Yasemin Fatih Amato

Saçların beyazlamasını önleyici 4 bitkisel çözüm

Mature woman smiling, portrait, close-up

Saçların beyazlamasında genetik etkenlerin etkisi söz konusu olsa da, bu zamanı geciktirmek için birtakım tedbirler alabilmeniz mümkün.

Doğal Yağlar ile Masaj

Saç beyazlamasının geciktirilmesi ve beslenmesi açısından en önemli uygulamalardan bir tanesidir. Badem yağı, zeytinyağı ya da hardal yağı veya hindistan cevizi yağını saçlarınızı yıkamadan önce 1 saat boyunca uygulayın. En etkili neticeler için sık sık yağ değişikliği yapmayın. Yağın taze olmasına dikkat ediniz.

Kına

Kına başlı başına saçlar için şifa olmasının yanısıra, kına ile hazırlanacak birtakım formüller saç grileşmesi ya da beyazlamasını önlemek için etkili olmaktadır. Sirke içinde kına, biraz kahve, 1 yemek kaşığı lor, limon suyu, ezilmiş hint helvası otu, Brahmi, Hint bektaşi üzümü veya amla tozu ve kuru nane tozunu kullanarak bir macun hazırlayın. Macunun iki saat boyunca demlenmesine izin verin. Karışımı saçınıza uygulayarak bir saat bekletin ve daha sonra durulayın. Haftada iki defa uygulayarak yumuşak ve koyu renkli saçlara elde edebilirsiniz.

Adaçayı

Adaçayı da grileşmeye başlayan saçlar için ve doğal saç renginin geri kazanılması için son derece etkilidir. Adaçayı yapraklarını suda kaynatın ve soğuduktan sonra sprey şişesine doldurup saçınıza uygulayın. Saçlarınızı yaklaşık 2 saat sonra sabun ya da şampuanınızla yıkayıp durulayın. Birkaç hafta kullandıktan sonra gözle görülebilir farklılığı hissedeceksiniz.

Siyah Çay

Siyah çay erken grileşen saçlar için en iyisidir. 2 yemek çay yaprağını kaynamış suda demleyin ve oda sıcaklığında soğutun. Saçlarınıza uygulayın ve 1 saat sonra şampuan kullanmadan soğuk suyla durulayın.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.