Yasemin Fatih Amato

MANİKÜR, LÜKS DEĞİL GEREKLİLİKTİR!

manikür bakım

Konu güzellik olunca, öncelikle yüz güzelliği akla gelir. Sonra sıra genel havaya ve ayrıntılara; tek tek hatlara, vücuda, özellikle bacaklara, ayaklara ve ellere gelir. Bunların her birisi farklı konular ama ayaklar ve ellerin çekiciliği oldukça ilginçtir. Bir insanla tanıştığımızda; önce gözlerimiz, bakışlarımız ve gülüşümüzle sonra ellerimizle kendimizi ifade ederiz. Bu nedenle kadınlar da erkekler de elleriyle çok şey anlatırlar. Vücut dilinde ellerin kullanımı oldukça önemli bir yer tutar. Ellere bakarak kaderin okunması; el, parmak ve tırnak biçimlerine göre kişilik yorumları yapılması pek boşuna sayılmaz.

Ellerimizin şeklini fazla değiştiremeyiz. Gayret edersek, jestlerimizi kontrol edebilir, ellerimizin cildini koruyup geliştirebilir, yüzüklerle anlam katabilir, deformasyonu engellemek için el ve parmak jimnastikleri yapabiliriz ama tırnaklarımız bambaşkadır. Onlar adeta ellerimizin süsüdür ve bize alabildiğine renkli bir çeşitlilik olanağı sağlar. Bu nedenle ellerimizin daha güzel, daha bakımlı ve düzgün görünmesi için en fazla tırnaklarımızla ilgileniriz; manikür yaptırırız, renkli ojeler süreriz, protez tırnaklar taktırırız vb.

Tırnaklarımız derinin uzantılarıdırlar. Onlar doğadaki en becerikli canlı olan insanın parmak uçlarını korumak için orada bulunurlar. Tırnak kırılırsa, batarsa, şeytan tırnağı çıkacak olursa veya başına mantar yahut dolama gibi bir dert geldiği zaman, hemen tadımız kaçar.

Bazı insanların tırnakları sık sık kırılır. Bunun nedenleri olarak; periferik dolaşım bozukluğu, demir eksikliği veya bazı ilaçların yan etkileri sayılabilir. Öte yandan ellerin suda fazla tutulması, kimyasallarla temas etmesi; tırnakları kurutur ve kolayca çatlayıp kırılmasına neden olur. Bu durumda eller sudan korunmalı, tırnaklar kısa kesilmeli ve gliserin sürülmelidir.

Manikür üzerine

Manikür yaparken, tırnağın etrafındaki deriler kesilir. Böylece tırnaklar daha belirgin ve düzgün görünür. Ne var ki, derilerin kesilmesiyle tırnaklar savunmasız kalır. Ayrıca manikür sırasında başta mantar olmak üzere bir çok enfeksiyon bulaşabilir. Bu nedenlerle ihtiyatlı olmanız ve aşağıdaki listede tavsiye ettiğim yöntemleri dikkate almanız yararlı olur.

Tırnakların güzel görünmesi için uç kısımları törpüyle yuvarlatılır ancak dayanıklılığını korumak için, etle birleşen kenarlarının düz tutulması gerekir. Tırnakların uçlarını ve kenarlarını inceltmek onları zayıflatır.

Tırnakları kesmek ise özen ister. Tırnak makasının yanlış ve değişik yönlerde kullanılması, tırnak yüzeyinin çatlamasına ve soyulmasına neden olur.

Tavsiyeler

İster bulaşık yıkayın ister arabanızı; iş yaparken eldiven kullanmayı ihmal etmeyin. Eldiven elleri ve tırnakları korur, onların kurumasına ve kırılmasına engel olur, ayrıca birçok cilt ve tırnak hastalığını önler.

Birçok tırnak hastalığı, ellerin su ve deterjanla fazla temas etmesinden veya manikür aletlerinin iyi sterilize edilmemesinden kaynaklanır.

Tırnak etrafındaki deriler, parmaklar ıslakken geriye doğru itilebilir. Derileriniz çok sertse, tırnak kenarlarındaki derileri eriten ürünleri deneyebilirsiniz.

Manikür-pedikür yaptırmak istiyorsanız, kendinize bir manikür takımı almanızı ve sadece kendi aletlerinizi kullandırmanızı tavsiye ederim.

Eski ve kurumuş ojeleri kullanmakta ısrar etmeyin. Oje alırken kaliteli ürünleri seçin.

Tırnaklarınız soyulursa, limon ve gliserinle bir karışım hazırlayıp geceleri parmak uçlarınıza sürün.

Koyu renkli oje kullanıyorsanız, altına bir kat renksiz tırnak cilası sürün.

Kırmızı, kahverengi gibi koyu renkli ojeler tırnaklarınızı sarartır. Bu durumda bir süre oje sürmeye ara verin veya daha açık renkli olanlarını kullanın.

Ojelerinizi çıkarmak için nazik ürünler kullanmaya çalışın. Diğerlerinden hiç de aşağı kalmayan değerli bir uzvumuz tırnaklar. Aynı zamanda süsümüz, topluma mesajımız, karizmamız… Onlara iyi bakın. Bir sorununuz çıkacak olursa da ilk başvuracağınız adres, bir cilt doktoru olsun.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.