Yasemin Fatih Amato

Uzun saçlara kavuşmanın 8 yolu

saç tarama1

1 – Saçlarınızı nazikçe tarayın

Saçlarınızı taramak saç diplerinize masaj yaparak kan akışını hızlandırmanızı ve böylece saçlarınızı beslemenizi sağlayacaktır. Beslenen saçlarınız ise daha hızlı uzama gösterecektir. Geniş dişli fırça seçerseniz de, saçlarınızı tararken kırılmaktan kurtarmış olursunuz.

bitkisel yağ2

2 – Bitkisel yağ ile bakımlar

Üçer damla biberiye yağı, jojoba yağı ve lavanta yağına, ikişer damla kekik ağacı yağı ve sedir ağacı yağını karıştırın. Oluşan yağ karışımını kısık ateşte ısıtıp, saç diplerinize masaj yaparak yedirin.

aloa vera3

3 – Aloe vera maskesi

Aloe vera birçok bakım ürününde kullanılmaktadır. Özellikle cilt bakımında kullanılan aloe verayı sizler de saçlarınızın çabuk uzaması için kullanabilirsiniz. Yarım tatlı kaşığı bal, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 fincan aloe verayı güzelce karıştırın. Karışımı saçlarınıza sürdükten sonra yarım saat bekleyin ve ardından saçlarınızı durulayın. Bu maskeyi düzenli aralıklara yaparsanız, canlı, parlak ve uzun saçlarınız olacaktır.

elma sirkesi4

4 – Elma sirkesi

Marketlerden aldığınız çoğu sirke katkı maddesi içermektedir. Organik elma sirkeniz var diyelim. Peki nasıl kullanacaksınız? Saçlarınızı uzatmak için yapacağınız tek şey, durulama suyunuza 2-3 damla elma sirkesi katmak. Elma sirkesi saç köklerinizi besleyecek ve sonunda daha uzun saçlara sahip olabileceksiniz.

soğan kürü5

5 – Soğan kürü

Soğanı haşlayın ve daha sonra suyunu sıkın. Soğumuş soğan suyunu saçınıza iyice yedirin. Soğan suyunu bir süre saçınızda bekletin ve ardından saçınızı durulayın. Bu kür için kokmuyor diyemeyeceğiz. Bu yüzden, eğer kokusundan rahatsız olursanız, hafta sonu ya da evde daha uzun süre bulunacağınız zamanlarda bu kürü uygulayabilirsiniz.

saç şekillendirme

6 – Saç şekillendiricileri kullanırken dikkat edin!

Saç şekillendiriciler ısı sebebiyle saçınızdaki suyun buharlaşmasına neden olur. Nemsiz kalan saçlarınızın kırılması ve hatta dökülmesi daha da kolay olur. Saçlarınızı kurulamak için suyu iyi çeken bir havlu kullanmanız tavsiyelerimiz arasındadır.

saç yıkama7

7 – Saç yıkama şeklinize dikkat edin!

Saçlar yıkanırken genelde saç dipleri sert bir şekilde yıkanmaktadır. Ancak bu durum saç diplerinin zarar görmesine sebep olur. Saçlarınızı yıkarken saç diplerinizi parmak uçlarınızla masaj yapar şekilde yıkamalısınız.
Young woman sleeping

8 – Saçlarınız açık yatağa girin!

Sıkıca bağlanan ve yastıkta gece boyunca ezilen saçlar zamanla güçsüzleşir. Bu da, saçlarınızın uzun ve sağlıklı olmasını engeller. Bu nedenle, uyurken saçlarınız mutlaka açık olmalıdır.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.