Bu durumda; periferik dolaşım bozukluğu, demir eksikliği veya bazı ilaçların yan etkileri aklımıza gelir.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.