Yasemin Fatih Amato

ULTRASON (SES DALGALARI) SİZE NEŞTERSİZ GÜZELLİĞİ VAADEDİYOR

ULTRASON (SES DALGALARI) SİZE NEŞTERSİZ GÜZELLİĞİ VAADEDİYOR

Vücut yaşlandıkça cildimizin görünüşü ve karakteri de değişir. Yaşlanan deride kırışıklıklar ve sarkmalar görülmeye başlar. Cildin elastikiyetini kaybetmesi ve yer çekiminin karşı konulamaz etkisine bağlı olarak yüzümüz yaşlanır. Yüzdeki bu sarkma ve yaşlılık etkilerini ortadan kaldırmak için estetik cerrahların elinde botoks, dolgu, peeling, lazer uygulamaları, yağ enjeksiyonu gibi pek çok yöntem mevcuttur. Ancak tüm bu yöntemler arasında sorunu kökten çözen yegâne yaklaşım tabii ki “face lift” olarak adlandırdığımız yüz germe ameliyatlarıdır. Yüz germe ameliyatlarının sorunu kökten çözücü bu özelliğine karşın özellikle ülkemizde pek çok birey çeşitli sebeplerden dolayı bu operasyondan kaçınmakta ve daha basit yöntemlerle bu şikayetlerin hafifletilmesi veya düzeltilmesini istemektedir.

BU AMELİYATLARIN ALTERNATİFİ NE OLABİLİR?

Yüz germe ameliyatlarının bir alternatifi olarak özel geliştirilmiş yöntemler ortaya çıkmıştır. Ultrason ile cilt gençleştirme uygulamaları, estetik operasyonlara alternatif olarak sunulan, Amerika’da son günlerin en “tercih edilen” teknolojilerinden biridir. Ultrason, ses dalgaları kullanarak iç organların görüntülenmesini sağlayan bir yöntemdir. Şimdi aynı teknoloji ile, elastikiyetini kaybetmiş, sarkmış, kırışmış ciltler ve düşük kaşlar ameliyata gerek olmaksızın gerdirilip kaldırılabiliyor.

YÜZ GENÇLEŞTİRME DE KULLANILAN ULTRASON CİHAZLARININ FARKLARI VAR MIDIR?

Ultrason teknolojisi kullanan çok sayıda cihaz vardır. Ancak Ultraskin cihazı ile yapılan tedavide, ısı enerjisi oluşturan ses dalgaları 1,5mm ila 4,5 mm arasında değişen farklı derinlikteki dokulara odaklanabilmekte. Ve cildin üst tabakasına zarar vermeden deri altındaki bağ dokusunda kolajen üretimini artıran küçük ısı hasarları oluşturulmaktadır.

BU YÖNTEM İLE CİLT GENÇLEŞTİRME NASIL UYGULANIR?

Ultrasonik yüz ve boyun gençleştirme sırasında cilt altında farklı derinliklere odaklanmış ultrason dalgaları, hedeflenen uygulama bölgelerinde, kolajen üretimini uyaran ısı hasarları oluşturur. Bu işlem sırasında cilt yüzeyi uygulamadan etkilenmez. Cilt altında taşıyıcı bağ dokusunun bulunduğu derinliğe ulaşan enerji sayesinde dokuda yeni kolajen yapımı uyarılarak güçlü bir sıkılaşma etkisi meydana gelir ve zaman içinde cerrahi olmadan yüz germe etkisi elde edilir. Bu etki uygulamadan sonra hemen ortaya çıkmakta ve ilk 3 ayda maksimum düzeye ulaşmaktadır.

ULTRASON İLE CİLT GENÇLEŞTİRME HANGİ BÖLGELERE UYGULANIR?

Ultrasound ile yüz gençleştirme, yüz cildi ve yüz ovalitesinde kaybı olan çene çizgisinde sarkmaları olan hastalarda yanaklara, gıdı bölgesindeki sarkmayı düzeltmek amacıyla boyuna, kaş kaldırmak amacıyla kaş-alın bölgesine, göz dış ve alt kısmındaki kırışıklıkları azaltmak amacı ile göz çevresine, dekolte bölgesindeki kırışıklıkları düzeltmek amacıyla dekolteye uygulanmaktadır.

BU CİLT GENÇLEŞTİRME İŞLEMİ NE KADAR ZAMAN ALIR?

Ultraskin ile cilt gençleştirme süresi uygulama yapılan bölgeye göre 30-60 dakika arasında değişmekte olup tüm yüz ve boyuna yapılan uygulama 1 saat kadar sürmektedir. Ultrason ile cilt gençleştirme ile istenen sonuca ulaşmak için 1-2 seans uygundur. Uygulama sırasında genellikle hastayı rahatsız eden bir ağrı ve acı oluşmamaktadır. Uygulama sırasında herhangi bir anestezi uygulanmasına ihtiyaç duyulmamaktadır.

ULTRASKİN TEDAVİSİ SONRASINDA GÜNLÜK YAŞANTIYA HEMEN DÖNÜLEBİLİR Mİ?

Uygulamanın ardından kişi günlük aktivitelerine hemen dönebilir. Ultrason ile cilt gençleştirme sonrasında ciltte yanık, leke, herhangi bir yan etki oluşmaz. Bazı hastalarda birkaç saat sonra normale dönecek olan hafif kızarıklıklar oluşabilir.

BU TEDAVİNİN SONUÇLARI NE ZAMAN ORTAYA ÇIKMAKTADIR?

Uygulama sonrası ilk andan itibaren başlayan etki her geçen gün daha belirginleşir, bir ay sonra etkiler görünür hale gelir, 3 ayın sonunda istenen sonuç gözlenmeye başlar. Tam sonuç alınması ise 6 ayı bulabilir. Ultrason ile cilt gençleştirme ciltte kolajen üretimini uyardığı için sonuçlar uzun süreli kalıcı olmaktadır. Boyun ve yüz bölgesine uygulama yapılan kişiler daha sıkı, daha gergin ve daha kaliteli yapıda bir cilde sahip olduklarını ifade etmişlerdir.

ULTRASKİN TEDAVİSİ HER MEVSİMDE YAPILABİLİR Mİ?

Ultrason ile cilt sıkılaştırma ve germe tedavisi, uygulama alanında morarma ve kanama oluşturmadığı için yaz ayları dahil yılın tüm dönemlerinde uygulanabilir. Ultrason ile yüz gençleştirme yaptıran kişiler tedaviden hemen sonra dışarı çıkabilir, denize havuza girebilir ve günlük yaşamına devam edebilirler.

Yorumlar

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.