Yasemin Fatih Amato

KAŞLARINIZI SEVMİYOR MUSUNUZ?

KAŞLARINIZI SEVMİYOR MUSUNUZ?

İnsanlarla karşılaştığımızla, yüzlerimizle tanışırız. Birini hatırlamak söz konusu olduğunda, gözümüzün önüne yüzünü getirmeye çalışırız. Tanışmak, yüz yüze gelmekle başlar. İnsanı her şeyden önce bakışları, gülüşü, ondan sonra vücut dili ifade eder. Örneğin kaşlarımız; kuaföre veya bir bakım merkezine gideriz, başımızı arkaya yaslarız ve kaşlarımızı genellikle küçük bir genç kızın eline emanet ederiz. Bazen fazla incelir, bazen boyu kısalır! Kaşlarımızın çevresi kıpkırmızı iken farkı anlamadığımız bile olur. Ancak kaşlar yüzün ifadesinde çok önemli bir rol oynarlar. Kaşların biçimi yüzün dengesini yeniden kurabilir veya darmadağın edebilir. Kaşlar insan yüzündeki çok önemli yapılardır. Farklı kaş şekilleri yüze sinirli, yorgun, mutlu, üzgün, şaşkın ifadeler kazandırabilir. Sarkmış kaşlar bir miktar göz kapağı düşüklüğüne de yol açarak yüzümüze olduğundan daha yaşlı görünüm kazandırabilir.

KAŞ ŞEKLİNİZİ NASIL BELİRLERSİNİZ?

Yüz estetiği ile ilgili klasik kitaplarda yapılan tariflere göre, iç taraftaki sınırı burun kanadının kenarından yukarı çizilen çizgide biten, dış sınırı burun kanadının kenarı ve gözün dış köşesinden geçen çizgide biten, en yüksek noktası da göz bebeği ile gözün dış köşesi arasında bir yerde olan kaş ideal bir kaştır yani ortası kalkık hilal gibi kaşlar. Ancak bu bence herkes için ideal bir tarif olamaz, çünkü güzelliğin bir standardı yoktur. Kimi yüzde kaş ne kadar kalkık ise o kadar güzel dururken kimisinde yanlara doğru hafifçe yükselerek düz uzanan kaşlar, bazen de yanlardan aşırı alınıp sadece 2/3 iç kısımda kalmış kaşlar güzeldir.

KAŞLARI ŞEKİLLENDİRMEK İÇİN UYGULANAN YÖNTEMLER NELERDİR? KALICI MAKYAJ İLE  KAŞLAR NASIL ŞEKİLLENDİRİLİR?

Kaşı kaldırmak ve arzu edilen şekle sokmak için uygulanan teknikler; kaş almak, kalıcı makyaj veya dövme, botoks uygulaması, askı ile kaş kaldırma, ve ameliyat ile kaş kaldırma gibi yöntemlerdir. Kaşları alarak bir seviyeye kadar kaldırıp şekil verebilirsiniz, veya kalıcı makyaj ile şekillendirebilir, kaşı kaldırabilirsiniz. Ancak kalıcı makyaj ömür boyu değiştirilemeyecek bir yöntem olduğundan, karar vermeden önce iyi düşünmek gerekir. Çünkü kalıcı makyaj diğer dövmelere göre daha zor silinmektedir.

KAŞLARI ŞEKİLLENDİRMEDE BOTOKS NASIL KULLANILIR?

Doğru uygulandığı takdirde kaşların dış kısımlarını havaya kaldırarak istenilen sonucu ortaya çıkabilir. Botoks yüzdeki mimik kaslarını geçici olarak fonksiyon dışı bırakan bir maddedir. Bu nedenle kırışık tedavisinde de kullanılır. Enjeksiyon yapılacak bölgeye ağrıyı azaltması için bir süre buz uygulandıktan sonra ağrısız bir şekilde uygulanır. Etkisini 3-4 gün içinde göstermeye başlar. 7-10 gün içinde de etki belirginleşir, bazen 10. günde rötuş amaçlı bir enjeksiyon daha gerekebilir. Etkisi geçicidir. 5-6 ayda bir tekrar edilmesi gerekir. Botoks uygulamasından sonra günlük yaşantınıza hemen dönebilirsiniz.

ASKI UYGULAMASI NEDİR? NASIL UYGULANIR?

Çok basit ve çabuk uygulanabilen bir yöntemdir. Lokal anestezi ile yapılabilir. Saç içinden ve kaş üzerinden yapılan 5 mm’lik kesilerden, iğneler yardımı ile erimeyen ipler geçilerek, kaşlar mümkün olduğu kadar kaldırılır. Etkisi 8 ay ile 1 yıl arasında devam etmektedir. Aynı gün işinize dönebilirsiniz. Son dönemlerde askı yapmak için özel ipler üretilmiştir. Bu iki yönlü germe yapabilen iplerle hem daha etkili, hem de daha uzun süreli ( yaklaşık 2 yıl ) kaş kaldırmak mümkündür.

KAŞ KALDIRMAK İÇİN AMELİYAT UYGULANIR MI?

Genellikle genç ve orta yaş grubundaki hastalarda, kaşlarda herhangi bir sarkma olmadan sadece kaşların kenarının kalkması isteniyorsa tek başına uygulanan bir yöntemdir. Daha ileri yaş grubunda ise yüz germe ameliyatları ve göz kapağı estetiği ile kombine edilebilir. Ameliyat ile kaş germek kalıcı sonuçlar ortaya koyan bir yöntemdir. Ancak zaman içinde alında sarkma meydana geleceğinden kaşlarda da bir miktar düşme olacaktır.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.